Защо болки в корема причинява и какво да правя

Коремната болка може да доведе до много органи и болест. Те включват генитални заболявания, заболявания на перитонеума, или на гръбначния стълб. Възпаление и спазми на мускулите на вътрешните органи също могат да провокират болка.Защо боли долната част на корема?

Най-често тя се показва на дясната или лявата страна, понякога, понякога, болката може да се разпространи в целия корема и долната част на гърба. С течение на времето, в допълнение към такава болка, както и други симптоми се появяват, които характеризират дадено заболяване.

Лекарите Има два вида болка в долната част на корема:
  • внезапна остра болка
  • и дърпа,
  • болеше
  • или много силна.

Ако остра болка се характеризира с такава патология, която изисква спешни хирургическа намеса. Това е възможно, тъй като на такива диагнози като перитонит, кървене, разкъсване или перфорация на органа и ротации. Знак за такива диагнози могат да бъдат симптоми като ритмично коремна болка, която се характеризира с повишена интралуминалното налягане в кухи органи. Както за издърпване, болки болка, тя може да бъде за всеки - възпалителния процес, разтягане на тялото на капсулата или циркулаторни разстройства. Симптомите на тъпа болка в долната част на корема, което е характерно за възпалителния процес.

Болест като причина за болка в долната част на корема

Заболяванията като източник на болка ще помогне да се определи най-свързаните с нея симптоми:

например, зацапване (не в менструалния период) се говори за сексуалните заболявания. Ето защо, когато те се появят, за да отидете на гинеколог. Само лекар може да определи причината за болка и подходящо лечение;

температура, втрисане, обилно, кървене или гноен показват наличието на таза инфекция. Необходимо е също така да се втурне на лекар и да премине необходимите анализи;

остра болка от външната страна на дясната страна на долната част на корема, който се повтаря и говори за апендицит;

заболявания на храносмилателния тракт, които могат да повръщане, запек, загуба на апетит.

Болки в корема може да доведе до кървене и интраабдоминална. В същото време има припадък и колапс на съдова патология на пикочно-половата система, която боли кръста и уриниране често и болезнено с кръв. Какво да се прави? В този случай също трябва да отидеш на лекар и се проверяват.

Коремът е и допълнение. Това е една малка част от тъкан разширяване на дебелото черво.

Освен причини постоянна болка в долната част на корема може да бъде червата, което може да повлияе на различни заболявания, по-специално и рак. В действителност, в тялото на мъжете и жените има много органи. Така, двата пола са уретерите, които са изтеглени от бъбрека на урината на пикочния мехур, а жените - на маточните тръби и яйчниците.

Защо жените болки в долната част на корема?

Симптомите на постоянна болка в долната част на корема при жените повече. Това може да бъде
  • и извънматочна бременност,
  • яйчниците кръвоизлив, който се появява, когато руптурата на фоликула на зряла яйцеклетка. Такова дискомфорт може да възникне след полов акт или повишена физическа активност. Симптомите са същите, както в случая на извънматочна бременност, но без забавяне на менструалния цикъл.
  • Както е добре, болката може да се появи, когато киста на яйчниците, което води до операция. Когато яйчниците резекция, част от него се отстранява. След една жена може да забременее само когато напълно работи друга яйчника.
  • Такова заболяване като остро възпаление на придатъци може да настъпи след аборт или раждане. Първоначално, болка в стомаха, не е много, но ако инфекцията се е разпространила в таза, е възпаление на перитонеума на таза. В този случай, на жената състояние сериозно, повишена телесна температура, натискането на стомаха му, усети остро остра болка.


Може да бъде болезнено и менструални цикли. След това е по-добре да се вземат болкоуспокояващи. По време на бременност може да има болка в долната част. Това може да доведе до бременност, който се развива извън матката. Въпреки, че нормалното протичане на бременността болка може също да присъстват. Следва да се отбележи, че по-голямата част от жените, които носи едно дете, изпитва повтарящи се болки в корема. Не винаги това може да е причината, всички - никакви аномалии, а само реакция на постепенно увеличаване на корема. Какво да правим в този случай? В присъствието на дори незначителни болки желателно да се информират незабавно гинеколог, за да се избегнат всякакви проблеми в бъдеще. В действителност, както е споменато по-горе, причините за които възпалено подземен свят на много и изследването могат да бъдат сигурни, за да разберете причините за тяхното възникване и времето, необходимо за преминаване на курс на лечение.

Какво да се прави в ситуация, ако възпалено долната част на корема?

С тази жалба много пациенти често отиват на лекар. се изисква Първата диагноза.

Ако болката в долната част на корема само от дясната страна, както и степента на болка, увеличава интензивността и в същото време да се опитате да лежи на лявата си страна, и болката става много по-ярка, трябва незабавно да се обади на бърза помощ. Най-вероятно имате апендицит. Какво да се прави? Никога не трябва да се поколебае да се хареса на специалисти, тъй като може да бъде най-ужасните последици.

В този случай, ако тя се чувства на корема не е постоянна и досадни болки в лявата част на корема, от дясната страна на корема или над пубиса, трябва да обърнат внимание на придружаващите симптоми на болка. В този случай, може да бъде освобождаване от гениталния тракт, или усещането за болка да се разпространява напълно около долната част на корема, трябва да отидеш на лекар - гинеколог. Причината за такава болка може да бъде хипотермия, диагноза познае себе си, не си струва, лекар - гинеколог, той ще ви кажа всичко напълно.

Ами ако това е спонтанна и остра болка в дясната част на корема над срамната част, или в ляво. Освен всички тези болки се случват едновременно със синкоп, виене на свят и отпадналост. Ако се чувствате болка в областта на корема от такъв характер е необходимо спешно да се обади на бърза помощ, тъй като тя може да бъде киста разкъсване или извънматочна бременност.

Болка в областта на корема може да бъде неопасни, но, както всеки би трябвало да оценят и да се грижи за вашето здраве. Ако смятате, че болката не е просто обикновен и слаб колики не се колебайте да се обади на бърза помощ. Не е необходимо да се лекувам самостоятелно и се самолекуват предпише антибиотици, защото това е безсмислено упражнение и може да доведе до усложнения, последвани от други органи. Получената силна болка, не може да се случи без причина, в този случай, ако се вземат в болницата и се оказа, че има някаква малка problemki можете да бъда щастлив да поздравя. Основният път да се обърнат към лекарите - специалисти, не е чудно, практиката показва, че силна болка е достатъчно сериозни причини.

Какво да правите, когато болката в корема поради апендицит?

По този начин, на външния вид на всяка постоянна болка в дясната долната част на корема може да показва проява на апендицит. Така че можете да мислите толкова дълго, тъй като няма установена истинската причина за болката. В случай, че в рамките на 12 часа, болката е концентрирана на едно място и не отслабва, това е ясен знак за апендицит. Със сигурност това е така, ако болки в областта около пъпа.

Ако има съмнения за възпаление на апендикса, направете следното:

Консултирайте се с лекар;

ако диагнозата се потвърди, операцията ще бъде назначен.

Но приложението е само една опция, провокира болка в областта на корема. Компресия на нервите, излизащи от гръбначния стълб и завършващи в тази област; херпес зостер; диария, болест на Крон, инфекция, възпаление или възпаление на червата може да предизвика такава болка. В допълнение, причината за болката може да бъде мъчителен камъни в бъбреците, което се спуска на пикочния мехур.

Какво става, ако болки в стомаха, поради разкъсване на маточните тръби или яйчниците?

В този случай, ако една жена не отидете на следващата менструация и имаше силна остра болка в долната част на корема правилните, или това може да означава разкъсване на извънматочна бременност. Ако времето не ще бъдат подпомогнати от квалифицирани лекари, известно време ще бъде вътрешен кръвоизлив. Понякога, след няколко часа, от влагалището стане виден акцент кафяво.

В такива случаи, трябва да:

докато лекарите не идват една жена трябва да лежат на гърба си;

че не трябва да се пие течните болкоуспокояващи.

Такава хронична болка може да се появи в овариални тумори, както и тяхната почивка.

В гинекологичната практика, болка ниско в корема е най-често. Такъв симптом възниква при много заболявания. Често болката може да се премести в долната част на гърба и други части на тялото. Продължителността на болката помага на лекаря да установи естеството на заболяването, което може да бъде остра или хронична. За да се установи диагнозата, лекарят определя редица проучвания, като урина и кръвни проби, ултразвук и други тестове, след определен курс на лечение, които трябва да бъдат похарчени от началото до края, за да се избегнат други последствия.

Още статии по темата: