Бизнес план медицинска проба и процедура за съставяне на центъра, основните раздели на документа,

Медицински център бизнес план
Въпреки че здравните услуги са напълно безплатни и трябва специализирани само лечебни заведения, отдавна е минало.

В момента, гражданите все по-често предпочитат частни клиники.Има няколко причини:

 • в търговския център на разходите по обслужването не много по-висока, отколкото в публична институция;
 • нивото на обслужване в болницата е лошо, което не е лично организацията.

Това става бързо и безплатно!

Анализ на пазара и конкуренцията

Медицински център бизнес план
Предприемач, планира да отвори своя собствена клиника и диагностичен център, трябва да сте наясно, че пазарната лице на медицински услуги и държавата, както и потенциални клиенти настоява още високи изисквания, следователно, началото на една успешна и продуктивна дейност е невъзможно без първо да се консултирате с нормативните документи, подробен анализ на съществуващия пазар и счетоводство множество основни фактори.

Преди да се впусне в официалната регистрация на собствените си институции, е необходимо да се обърне внимание на избора на подходящ профил, с което най-висок марж на печалба. Ето защо в началото на бизнес плана за аналитичната част, която трябва да отразява информацията трябва да бъде поставен:

 • за насищането на пазара на платени медицински услуги в региона / града;
 • върху търсенето на конкретен терапевтични услуги;
 • за ефективността на този център;
 • разходите за услуги, които са най-много в търсенето.

Подробен анализ на пазара е необходимо да се идентифицират най-обещаващите области за бъдещи частни дейности клиника, въз основа на което ще се определи оптималното място на институцията, първоначалните и месечните разходи и очакваната възвръщаемост.

Тук можете да изтеглите завършен проба бизнес плана

Не по-малко важна е информацията за съществуващите конкуренти и потенциални клиенти, тъй като без това е невъзможно да се определи желаното положение на пазара.

производствен план

Медицински център бизнес план
От-изгодно положение клиниката до голяма степен зависи от бъдещите приходи, тъй като много хора предпочитат да тази институция, която се намира в близост до къщата.

По този начин, най-високо ниво на доходи, ще стигнем до клиниката в непосредствена близост до луксозни Condos. чиито жители са богати. И обратното, че е малко вероятно да се разчита на успеха на центъра, ако тя се намира в жилищен район, който е построен преди около петдесет години.

Точното място, за да го намерите, не е толкова лесно, защото трябва да:

 • ефективно разпределяне на пространството в съответствие с функционалното план (кабинетите, манипулационната, Служебна стая, стая, където служителите могат да се отпуснат, тоалетни за персонала и посетителите (желателно е да има 2 - мъжки и женски), стерилизация, рецепция, гардероб, офиси за административен персонал (директор счетоводител), и т.н.) ...
 • да се направи оценка, за да определи размера на парите, необходими за ремонт, тъй като институцията трябва да бъдат снабдени с всички комуникации (изискване Rospotrebnadzor).

Медицински център бизнес план


В допълнение, не е възможно да пренебрегне съществуващите конкуренти и очакваното развитие на района бъдеще. Използване на наличните ресурси (финансови, човешки ресурси, на клиенти, техническа, административна), че е необходимо да се определи нивото на бъдещите клиники - Premium, Business или икономиката.

Придобиване на оборудване - това е най-скъпо част на проекта, тъй като медицинската апаратура и устройства никога не са евтини. Например, за придобиване на висококачествено ултразвук ще струва около 160 хиляди. Долара, а цената на оборудването за изпитване варира от 10 до 70 хиляди души. Долара. В момента клиентите ценят високото качество и това е за него са готови да платят, следователно, оборудване трябва да отговаря на това изискване.

В началото на дейностите, които може да прибегне до придобиването на б / чуждестранно производство на оборудване на - тя е с високо качество и дълъг.

Откриване на собствена клиника включва упорита работа в продължение на няколко години (2-3 години минимум) и едва след това можете да разчитате на стабилен доход.

финансов план

Бизнес планът включва описание на финансовите разходи, необходими за отваряне и стабилно функциониране на институцията. Тяхната стойност зависи от предложената дейност.

Вземем примера на месечните разходи на малка диагностична лаборатория:

 • лизингови плащания - 40 000-60 000 RUB;.
 • заплата - около 100 хиляди рубли .. (Лекар асистент, лекар, биолог, лабораторен техник, лаборант, администратор, по-чист);
 • данъчни облекчения в пенсионния фонд и Фонда за социално осигуряване - около 30 хиляди рубли.,.
 • комунални услуги - 10 хиляди рубли,..
 • закупуване на консумативи - 15 хиляди рубли.;.
 • транспортни разходи - 15 хиляди рубли,..
 • други разходи - 10 хиляди рубли ..

Стойността на инвестициите също зависи от очакваната степен на установяване, закупено оборудване и обзавеждане, както и необходимите ремонти. Размерът на инвестициите в голяма частна клиника може да достигне десетки милиони рубли.

За какъв вид бизнес да започне печеливш по време на кризата, вижте тук.

организационен план

Обхватът на услугите зависи от направленията на дейността:

 • Диагностика на заболявания:
  • извършване на анализи;
  • техники за консултиране;
  • Рентгенов, ултразвук, ядрено-магнитен резонанс, и така нататък. Г.
 • лечение:
  • болнични отделения;
  • стоматология;
  • хирургия;
  • гинекология;
  • урология и т. г.

Ако изберете посоката на всякаква сложност, е възможно да се анализира успеха на дейността на конкуренти. Услуги, които не са в тяхната ценова листа, можете лесно да включват вашите собствени.

Доста успешно е откриването на единичен индустрия център, специализирана в предоставянето на един-единствен вид дейност (анализ, гинекологични услуги и така нататък. Г.).

Медицински център бизнес план
Значително предимство на такава институция е фактът, че откриването му изисква много по-малко финанси. Освен това, с течение на времето (като ръст на печалбата), може постепенно да се въведат нови услуги.

Членка на организацията е изцяло в зависимост от обхвата на услугите. Например, лабораторен анализ изисква работа-лаборант лекар и лаборатория 1-2, както и предоставянето на гинекологични услуги - .. гинеколозите и акушерките и т.н. Освен това, необходимо е да се осигури присъствието на придружаващия персонал. Така че, не можеш да направиш без директор, администратор (регистратор), счетоводител и по-чиста.

Планиране на старт

Не забравяйте да посочите съответната календарна последователност. По този начин, на откриването на тази дейност е свързана с преминаването на следните етапи:

Това означава, че всичко, което трябва най-малко 7-8 месеца.

Медицински център бизнес план

маркетингов план

Медицински дейности се изисква ефективно застъпничество, защото:

 • потенциален клиент, следва да формират пълна картина на сърцето като цяло и за всяка услуга, предоставена отделно;
 • информация трябва да не е неутрална, и положителен характер;
 • потребителят трябва ясно да се разбере каква услуга ще получи в клиниката, тъй като тя трябва да плати за него, това, което върши умения на лекаря и останах с впечатлението предишните клиенти.

анализ на риска

Медицински център бизнес план
Изпълнението на всеки бизнес проект предполага възможността за непредвидени рискове. Потенциалният риск е изпълнен с правна среда, както и политическата и икономическата ситуация в страната. Българските депутати имат местно или регионално равнище често редактирате данъчни и финансово право, както и да прави промени в реда на преминаване на определени процедури за лицензиране, които могат да улеснят както и усложняват бизнеса.

Тя често е проява на икономическата криза и укрепване на политическите санкции, които се отразяват отрицателно на търсенето.

Разбира се, ние не трябва да забравяме за влошаването на състоянието на оборудването и евентуална катастрофа.

Ако имате още въпроси Научете как да се реши точно ти е проблема - Обадете се сега: