Сватба в правилата на църквата, че е необходимо за сватба в църква сватба портал

Какво трябва да се оженят

Сватба в църквата - свещения ритуал на седемте тайнства, по време на който предава себе си, своите желания, мисли и стремежи любящ в ръцете на любим човек. Църква сватба е задължителен семейство ескорт, които са необходими за извършване на всеки от съпрузите. В църквата младите получа благословия за щастлив семеен живот и създаване на потомство. Правила сватба в църквата не са правно обвързващи, така че тяхното изпълнение зависи от двойката. Той е длъжен да пази свещените връзки на брака, като се избягва влиянието на световните страсти унищожаване любов - духовната основа на семейството. Цената на една сватба в църквата в различни градове е различен от всеки друг. В големи градове като Москва, София, Казан и други столици на регионите в България цена сватба в църквата малко по-висока, отколкото в малките градове.Какво трябва да се оженят

Сватба в правилата на църквата.

Трябва да се каже, че необходимостта за сватба в църквата. Като правило, модерна сватбена церемония позволява присъствието на роднини и приятели. Родителски благословия не се изисква, че имате нужда за сватбата беше преди няколко столетия. Започвайки с четвърти век, брак не се счита за законно, без одобрението на родителите си.

Ритуалът се състои от два етапа. Първо - това е годеж, а вторият - на действителния сватбата. Когато сгодена Дийкън прави брачни халки върху поднос. Свещеникът дава на младоженците свещите. Един сватбен пръстен свещеникът поставя на безименния пръст на дясната ръка на младоженеца и след това на няколко три пъти се променят пръстени, за да символизира, че те се прехвърлят на силата на един друг.

Сега се обръщаме към сватбата. Свещеникът бележи корони на булката и младоженеца и да им даде една целувка снимки на Спасителя и Богородица. Тайнството на сватбата означава, че двойката са кралят и кралицата един за друг. След това, двойката може да се върне в къщата, където бяха посрещнати с хляб и сол на родителите, благославяше иконите на брака.Какво трябва да направите, преди сватбата?

Ние също трябва да се говори за какво да се прави преди сватбата. На първо място, е необходимо да се пристъпи към сватбата искрени и приятелски един към друг. Честността и откровеността - ключът към силата на семейните връзки. Само ако сватбата ще бъде извършено в полза на душата, и молитвите, подадена от храма, донесе добри подаръци. По-рано допуснати до сватбата само да се запази целомъдрие, а днес от тези, които са съгрешили преди брака църква изисква покаяние. След общение и изповед пред свещеник може да бъде ритуал.

Ние не трябва да забравяме, че на сватба без вяра не е малко вероятно да се възползват. За съжаление, в днешния свят, сватбата е често само знак на почит към модата, губи своята святост и мистерия.

Какво да се прави преди сватбата, на първо място - е да се избере мястото и времето на церемонията. Много църкви имат възможност предварително да рекорд. Ако това не е възможно, то е възможно да се издава разписка за ритуала на сватбения ден. В този случай не е възможно да се определи точно времето, но е възможно да завърши извършването на конкретна сватба свещеник, който в продължение на много двойки е много важно.

Какво трябва да се оженят

Кога и как да се проведе сватбата?

Според каноните на Руската православна църква сватбата не може да се извърши по време на Великия пост, Великден седмица, по Коледа, а от вторник, четвъртък и събота. Съответно, всяка година варира календарни дни, разрешени за церемонията. Точната дата е по-добре по-рано в храма, църквата книжарница или онлайн ресурси.

В навечерието на сватбата в полунощ не може да се яде нищо, не може да пие или пуши, да се въздържат от сексуални отношения. В храма, на няколко вземаме от Светото Причастие, изповед и да се молят. След това можете да промените в сватбена рокля. Така че, това, което трябва за сватбата:

  • удобни обувки, в които е лесно да престои няколко часа,
  • прическа за булката;
  • гръден напречно на младоженците;
  • брачни халки, които се приканват да се даде на свещеника, за да може да ги благослови, като даде на трона. Преди това беше съпругата сребърен пръстен и нейният пръстен - злато. Златото символизира слънцето, с оглед на които е бил човек в семейството, и сребро - на Луната, съпругата му блясък в отразената светлина на слънцето. За съвременната сватба са склонни да купуват и същ пръстен;
  • парче бял плат (кърпа може да бъде), на която младите ще устои.

Какво още трябва да знаете за сватбената церемония:

Цената на една сватба в църквата може да се промени, ако двойката иска да се ожени отделно от останалата част на младоженците в деня на младоженците. През делничните дни, вероятността е по принцип по-ниска от събота и неделя. Също така, увеличение на цените, ако някой от съпрузите не е първият брак. Във всеки случай, по-добре е да ходят на църква и да разберете каква е цената на сватбата в църквата.

Какво трябва да се оженят