Какво означава това догма - значението на думите

Търсене ценности / думи на тълкуване

Раздел е много лесен за използване. Кутията за предложение е достатъчно, за да въведете думата, която искате, и ние ще ви издаде списък на нейните ценности. Искам да отбележа, че нашият сайт предоставя данни от различни източници - енциклопедични, разумно, словообразуване речници. Тук можете да се запознаете с примери за използването на въведените от вас думи.Обяснителна речник на езика velikobolgarskogo, Dal Владимир

Добре. или догма т. Gr. един от базата на разпоредбите на религиозни учения изповед. Догматично, позовавайки се на догмите. Догматично представяне на науката, самостоятелна, завършена в сегашния си вид, срещу поле. исторически. Ами догма. науката за догми. Догматик м. Учен на експерт или писател догма.

Стих във възхвала на Благословения. Св, който се отнася до догми. Dogmatstvovat преподава догматика, осветена църквата.

Обяснителна речник на българския език. DN Ушаков

догма, а след това. (Гр. Догма) (книга.).

основните разпоредби от п система. преподаване или научна област. Догмата на материализма. Догмата на римското право.

Отчетът за позиция незабележим.

Обяснителна речник на българския език. SI Ozhegov, N.Yu.Shvedova.

-S, w Позиция за поемане на вярата за фундаменталната истина неизменен при всички обстоятелства. Scholastic догма.

Новият речник и словообразуване речник на българския език, TF Ефремова.

Ами # 13 .; Позиция за поемане на вярата за абсолютната истина, спазващи във всички # 13; обстоятелства.

ДОГМА (от гръцки догма -. Становище, учението, управляващата) състояние да поемат вяра за абсолютната истина, неизменен при всички обстоятелства.

Имена, заглавия, фрази и изречения, които съдържат "догма":
Имена, заглавия, фрази и изречения, които съдържат "догма":

Примери за използване на думата догма в литературата.

Но това би било грешка да се мисли, че идеите на Виготски замрази, се превръща в догма. Не сме получили редовен развитие и неговото логично продължение.

Въпреки това, те никога не са приети догма. характеристика на това поколение на натурализма, догмата, че ако детерминизъм на обществото и човешкото съзнание създава тези малко за някой забележителен живот.

Консервативната четец на високо ниво на интелигентност, на базата на догмата за модерна научни знания, приемам по-високи познания като луда теория, да ги отхвърли, само защото те унищожават твърде много от обичайните изпълнения.Не си спомням кой най-известните български актьори двадесетте години след това турне в нашата непретенциозен театър, но в паметта ми все още живее в образа на Акоста - боец ​​с юдейски фанатизъм, мъртвите догми. духовен застой.

След възстановяването на Стюартите квакерите, подобно на всички протестантски секти, чиито Англиканската доктрина е отклонило от догма. Те са били преследвани.

Нека теоретици като Дейви занимава с всички видове догми и доктрини на науката, Кен се интересува от само това, което може да се пипне: само конкретните резултати на научната работа са имали смисъл за него.

Прогнозирането Kosmoplavanie или опит да се съчетаят любопитството на натуралист с обичайната догмата на Църквата?

Това беше най-известната теза на детерминизъм непълен превод, доказателство за което Куайн видях опровержение на логическо-позитивист догма на аналитичната връзката синоними.

Затова изисквания към нас на обвиненията от време, които искаме да се изгради държава, заменяйки марксистката догма догма монетаризма могат да се разглеждат само като умишлена demagogiya22.

Какво знаете за света, електронен мъдрец пълнени вкостенели догми!

В по-фин тест на своята раздор и борба не са свързани със самия идеал, но само със своите напреднали укрепления, оборудване, маскарад, с периодична ocherstvleniem, вдървесиненост, втвърдяване в догма - отрича това го eksotericheskoe наново, да го освободят жив.

Кади, който ще се опита да тълкува собствените им правомощия Корана, или щеше да се оцени възможно автентичността на ADAT, би извършил същото деяние обратното на зачитане на Православието, като католик, които биха искали да се създаде чувство за самостоятелно църковно текстове, публикувани в подкрепа на нейните догми.

Прелати смело се противопоставят на злоупотребите на духовенството, срещу абсолютната власт на папите над човешката съвест, обвинени свещеници, че те произволно тълкуват основния догмат на християнството, в нарушение на древните традиции на Евангелието.

Се стреми да се отдадете, моля HN нас Obache но, обаче, напротив Obyar скъпи копринени тъкани AВие сте за дясната ръка на десния Opala полза Opashen летни дрехи, без яка, носен седло OPRICH освен Osiflyane последователи на Abbot Iosifa Volotskogo, защитава неприкосновеността на църква догма. монашеска собственост върху земята ос върха персонал Ohaben люлка дълго износване с капка ръкави Oshuyu напусна Панагия икона, носени от висши духовници над дрехи на гърдите Packie отново, дори и Pardus леопард Paholik подател, chelyadinets, оръженосец поляци Pace по-голям, по-добре пръст пръст мускет пистолет и и пистолет - ръчно мускет, ruchnitsa, samopal Powiat провинция, окръг Podymnye прилага да пушат, което е, долната камара Scribe mandative ранг на клевети клевета, злословие Polonyanichnye кандидатстват за изкуплението на пленници Събуждане подарък Slingshot пазител д порой от боклуци вещи, стоки за бита, кожи Safyan тънка кожа, облечени в кози или полуостров, чиито кожи Sway шведи Седмица седмица Семо тук sermyaga палто груби небоядисана су

Източник: Библиотека Максима Moshkova

Транслитерация: догма
Обратна гласи: amgod
Догма разполага с 5 букви