Вероятността за раждане на близнаци или двуяйчните - как да разберете точно

Добре дошли, скъпи читатели!

Вчера бях на улицата и видях една прекрасна близнаци. Главата му се завъртя, след като помисли за това. И днес, предлагам да се опита да се справи с въпроса, каква е вероятността от раждане на близнаци или двуяйчните, и в същото време да се оцени собствената си шанс за чудо.Повишаване на същата възраст децата малко по-тежки и скъпи, въпреки че едно бебе е винаги много караница. Но има и плюсове - децата винаги имат партньор за игрите, и като цяло да имат брат или сестра е много по-добре, отколкото да си сам.

Близнаците винаги предизвикват повишен интерес от страна на другите, защото те са родени са много по-малко вероятно, отколкото за деца - ". Самотници" В миналото, феномена на близнаци може да приписват мистични свойства. В някои култури, появата на няколко деца от една бременност е смятан за благословение и дар от боговете на семейството, а в другата - машинациите на тъмните сили.

До сега, има усещането, че близнаците може да бъде една душа за двама. Така че това означава, че не знаем, но съвпаденията в живота на много случва. Въпреки, че това може да се дължи на наклона на един и същ вид, предпочитанията и наследствени характеристики.

Как да се определи, че близнаци

Откъде идват те?

Отговорът на въпроса "къде идват бебетата", което знаете. Ако яйца и сперматозоиди срещата на е-продуктивни, е имало сливане, а след това на клетка-зигота, и от тази единствена клетка за следващите 9 месеца да разработи комплексен многоклетъчно човешкото тяло. Каква е следващата стъпка? Едно дете или повече?

В някои случаи, образуващи ембриона се разделя на две части, като резултат има генетично идентични организми, задължително от същия пол. В действителност тя е аналог на клонингите, само естествени. Fabric те съвпадат във всяко едно отношение.

Те могат да бъдат донори за всеки друг. От две човекът се развива от един яйце, те се наричат ​​еднояйчни близнаци. Да, и татко те също точно един. В такъв случай, тя ще се случи така, че може да причини на ембриона да се раздели на две половини - науката не знае.

В зависимост от "разделянето" на термина при деца може да бъде обща плацента, или един за двама околоплодната балон. Или по отделно, ако децата са разделени в първите дни след зачеването. Проблемни вариант - разтопен или близнаци "сиамски". Но това е изключително рядко - един случай на 10 милиона раждания.

Как да се определи, че близнаци


С двуяйчните ситуацията е малко по-сложно, но те се срещат по-често, а появата им се обяснява. Между другото, хората просто ги наричат ​​близнаци, въпреки че от гледна точка на медицината на терминът "близнаците", "тризнаци", "четиризнаци", и така нататък. Г. представлява само броя на ембрионите по време на бременност.

Едва сега имах идеята, че името "куп петици", "зъбно колело" все още прилича на нещо друго. Но какво да се прави - как брои, и се обадете. Така че, защо са братски? - защото майка ми в същото време зрели две яйца, а дори и повече.

Това се случи по време на един цикъл, е настъпило оплождане, най-вероятно, и двете. Индивидуална яйцеклетка оплодена от индивида на сперматозоиди. В резултат на това, за да получите два различни плодове, с различни генетика, че е възможно различни полове.

И един за друг биологично, те са близки не повече от обикновените братя и сестри от различни бременности. Семейство - да, но не са идентични. И ние не можем да се скрие от вас следния факт - папата може да има по-различно.

Ако една жена е узряло две яйца, и тя успя да правя секс с няколко мъже, но най-малко с две, може да се случи така наречената "superoplodotvorenie" - ембриона ще имат различни бащи. Каква е вероятността от това развитие и дали това би могло да се случи в действителност - можете да видите на бременната жена.

Ролята на наследствеността

Как да се определи, че близнаци

Уточнете веднъж - чрез наследяване вероятността от раждане на еднояйчни близнаци не се предава. И в друга с двуяйчните. Наследено от способността да giperovulyatsii, т.е. едновременното узряване на няколко яйца.

Ясно е, че тя може да се показва само на жените, и бременна с близнаци от мъжки близнаци шансовете са същите, както всеки друг. Но дъщерята на папата може да получи giperovulyatsii ген, и те могат да покажат на света на многоплодна бременност.

Само дъщеря. Sons да правите с него, както и раждането на близнаци, те зависят от съпругите си. Вече е ясно каква линия се прехвърля на тази тенденция - жената, и косвено чрез мъжа.

Също така е ясно защо в някои семейства на близнаци се появи в едно поколение (веригата на "баба-внучка", ако баба имаше само синове), а в други - всеки (непрекъснато "женски" линия на баба, дъщеря си и след това да си внучка от дъщерите)

Кой шансовете са по-високи?

Как да се определи, че близнаци

Недвусмислено съвети за това как да получите бременна с близнаци с пълна гаранция, не.
Но има много фактори, допринасящи за този резултат и в допълнение към наследственост обсъдено по-горе:

Как да се определи, че близнаци

резюмиране

В някои случаи, които са родени с двойна -. Троя - и други "nyashki" и как те се различават разбираме малко. Най-високите коефициенти, но с абсолютно никаква гаранция, даващи IVF. Могат да бъдат трансплантирани няколко ембриона, но след това, нито е свикнал ...

Какво допринася за резултата, че сега вие знаете. На някои фактори, ние може да се отрази в известна - само по лекарско предписание. Нещо, което зависи от момента, не може да бъде променяно. Така например, на състезанието не може да се промени, докато някой, избелване на кожата не се брои.

И не може да спори с наследственост - че се дава, а след това и там. Така че опитайте и се уповават на съдбата. Това е възможно да се забременее? Колко деца, тестът не може да покаже, само ултразвук.