Как да се обнови прозорци - съвети за шофьорите

Как да се обнови прозорци

Как да поправите прозорци

Да започнем на симптомите:
1. Стъкло започва да се покачва бавно
2. Стъкло спря да работи изцяло
Премахване на вътрешната тапицерия врата:


Прилагане на смазващи
Window навиване не работи
прозорец регулатор заседнала
Реакциите на належащия въобще не е
1. Проверете двигателя на
2. Проверете захранването на устройството

Инструкции за самостоятелно поддържане или основен ремонт на прозорци в колата си. Цялата процедура демонтаж, проверката, смазване и сглобяването на една от вратите се от половин час до един час. Ако имате основни умения, с помощта на отвертка и гаечен ключ, можете лесно да се справя.

1. Стъкло започва да се покачва бавно

Ако след изтичането на определен период на функциониране на стъклото започва да се покачва и да падне по-бавно от нормалното, се забавя, заклещи - означава, механизмът трябва да се смазват. В редки случаи може да бъде причинено от дефекти в окабеляването или лоша партерния верига. прозорци обикновено са първите, които се прекъсне от вратата на водача, тъй като обикновено се използва в процедурата по-често.

2. Стъкло спря да работи изцяло

Ако стъклото на напълно спря да работи, има три основни причини. По-често, отколкото не просто механизъм засече. В този случай, когато натиснете бутона, за да увеличите или да намалите спад на прозореца напрежение възниква във веригата на доставка на превозното средство. Това може да се определи като се използва тестер или визуално. Това се вижда най-добре на малък prituhaniyu светлини осветление на арматурното табло. По-добре проверка на двигателят е изключен, трябва ключът се обърна към "ON". При това положение, енергията на батерията се доставя за всички схеми на колата. Така че, ако се опитате да отворите или затворите крушките губят малко по отношение на осветеност, демонтаж врати и прозорци грес ще ви помогне.

Ако се опитате да използвате Windows се наблюдава спад на напрежението проблем да скриете кабелите, предпазителите или дистанционно управление на очила. Тя може също да навреди на самия двигател, но това се случва много рядко. Дори на 20 години шофиране стъкло моторно превозно средство генерира своя ресурс от 50-70% и все още могат да служат.

Ако предпазителите ОК, но прозорците не работи във всички случаи трябва да се разглоби вратата за неговото по-нататъшно потвърждение или профилактика.

Премахване на вътрешната тапицерия врата:

В повечето автомобили се редят на опашка на вратата е свързана с 4-8 винта, най-често те са покрити с пластмасови капачки, цвета на тапицерията на вратите.

Как да поправите прозорци


Внимателно отстранете капачката и развийте винтовете.

Как да поправите прозорци


Проучване на дръжката на вратата, те имат и винтове, които държат не само писалката, но и тапицерията.

Как да поправите прозорци

Как да поправите прозорци


Част от тапицерията могат да се съхраняват в пластмасови клипове. обикновено в долната част. С клип отстранен подложка смени цялата тапицерия врата напред посоката на колата с около 2-3 см. След отстраняване на тапицерията на всички тела, изключете кабелите ще го в областта на конектори.Съгласно горната част на декоративни облицовки слой е слой от изолация. Тази пластмаса или каучук филм с прорези за писалки и тел свързани по цялата площ на вратата. адхезивен слой задържащ изолацията на желателно да се нагрява, например сешоар. Но ако това не е възможно, просто трябва да внимателно отлепете фолиото от повърхността на вратата.

Премахването на слоя изолация, най-накрая да получи достъп до техническите слотовете във вътрешната стена на вратата, чрез която можете да извършват профилактика и прост механизъм за смазване.

Прилагане на смазващи

За смазване предимно тип грес "Литол 24" механизъм е най-подходящ. Тя ще осигури добри плъзгащи се части на триене и ги предпазва от корозия за дълго време. Ако механизма е вече елементи на ръжда, първо лечение на механизма на WD-40 лубрикант спрей. ИТС ръжда имот свиване и да се създаде защитен слой на повърхността, е бил запазен от преждевременни смъртни механизми не е малък.

Window навиване не работи

Така че, ако прозорците все още работят, и се нуждае от прост смазване: да прекъснете връзката с декоративна врата тапицерия управление прозорци панелни


и се свързва към съединителя към която е свързан. Намалете и повишаване на прозореца, в същото време проучване на механизма на прозореца. Нанесете грес на повърхността на механизма за триене

Как да поправите прозорци


Как да поправите прозорци


Как да поправите прозорци


и на няколко пъти да вдига и сваля стъклото. Добави, както се изисква смазка, докато тя се разпространява по цялата повърхност на частите на триене. Ако прозорците започнаха да се работи както трябва - може да се провери. Премахнете замърсяванията остатъци с тялото на врата, лепило на мястото материал, звукоизолационни и прикачете тапицерия. Преди завиване на винтовете, уверете се, че е свързан всичко ще отрежете кабелите към съответните конектори.

Ако вашите прозорци, заседнали - лечение на механизма и направляващи релси спрей WD-40 и изчакайте няколко минути. Ако тогава прозорци няма да работи на разстояние - опитайте да се движи ръчно стъкло в правилната посока, както и изключване на двигателя. След като сте успели да се премахнат блокадата и прозореца започнаха да работят самостоятелно, извършете операциите, описани в предходния параграф.

Реакциите на належащия въобще не е

1. Проверете двигателя на

Как да поправите прозорци


Намерете мотора прозорец, изключете кабелите ще го на мястото на конектора. По мотора е две жици, плюс и минус за тях там. Полярността на тези терминали варира в зависимост от посоката, в която двигателят трябва да се върти. Опитайте се да го свържете към захранване от 12 волта, в случаен ред. батерията може да се използва за получаване на необходимото захранване, свързване на проводници. Или свързване проводници през запалката, с помощта на специален щепсел. С тестер, уверете се, че силата на 12, 5-14 волта на кабелите, които ще бъдат свързани с двигателя на контактите. След като свържете кабелите към мотора, той трябва да се отмести, или да издаде слаб бръмчене. Ако има звук, но стъклото не пада, опитайте обръщане на връзката. При свързване на проводници на работа на двигателя искра може да се случи, това е нормално.

Ако отговорът електрическото захранване, най-вероятно няма проблем с двигателя. Това би могло да се дължи на проникване на влага или ресурси за производство на четки. В този случай, двигателят трябва да се замени или поправи. Това се случва рядко, така че внимателно проверете двигателя и да го захранва с ток.

2. Проверете захранването на устройството

Ако пряка връзка мотор работи, проверка на доставката на енергия към него. Свържете тестера между конектора ще двигателя и след това върху, за да отворите / затваряне, при условие, че съединителят е с напрежение от 12-14 волта, което означава, че самия двигател не е дефектен. Ако няма напрежение, проверете дали прозорците в другите врати по време на изпитването. Ако не се подава захранване само на прозорците: Проверете окабеляването вътрешната страна на вратата за евентуални повреди. Огледайте съединителя и мотора от прозорците на дистанционно управление за корозия. Ако контактите на съединителя има следи от окисляване, почистете контактите и да се опита да се превърне в контрола на двигателя. Ако се наблюдава корозия, опитайте се да се премахне и внимателно разглоби конзолата, на контактите под клавишите често формира депозити, които също могат да бъдат причина за липсата на храна в отделни прозорци. Ако не разполагат с опит с тънки инструменти и уреди (часовници, плейър, радио), най-добре е да не се разглобява конзолата, има една цифра, която не можете да го събират правилно. Ако окабеляването е в ред, и дистанционни всички прозорци с изключение на заглавието, а двигателят работи при прякото Захранването вероятно дефектна конзола. Дистанционното управление може да бъде заменен за да даде на семинар по превенция или сервиз на електрически уреди.

На тази съвети за прозорци самообслужване може да бъде завършена.