Как работи в мрежата на Интернет

Интернет - структура, състояща се от хиляди различни компютърни мрежи и е в основата на глобалната информационна среда (домакинство, корпоративни, академични и други.). За да се използва успешно всички свои предимства, че е необходимо да се разберат основните принципи на нейното функциониране.В същото време, това е Интернет. някои потребители все още имат малка представа. В ежедневната комуникация думата интернет често представлява единна информационна пространство. Въпреки, че в действителност това е физически съществуващата структура, която се състои от хиляди различни компютърни мрежи (домакинство, корпоративни, академични и други.), В която се съдържа информация пространство. Сгънете някаква представа за Интернет може да помогне на снимката (кликнете върху него, за да увеличите), което показва само една малка част от свързани помежду си компютри в глобалната мрежа. Макар и оскъдна, но съвсем ясно го показва структурата на Интернет.

Поставянето на вашия собствен сървър в центъра за данни днес е достъпна за почти всички желаещи. Като собственик на няколко сървъра, можете да създадете достатъчно на брой виртуални клетки за настаняване места и да ги дарят на Оренда. Тя се основава на това и всички бизнес хостинг компании, от които днес в интернет е много (просто погледнете в Google или Yandex на думата "хостинг").Domain Name System на английски звучи като DNS (Domain Name System). Ето защо, сървърът бе споменато по-горе, изпълняващо функциите PBX, наречени DNS сървъри. Тези сървъри, на които има много в интернет, да си взаимодействат един с друг, се образува единна йерархична структура.

Събирането на всички сайтове в интернет - е олицетворение на услуга World Wide Web (WWW на) - система от връзки (хиперлинкове, и т.н.) Това всички мрежови ресурси са обединени в единна информационна пространство. Кликването върху връзката, потребителят навигира към страница от друг сайт, а от там - до следващия и т.н. WWW - това е най-развитата част на World Wide Web, неговият интерфейс, чрез който най-често достъпни в глобалната информационна среда.

Интернет не дойде веднага, но постепенно създаден. Днес тя продължава да се развива и расте, увеличава скоростта на данните, развитието на нови услуги и т.н. Интернет няма граници (световна мрежа) и един конкретен собственик. Не може да се изключи напълно, защото физически той е един от мрежите, които са в различни страни. Контролиране на доставчици (лица, които участват в свързването на локалната мрежа за световната мрежа), можете да запази контрола върху част от Интернет (откаже достъп до определени сайтове и т.н.) или в определена област, за да го изключите напълно. Но такива драстични мерки, повечето страни все още не са решени.