Как правилно да отговори на обидите

Какво да кажа, когато се обидил
Как правилно да отговори на обидата? Не се намери в света, от които никога не са били обидени.

Въпреки това, един изглежда оптимистичен и щастлив живот, а едни за атаки на други хора и да реагира болезнено, изковани "в дупката".Да помислим за това как да се отговори на обидите и да е на същото мнение?

Големите шефове, учители, учители в детски градини, служителите на службите по вписванията и Жеков, дори и обикновените чистачки - всички непрекъснато се стремят да обидя невинен.

  • Някои хора трябва да отстояват себе си (особено тази заразна болест, характеризираща се с малки бюрократи).
  • Други се опитват да се изхвърлят на натрупания стрес и отрицателен, за да се разтовари от коза ремисия.
  • Други просто не знаят как да се контролирам, и от устата им грубост не чупи нарочно, случайно.
    Какво да кажа, когато се обидил

Важно е да се прави разлика между критика (макар и грубо) от обиди. Критиците определят лицето задължително факти, той твърди, предмет на специфични неща и действия.

Но обидно често отива на лицето, което е спад на злоупотребата, обиждате, но грешката не е така е.

Какво става, ако те обиждам главата на

В живота ми има две противоположни работен екип. На първите срещи за планиране щяха да приятни хора, обсъден напредъкът тихо изрази критика, подкрепят тези, които не успеят.

След речта на талантлив и спокойна главата всички са ентусиазирани и са били взети, за да се работи с нова сила.

На заседанията на втората задача постоянно крещяха, той мислеше за всичко бездарен и глупаво.

Той можеше да унижи младо момиче за неприличното облекло, закръглена секретар - за наднормено тегло, а половин час на мъчение колега за набръчкана вратовръзка.

Тромав и уморени, всички са били взети на работа с неохота, веднъж месечно, аз съм сигурен, някой е стрелял "сами по себе си".

Най-лесният начин да се каже "работи с тази работа", защото шефът не е нищо да се промени. Но не всеки може да промени печелившите позиции като ръкавици.

Какво да кажа, когато се обидил
Все пак, ако компетентно ще отговори на обиди, той скоро ще бъде в състояние да спечелят уважението си и да остане в отбора за дълго време.

Какво е необходимо за това? Спокойно тон. увереност. увеличава самочувствие, усмивка, самочувствие и разбиране на причините за поведението на другите.По-кратките вашите отговори са, толкова по-добре.

Не се сърди, в отговор, направи приятелско лице и помилване на нарушителя по-рано. В края на краищата, той е слаб и примитивен, но вие сте по-силни, над него.

Как да отговорим на обиди

1. абстрахира от ситуацията. Работа - това не е живот, това е просто работа. Можете да получите парите - не е за нервите и отстъпчивост, и за способността им и до точката.

Но бъдете спокойни, никой не плаща, така че да се грижи за него. Limit контакт с неприятни хора. И след работа, които чакате, приятели, деца, жена, домашни любимци, вкусна вечеря, на любимите си телевизионни сериали.

2. Включете "черния списък". Млъкни и си вършат работата, докато шефа не се връща към спокоен тон.

3. Ако нарушителят е сериозно възпаление, можете да скриете злоба. му благодаря за ап коментарите.

Той ще: "Да правиш, вероятно луд", Ти му даде бумеранг: "О, това е страхотно сте забелязали."

Какво да кажа, когато се обидил

Той каза: "Да, аз съм по-глупав от теб не съм виждал", а ти: "Благодаря ти, аз оценявам всички вашите коментари. Бъдете сигурни, да се работи по тях. " Smile наистина, добре, почти.

От другата страна на Вселената, думи на един некадърник - Dummy нула. Трябва ли да се отговори на обиди и опит?

5. Използване на "аквариумни риби" е помогнала на много от колегите ми. Достатъчно е да си представим, ако шефът казва, казва, и устата са само мехурчета и да чуете само бълбукане.

се разграничи от него психически аквариум стъкло и да се насладите на гледката.

6. Когато не плачи за каузата (с други думи, когато се рови в смисъла на думите, не е необходимо), опъване на въображението и predstavtebossa. се каже. гигантски хамстер. Или вредни маймуна избягал от клетката и voruyuschey торбички от минувачите.

7. Вид на въздух в белите дробове и на един дъх, дишането равномерно, казват: "Бих искал да бъдеш любезен с мен."

Или "Да до точката. Какви конкретни твърдения имат за мен? ". Някои го поставя на мястото, тъй като студен душ.

Какво да кажа, когато се обидил
Един от моите университетски преподавател успя да смаже най-интелигентните студентите вместо разговор за билети го тихи, да се излива в злонамерен гласови лични обиди. Да, има такива светила на науката.

Но според мен не е най-талантлив (но спокойно като резервоар) съученик успя да премине през цялото първия опит. По време на изпита, той също тихо й каза: "Ти се държи непрофесионално. Нека се върнем към темата на дискусията? ".

8. Важно е да се напомни на самонадеяни служители, че робството и робския труд отдавна е отменена.

Ако се обиди и ще чуете виковете на "търсене", "команда", и други подобни, се опита да промени тона на разговор спокоен фразата: "И така, какво е вашето искане за мен", с акцент върху последната дума.

9. Най-важното нещо - да не екстрадира лице обиди. да не се поддават на провокация.

Не го извади за взаимни упреци и врява, не се плъзга гневни вежди и всичко, не позволявайте повод, за да видите насилника, че сте се нарани. И едва след това ще спечели.

Ако викът свила буца в гърлото, отидете до тоалетната, отвори крановете и крещи. И след това измийте, усмивка в огледалото, дишам дълбоко - и обратно.

10. Няколко магически фрази, които поставят човека на място: "Защо се опитват да ме боли?" "Вие имате лош ден днес? Аз разбирам, че има "," Ти ми изглежда друг, по-приятен човек "," От теб не очаквах "," Съжалявам, сте готови? Обичам да работя. "

11. Контрол на вашите мисли. Не забравяйте, нараняващи думи през нощта, не се измисли теоретични отговори, не желаят за отмъщение.

Всичко това изтощава вас, развали настроението, но няма никакъв ефект върху извършителя.

Най- "отмъстителни", които можете да направите - лесно да се живее и да се насладите на един нов ден, независимо от всичко.