тон на матката по време на бременност, защо това се случва и как да се избегне

Когато бременната жена знае за нея прекрасно състояние често тя има много различни въпроси и проблеми. Често дойде на лекар, бременни жени са разбрали за тонуса на матката. Но не всички разбират веднага напълно проблема и неговото поле.Идеята за усложнения

тон на матката по време на бременност-технологични маточните контракции, които се случват по време на раждането. Отношение към това състояние скоро неясни. Западната медицина не счита тона, като нещо опасно или прекалена. Те се позовават на тези намаления, при извършване на бебето, тъй като нормален естествен процес.

Въпреки, че се обобщава всички случаи на тон на матката по време на бременност е невъзможно. Често е налице намаление, свързано с риска за здравето на бебето и заплаши преждевременно раждане.

Тонът на матката дърпане проявява с болки в долната част на корема, които могат да бъдат дадени в гърба и сакрума, втвърдяване на корема, често зацапване.

Основният показател, че увеличаването на тон не здравей на усложнения, краткосрочни симптоми на това състояние, както и нивото на проявление на съкращения не трябва да излизат извън мащаб.

Ако това явление е бременната жена гледа много често, най-добре е да се свържете с експертите. Повишен тонус на матката по време на бременност може да доведе до непрехвърлими последици, а именно:

 • в първите месеци - спонтанен аборт или спонтанен аборт;
 • по време на втория и третия триместър - за преждевременно раждане.

Вижте също:

През първите седмици, дори и когато оплодената яйцеклетка не попадне в матката, повишена тон може да попречи на имплантацията, което води отхвърлянето, а по-късно унищожаване. Hypertonus често се наблюдава в началото на бременността, както и че се превръща в причина за невъзможността да забременеят или да направите бебе.

тон на матката по време на бременност по време на втория и третия триместър може да предизвика преждевременно раждане. Това се дължи на факта, че намаляването води до скъсяване на шийката на матката, както и на и откриването й, която показва началото на труда.

Той се счита за опасно и тонизиране нередовен, но дълго. Това се дължи на факта, че по време на свиване на бебето в утробата не получава достатъчно въздух в резултат на притискане на съдовете на пъпната връв, чрез които извършва насищане с кислород. Хипоксията, хипоксия, може да доведе до редица усложнения:

 • недостиг, необходими за растежа и развитието на хранителни вещества;
 • недохранване;
 • спре развитието.

Това често се случва, че ефектите от хипоксия, причинени от тона на матката по време на бременност, се проявяват след раждането на бебето. Няколко месеца след появата на трохи, родени майка може да забележите, че детето изостава в развитието, а не това, което колегите му отдавна се научих да се изпълни. То се проявява като прехвърля хипоксия.Но има и по време, когато тонът на матката и е положително явление. Период, започвайки от 36-ия седмица на бременността, това е времето, когато тялото започва да се подготвят активно за раждане. Маточните контракции през последната седмица - това обучение се сърдете "влак" си преди предстоящото отваряне.

Какви са причините за тонуса на матката?

Причините, които предизвикват хипертонични на матката, могат да бъдат много. Но има някои, които са най-често провокират контракции. Те включват:

 • липса на прогестерон или други хормонални нарушения;
 • много болна поради бременност, сутрешно гадене, което може да предизвика гадене и повръщане, които провокират напрежение на всички мускули на корема и матката;
 • аномалии на матката;
 • Резус-конфликт;
 • инфекциозни заболявания, възпаление на половите органи;
 • силно разтягане на матката поради големия размер на плода или повече;
 • чревния подуване;
 • стресови ситуации.

Заслужава да се отбележи, че в повечето случаи е резултат от хипертонични. Ето защо, за да се избегнат произволни намаления на маточните do36 седмици на бременността, е необходимо да се опита да изкорени причината за голямата част от него. Разберете, че това ще помогне на акушер-гинеколог, която е бременна.

Лечение и профилактика на маточната тон

лечение тон е да се вземат лекарства, които намаляват напрежението и да спре отварянето на матката. Освен това тя включва максимално намаляване на ефекта причините, предизвикали редукция.

Има и няколко начина, по които да помогнат за премахване на напрежението на матката в дома:

 • упражнения, които причиняват на матката в състояние на неопределеност, "котка";
 • релаксация на мускулите на лицето и шията;
 • лежи на лявата страна.

Но се опитва да премахнете себе си тонус на матката по време на бременност може да се извършва само в случаите, когато те не са придружени от кървава разряд и не продължи твърде дълго.

Най-добрата превенция на тези условия е да се намали тревожност, стрес. Също така трябва да бъде възможно да се намали нивото на физическа активност.

Но, ако в следващия преглед от гинеколог или ултразвук все още е настроен хипертонични на матката, не се паникьосвайте. Навременното откриване на проблеми води до запазване на бременността и раждането на здраво дете.

Свързани теми

 • Какво може да доведе до матката тон
  Нови усещания 8 седмици от бременността
 • Какво може да доведе до матката тон
  Развитие на 10 седмица от бременността
 • Какво може да доведе до матката тон
  смърт на плода
 • Какво може да доведе до матката тон
  Предимства на медицински аборт
 • Какво може да доведе до матката тон
  Какво да се грижа за с цел предотвратяване на извънматочна бременност?
 • Какво може да доведе до матката тон
  Какво да очакваме 6 седмици на бременността?