Какво искаш да кажеш Jasper - значението на думите

Търсене ценности / думи на тълкуване

Раздел е много лесен за използване. Кутията за предложение е достатъчно, за да въведете думата, която искате, и ние ще ви издаде списък на нейните ценности. Искам да отбележа, че нашият сайт предоставя данни от различни източници - енциклопедични, разумно, словообразуване речници. Тук можете да се запознаете с примери за използването на въведените от вас думи.енциклопедия

Имената, титлите, фрази и изрази, съдържащи "Джаспър":

Jasper (- петниста или пъстри камък, яспис) - персийски име и фамилия, образувана от него. В друг вариант на името идва от думата означава "пазител на съкровище, касиерът."

От името, вероятно формиран имена Gaspar. Каспар. Каспер.

Джаспър (National Park)

намира в Албърта - Национален парк Джаспър. Канада 320 км западно от Едмънтън и 290 км северозападно от Калгари. Тя основана през 1907. Размер - повече от 10.8 кв .. км. Това е най-големият резерват в Скалистите планини и част от ЮНЕСКО за световно културно наследство.Национален парк се простира на площ от източните склонове на Кордилерите. По този начин той интегрира разнообразни по структура и пейзажи планините Front Range на Майн и в подножието на Скалистите планини. Климат - умерен умерен, средната сума на валежите за годината - 332 mm, нивото на влажност - 82%. Националният парк е един от най-старите леда на Земята - Атабаска ледника. Възрастта му е над 10 хил. Години, а районът е повече от 200 квадратни метра. км.

Паркът е дом на животински видове като елен. лосове. дива коза. Бигхорн овце. вълк. Grizzly. Американската белка. Канадски рис. Върколак. бобър. момче за всичко. Porcupine Tree. мускусен плъх. протеин. както и 200 вида птици. Измежду растенията често се срещат бор (жълто. Weymouth и усукани), гигантска ела. Engelmanova смърч. лиственица и хвойна.

Паркът е една от най-посещаваните от туристи на екологични съоръжения в Канада. Има хотели, ски писти, голф -field и друга инфраструктура за отдих.

Jasper (Град, Минесота)

Jasper (провинция, Мисисипи)

Jasper (окръг, Мисури)

Jasper (окръг, Грузия)

В САЩ има 8 области на име Джаспър. който е получил името си в чест на американския войник.

Jasper (окръг, Илинойс)

Jasper (окръг, Индиана)

Jasper (област, Южна Каролина)

Транслитерация: djasper
Обратна гласи: repsazhd
Джаспър се състои от 7 писма