12 прости съвета за увеличаване на самочувствие

Което повдига самочувствието
Как да се повиши самочувствието

Те са уязвими и чувствителен, навсякъде се чака за подигравки и обиди. Тази нагласа води до самота и генерира много излишни комплекси, образуващи образа на губещ. Ако човек има проблем с самочувствие, не го виждам никаква хармонични отношения в семейството или с близките си хора, да не говорим в бизнеса! един изход - увеличава самочувствие.1. Кажете на себе си само добро

Вечното недоволството не допринася за растежа на нива самочувствие. Така че първото нещо, което трябва да направите - е да обичаш себе си и често получава похвали за успехи, дори ако те не са значителни. Събуждайки се, си казваш, че животът всеки ден става все по-добре, не забравяйте това, което са добре изглеждащ, умен и способен. Достатъчно, за да се сравняваме с другите: психолози твърдят, че правото да се сравняваме днес с вчера.

"Избягвайте тези, които се опитват да подкопае вярата в себе си. Велик човек, а напротив, вдъхновява усещане за това, което може да стане велик "- Марк Твен.

2. Оценете себе си на предимство

"Ура! Някой някъде каза, че бих предпочел някой! "- Мардж Симпсън.

3. Включете се в физическа активност

С благодарност и любов за тялото си, но в същото време не забравяйте да се култивира. Всяко упражнение значително повишаване на човек в собствените си очи. Engage джогинг, се запишете за плуване или на фитнес, правя сутрешна гимнастика или, в най-лошия, може да получи навика да премине няколко спирки пеша. Известно е, че в здраво тяло - здрав дух.

"Ако един телевизор и хладилник не са били в различни стаи, някои от нас щеше да умре от липса на физически упражнения" - Стивън Патрик Мориси.

4. Не се извинявам

Опитайте се да не се извини за едно престъпление, на два пъти, а дори и повече от веднъж. Не дайре многословен реч в собствената си защита, в случай, и без причина, като си казваше, че "така направи образовани хора." Достатъчно е да се извини веднъж и то само, ако се чувствате виновен. Ако не, тогава спокойно и уверено да обясни действията си.

"Успехът му обясня, е следното: Имам никога през живота си не е оправдано и не биха се вслушали в оправдания," - Florens Naytingeyl.

5. Избягвайте нашествия

Спри да говориш с хората, които нахлува в живота си, можете да наложи собствените си мнения, своето виждане за предизвикателствата и толкова повече ще вдъхне чувство за вина. Защитете лично пространство, и да изгради собствения си живот в техния сценарий. В края на краищата, това е животът ви, никой освен вас не ще бъде в състояние да го живее.

"Ние не може да се намесва. Хора, които да вярват в нас, ние трябва да вярваме в хората ", - Зевс, от филма" Войната на боговете ".

6. Изберете "правилните" приятели

Влиянието на околната среда върху човешкото голям. Не забравяйте поговорката ", които са водещи, от и багажник"? Ако не сте прекалено сигурни в себе си, че е малко вероятно ще имате полза от контакт с човек, който не е доволен от всички и разни, непрекъснато хленчи за несъвършенствата на света, но все още търси грешки в други. Общувайте и се сприятеляват по-добре с положително настроение и уверени в себе си хора - това е добре за вашето здраве! Такива хора не са склонни да обвиняват другите, те буквално "зарази" всички бодрост, любов към другите и оптимистично настроение!Практиката показва, че най-често самочувствие зависи от това дали правиш или не разполагате с любимо нещо. Така че може би вместо затъването в работата, която те кара да се нещастен, и го направи небрежно, трябва да изберете професия като? Безспорно, в този случай, вие ще имате по-големи шансове за постигане на добър резултат, а това, от своя страна, е благоприятен ефект върху състоянието на ума.

И още един. Вземането на решение да се направят някои важна работа, не го отложи за неопределено време. Ако искате нещо да се започне или промяна в живота си, започнете още сега, "нов живот в понеделник", това бездействие. Колкото по-дълго ще започне, толкова повече ще се появи непреодолими потенциални трудности.

8. Хората от ползи

Нищо не е по-убедителен човек в полезността му като помощно средство за другите. Участвайте в благотворително събитие, да вземе една птица фидер помощ донесе чантата на старицата. Практиката показва, че помага на онези, които се нуждаят от тази помощ, като част от себе си на другите, ние като че ли да се изкачат в собствените си очи. В същото време не се крещи на всички ъгли на тяхната полезност и се опитайте да не прекалено докаже своята значимост. Вярно самочувствие не се нуждае от нашумели изяви. самочувствие е мярка за това как оценявате собствените си усилия себе си, прикрепен към края си, а тук и.

9. Живейте с удоволствие

Говори се, че 98% от населението живее по правилата, и 2% от продукцията си. Съгласен съм да живея сред второто, за създаване на правила, е много по-удобно! Позволете си да живее с удоволствие: отидете на фризьор, гардероб актуализация, да се поглезите с любимо ястие, най-накрая, само за да се почистване на къща - всички тези малки неща означават много за подобряване на самочувствието. Водят дневник за успех и редовно пишат на всички ваши постижения - това помага да гледаш на живота от другата страна.

И да си позволите да бъде несъвършен. На първо място, всички неизправности, проблеми и ударите на съдбата - това е безценен опит. На второ място, идеални хора не се случват, а вие сте като повечето, правят нещо по-лошо от другите, но има нещо по-добро! Простете си за грешки и провали, учене и да започне всичко отначало. Победителят е различен от хронично губещ отношение към провал.

10. Създаване на собственото си бъдеще

"Бъдещето - това е, което създава свои ръце. Ако се откаже, вие сте по-ниско съдба. Вярвай в себе си и ще бъдете в състояние да изгради бъдещето си искат, "- Sailor живак.

11. Когато его е вредно

"По-рано се смяташе, че колкото по-висок човек сам себе си преценява, толкова по-добре. Въпреки това, през последните години, тази теория се пукат по шевовете, особено когато става дума за агресивно поведение, - казва професор Kernis. - Хората с високо самочувствие понякога стане непоносимо, ако някой заплашва тяхното его ".

Изследователите твърдят, че те компенсират тяхното недоверие обсесивно тенденция по някаква причина и да защитава енергично защити "честта", които по-принцип, никой не посяга. Като правило, те преувеличават степента на потенциалната заплаха, така че те трябва да са положили доста усилия, за да се поддържа самочувствие.

"Няма нищо по подмолен във факта, че хората искат да имам високо мнение за себе си, - заключава ученият. - Но когато става натрапчив характер, лицето става прекалено чувствителни към критика на другите и трябва постоянно да се докажат. Това поведение лишава всички психологически ползи. "

12. Основното нещо - да вярват в себе си и просто да живеем

"Нивото на самочувствие засяга всички сфери на човешкия живот - казва психолог Марина Derkach. Man подценява способностите си, е малко вероятно да бъдат успешни в бизнеса и вероятно няма да бъде в състояние да изгради равностойно партньорство в брака.

Ниско самочувствие играе лоши шеги с хора: един го прави през целия си живот спокойно седи в ъгъла, а другото - отново и умишлено да докаже своята значимост. В същото време доказано и проверено: здравословно самочувствие е не само помага в бизнеса и личния си живот, но също така има подмладяващ ефект върху тялото!

Както знаете, ние сме "от детството": ако родителите неуморно повтарят на детето, че той не може да направи нищо, и той направи никога не се оказва, че е вероятно, че в бъдеще този човек има големи проблеми. Така че съвет към родителите: каквото и да става, критикуват акт, а не детето. И съвет към тези, които не могат да се похвали с "правилните" родителите си: не забравяйте това, което казват американските психолози, никога не е твърде късно, за да имат щастливо детство "!

И накрая, най-важното, като следвате съветите на по-горе самочувствие, не прекалявайте, не "се изкачи от пътя си." Просто живеем и да вярваме в нещо, което можете да постигнете всичко, което искате.

Ние сме подготвили за вас две интересен тест, с която може да се определи нивото на самочувствие и самоувереност.