Впрегнете за котка - как да сложите колан на водача на котка видео

Впрегнете за котка - една фраза, много хора изглежда доста абсурдни. В такъв костюм направен да ходи на техните кучета и котки са склонни да произвеждат или без никакви ограничения, или, напротив, се съхраняват в апартамента. Въпреки това, в някои случаи, котки изискват колан. Така че, това е полезно за хората, които живеят в близост до оживена магистрала и се страхува да споделите фаворитът на улицата сама.Как да нося колан на котката

Как да изберем колан за котки?

Купете колан за котки са на разположение във всеки магазин за домашни любимци, в полза на тази институция във всеки такъв избор е толкова голям, че организирането да вдигне формата и нещо на цените е възможно без затруднения. Има няколко разновидности shleek, всяка от които има своите предимства и недостатъци:

 • Най-често срещаната и най-евтиният вариант - сбруя-осмици. Те са два ремъка, които са свързани във формата на числото "8" и покриваща гърлото и корема котки, така че ключалката е на остриетата.
 • По-скъпи и удобен модел прилича на буквата "H". В действителност, това са две от яката, свързани в лентата за обратно. Този дизайн фиксира котката, не позволим това да се измъкне.
 • На подобен принцип се прави и боеприпаси, което прилича на латинската буква "V». Яки закрепени между горния праг на крака, а на гърба са затворени, така че когато е подходящо подготвена за котки гърдите трябва да видите остър триъгълник на коланите.
 • Най-удобни, но в същото време и най-скъпите модели са изработени като гащеризон, гъсто, покриваща гърдите на животното. Повечето от необходимостта от такъв колан-жилетка за котки с малки размери. Котенца и представители на играчки породи ветеринарните лекари не препоръчват да се ходи по хамут колан, тъй като прекалено голям риск за повреди ребрата на животното от внезапно издърпване. Но жилетката е абсолютно безопасно и по-студеното време на годината е в допълнение към основната функция, а дори и служи като затопляне дрехи.

Как да нося колан на котката

Как да нося колан на котката

И накрая, смирна и възпитан котка е напълно възможно да ходи в обикновена яка, но това не е много добър вариант: високо напрежение може да му причинят болка (и засегне крехкото шията), както и премахване такава конструкция не е трудно.

Всички видове shleek за котки са снабдени с интегрирана дълбоко в тъканта на пръстена, за който е прикрепен на каишка. Обикновено това се предлага в пакет с ремък, а дължината му може да варира от 2 до 4 метра. За домашни любимци мъркане на тази дължина е достатъчно. От материалите, най-подходящи за котки найлон и памук. Но вътрешната обвивка е по-добре да се избере по масите. От кожа стоки трябва да бъдат изоставени наведнъж твърде строга.

Цена колан за котки, също не невероятно:

 • "Осем" и H-образен модел, направен от евтин материал, без допълнителни аксесоари може да бъде закупен за 160 - 190 рубли.
 • Жилетки ще бъдат по-скъпи - от 400 рубли и по-горе.
 • Още по-ще трябва да плати за артикулите, украсени със стилен дизайн или необичаен вид закопчалка.


Заслужава да се отбележи, че качеството на колко трябва да се извлече полза за котки, практически независими. И ексклузивни модели с кристали, както и бюджетните-осмици яки са изработени от устойчив материал и неговият дизайн гарантира, че животното не се обърка и се удавено в опит да избяга.

Как да нося колан на котката

Изборът на самара

А яка или колан - това нещо е толкова индивидуални, колкото рокля или палто за един мъж. Поради това трябва да се избере специално за вашия домашен любимец. Купете такива продукти чрез онлайн магазина е рисковано - прекалено голям риск да се получи един обект, който не се вписва вашия домашен любимец и ще отиде в кошчето.

Преди избора на колан за котки, трябва да се измерва на вашия домашен любимец за гърдите обиколка точно зад предните лапи, или още по-добре, да дойде до магазина с него, и вече е в сила, за да изберете най-подходящия вариант. Уверете се, че да си харесва да моделират възможно най-точно покри тялото на животното.

Между тъканта и вълната трябва да остане една малка разлика, която може да бъде свободно придържаме 1 - 2 пръста. В противен случай самара започва да се задуши котка. Но мотае това "облекло" не трябва да бъде, защото четириногите палав известен с невероятна гъвкавост и би трябвало да може да се отърси от неприятното кърпа обекта.

Как да нося колан на котката

Дон впрегнем правилно

Изненадващо, много хора не знаят как да се сложи колан на котката. И тъй като това се отразява не само на комфорта на животното, но и надеждността на боеприпаси.
Да започнем с това, откачете каишка и приблизително настроят всички дължина презрамки. След като все още трябва да затегнете или разхлабете, но монтирани предварително размера на колана отнема много по-малко неприятности.

Стъпка по стъпка инструкции за въвеждане на тази тема включва няколко задължителни стъпки:

 • Натиснете главата котка в яка, така че на каишка към пръстена е на гърба на врата му.
 • Ако имате по-H-образен модел, приплъзване на предните лапи на втория пръстен, и затегнете колана (когато е подходящо подготвена ще се заключи точно зад плешките).
 • "Осемте", първо трябва да се разхлабят коланите, за да се увеличи пространството между яката и в интернет, и да се придържат дясната си лапа. След което на свободния край на лентата да се простират в рамките на левия крак и закрепете дизайна на гърба. Същият принцип се поставя върху и сбруята V-образен.
 • Затегнете коланите, за да не се клати. Уверете се, че всички ключалки са надеждно закопчани.
 • Особено внимателно инспектира ремъците на гърдите: те не бива да е усукан.
 • Leash се закачи най-малкото, точно преди излизането на улицата.

Привикнат на котката да самара

Ако покупката на "облекло" за домашни любимци не е проблем, а след това на въпроса "Как да си дресираш котка с колан", се грижи за почти всички собственици. Тези горди същества не признават никакво ограничение на свободата си и да ги принуди да ходи в хамут колан не е толкова прост.

Специално предизвиква агресия котка колан при възрастни животни. Ето защо, когато е възможно, за да започне привикване добро детство. Котенца, които се разхождат само във впряга, бързо свикват с тяхното "боеприпаси", а след това се радват да си позволяват да бъдат поставени: защото той им казва, че наближава нов вълнуващ пътуването.

 1. Не бързайте веднага да носят колан на котката; нека я изследват непознати обекта и да свикне с миризмата. Най-добре е да оставите на дивана по закупуването или котешка тоалетна с любопитен мъркане може би нещо ново да се изследват.
 2. Важна част от обучението - мотивация. Например, по време на облекло можете да дадете на вашия домашен любимец нещо вкусно, или гладят. Така колан котка ще свърже животното с приятни усещания. Но за хората, използвани за безплатно разходки котки най-добрата награда ще бъде в състояние да бъде по улиците. В този случай, пуснато на колан трябва само да ходи да се свърже здраво този необичаен предмет и желаната свобода.
 3. Преди ходене котката на колан, се коригира дължината на каишката. По-добре просто да го направи по-кратък, така че в случай на извънредна ситуация е по-лесно да се контролира домашния любимец. След това можете да си пусна каишката на цялата дължина и да позволи на изследователя да веселие в четириноги забавно.

Не забравяйте, че винаги трябва да видим къде любимата си, отидете и да бъде в състояние бързо да я върне. По-добре не позволявайте на котката да да се изкачи в дебелите храстите под огради и дървета: не може да извади животното, ако е объркан или откаже да се върне.