шийката на матката ерозия при жените, че е от това, което изглежда и какво да правя

Здравето на жените трябва да се даде достатъчно време и внимание. Всеки представител на нежния пол трябва да знае всичко за това как тялото и неговите функции. Защо е толкова важно и защо го направи?Нашето тяло - е един вид микрокосмос, където всичко е свързано и работят като едно цяло. Ако някой орган работи с нарушения, компенсаторните процесите, протичащи в организма започват да се носят надолу и да отслаби имунната му система. Целевата орган е на матката при жените, и това е най-често срещаното заболяване - ерозия.

Това заболяване трябва да знае всяко момиче от младостта си, както и по всички възможни начини, за да се опита да избегне това заболяване.

Ерозия, че е от това, което

шийката на матката ерозия

Какво е на шийката на матката ерозия, и какво да правя с него? Тези въпроси, по-голямата част от жените, обикновено се дава след диагнозата вече звучеше. Това е доста сложно заболяване, което не се проявява много дълъг период от време. Възможно е да се открие само рутинна проверка при гинеколог, което за съжаление не обръща внимание огромен брой жени.

По този начин, ерозия е дефект в която счупен маточната лигавица, а именно частта, която се намира във влагалището. И въпреки факта, че това заболяване засяга около 70% от жените, идеята, че има само една малка част.

Тя изглежда заболяване като на шийката на матката ерозия, просто зачервяване, което е доста лесно да се види в огледалото, използвани гинеколог при изследване на жените, въпреки че най-често това не е вярно, ерозия, и неговата псевдотип. Но тъй като намери истинската ерозия, за щастие, можете да смуче рядко, псевдо или ектопия третира под общото заглавие.

Нормалната маточната лигавица е гладка, лъскава и има същата бледа сянка на розово. В случая, когато установи, лигавицата земя ярко червен цвят, диагностициран ерозия. В повечето цервикален ектопия засегната част го разположен около външната канал.

ерозионни форми

Трябва да се разбира, че терминът "ерозия" е обширна и включва няколко прояви на болестта. Ето защо е необходимо да се прави разлика между видовете ерозия. Те включват:

 1. Присъщата ерозия. Намерено в началото или юношеството и е резултат от изместването на лигавицата епител. Постъпленията изцяло асимптоматична, следователно, открити по време колпоскопия, използвайки разтвор на Lugol за определяне на цвят стойността на епитела. Този тип ерозия е по-малко опасен, защото тя не води до усложнения като ерозия или голям развитие на злокачествено заболяване. Лекарите го съветват да не правите нищо, до влизането в сексуален живот.
 2. Реал ерозия. Нейните прояви са доста редки, но не се случи. Локализирани болест главно извън устата, а понякога и за шийката на матката устна. Той прилича на закръгление на ярко червен цвят, който се откроява от кървава течност. Понякога този тип ерозия може да предизвика гной от раната, подредени върху лигавицата. Заболяването продължава за около две седмици, след което, ако не се лекува, на мястото на лезията образуват епителни израстък.
 3. Псевдо. Това е един често срещаният тип на гинекологични заболявания, възникващи всеки втори пациент. Външно подобно на истински твърде ярко червено петно, което стана в маточната лигавица, на различни размери. Малко се измерва в милиметри, а голяма ерозия може да нарасне до няколко сантиметра. Разлики от истината е, че на повърхността на матката по време на псевдо изглаждане и не кървят. Струва си да се обръща внимание на този вид заболяване, тъй като за него най-вече се характеризира с пристъпи и усложнения от рак на тумори.

Това са основните видове ерозивни лезии.

Ерозия, че е от това, което

В допълнение към трите основни, има и други възможности за болестта. Такива са:

 • нарушение на цервикалната слуз на шийката на капака, който се появи след аборт или раждане на дете, наречен ектропион;
 • ендометриоза, където ендометриума на матката кухина е покрита;
 • Актиничната маточната епител, носещ името на левкоплакия;
 • появата на полипи и брадавици.

Причините за ерозия

 • бременност;
 • запушен труда;
 • Проблеми с ендокринната система;
 • наднормено тегло;
 • нараняване на маточната лигавица.


Засегнатите ектопия не само жени на зряла възраст, които са сексуално активни и да имат деца, но и млади жени, включително девственици.

Друг фактор, поради което има зачервяване на шийката на матката - инфекция. Свържете се с вагина хламидии ureplazmu и други патогени, инфекциозни болести, предавани по полов път болести, възпаление започва процесът, при който епидермисът се унищожават лигавица, което води до ерозия.

Също предизвика заболяването са в състояние да:

 • Ранното полово сношение;
 • неправилно гинекологични лечение на заболяване;
 • отслабен имунитет;
 • аборт;
 • нередовен сексуален живот;
 • наследственост;
 • менопауза.

Ерозия, че е от това, което

ерозия на появата на симптомите

В повечето случаи тяхната собствена няма да могат да се идентифицират на шийката на матката ектопия, защото това отнема почти без симптоми. Дори когато нищо не боли, ерозия може да се развива много активно. Въпреки това, има случаи на появата на истинската ерозия, където жените предлагат вагинално кървене, тя се чувства болка по време на полов акт, или освобождаване от пениса да стане по-интензивно и смущаващо е тревожно симптоми, които показват редица гинекологични заболявания.

Трябва ли за лечение на ерозия

Повечето жени не се чувстват необходимостта да се демонстрира редовно гинеколог и да се ангажират в областта на превенцията на заболявания на матката. Те не си направи труда, както и причината за посещението на лекар, не е налице. Нещо повече, някои от тях дори не счита за необходимо за лечение на болестта открити. За тези опасения и ерозия.

Какво се случва, когато ерозия остава непокътнат за дълго време? Всички процесът е по-различно. Някой ектопия Не се притеснявайте за дълги години, размерите му остават непроменени, докато други пациенти се оплакват от усложнения и влошаване на качеството.

Най-цервикална ерозия е следствие, след като се появи, малка точица, които са решили да не правят нищо. В редки случаи има лечебни лигавица без лекарска намеса, обаче, има опасност, че на същото място, ерозия отново се появява, е доста голям.

възможни усложнения

Усложнения, причинени чрез цервикална ерозия, включват предимно риска от двете доброкачествени тумори, например, фиброиди, и злокачествени. На второ място е опасността от инфекциозни заболявания, включително HPV. Поради това е необходимо за лечение на ерозия. И да започне всяко необходимо лечение с диагноза.

диагностика на ерозия

Благодарение на асимптоматични, диагностициране на болестта като ерозия може само лекар специалист, а именно гинеколог. Той знае как изглежда, а заболяването лесно да го открие. Ето защо, ние трябва да го направим по правило най-малко веднъж годишно, за да посетите гинекологичен кабинет, дори и ако той не се притеснява. Процесът на диагностициране на първата фаза е в проверката с помощта на огледало. Въпреки това, след като гинеколог завърши проверката, за да достигне влязла в сила присъда, той ще нужда от допълнителни изследвания:

 • вземане на намазка върху флората;
 • извършване на разширена колпоскопия;
 • изследвания на клетките;
 • Диагностика на инфекциозни заболявания (херпес анализи, Trichomonas, mikoplazu и т.н.);
 • Кръв за определяне на HIV, всички форми на хепатит и сифилис (микро-);
 • bakposev;
 • Ако подозренията на онкологията - клетките са взети за биопсия.

Едва след като всички данни се събират, лекарят може да направи окончателно заключение за диагностика, за да се определи дали има усложнения, и едва след това за лечение на пациента.

Ерозия, че е от това, което

Как за лечение на ерозия

Може лечение на различни техники ерозия. Изборът зависи от сложността на случая, препоръките на лекаря и физиологичните особености на пациента. Основните методи на лечение са:

 1. Лазерна хирургия. Най-ефикасният и модерна форма на лечение. Започва се с разрез много точно, не се влияе епител нелизиралите ерозия. Разрязване лекува много бързо, в рамките на месец, като не оставя белези и сраствания.
 2. Обгаряне от електрически разряди. Този метод все още се използва в 80% от случаите на шийката на матката ерозия, но само на раждали жени, които вече не искат да забременеят. При използване на епитела на тъканта се изгаря при висока електрическа напрежение. Трябва да се отбележи, че процедурата е много неприятно и болезнено, освен след конференцията на белезите на мускулната тъкан да остане, и матката губи своята еластичност. Излекувай засегнатата област за около 2 месеца.
 3. лечение течен азот. Това не е да се обгори засегнатата област, и замръзва инча Лечение се осъществява чрез кристализация на водата, съдържаща се в клетките на мускулната тъкан, което се отразява разрушително върху засегнатата част на матката. Прилагането на този метод е доста рядък случай, тъй като третира течен азот не винаги е безопасно, и най-малката неточност могат да получат усложнения. Ако процедурата продължава да се извършва, като изисква последващо редовно специалист мониторинг. Лечебни повърхност се обработва с азот, не по-малко от 2 месеца.
 4. Сравнително безопасен начин, който се препоръчва за жени, които планират да забременеят - химическа обработка. Гинекологът поставя специални лакомства ерозия, която се изяжда засегнатите кожни клетки. След химическа намеса на тъкани няма да белег лекува всички за един и половина месеца.
 5. Хирургия - операция, при която ерозията на току-що нарязани. Той се използва в сложни случаи, като например, когато има голяма ерозия. След операцията може да остави малък белег.
 6. Отнасяйте шийката на ефира днес по-бързо и най-лесно. Прилагането на електрическа вълна ефект се елиминира риска от изгаряния, загуба на еластичност, наличие на белези. По време на процедурата, няма натиск върху капака на епител и нарушения на шийката на матката няма да се случи. Повредените клетки просто "изпаряват" от повърхността на тъканта.

Важно е да се разбере, че лечението на жени, които вече са родили, и тези, които са само за планиране на бременност, се произвежда по различни начини. В крайна сметка, ако някои от посочените по-горе методи за лечение на актинични появява шийката на матката, и тя губи своята еластичност. Уверете се, изборът може да бъде трудно, но лечението не трябва да се отложи, е по-добре, тъй като трябва да се посъветвате с Вашия лекар и да изберете най-подходящата форма на терапия. Здравето на жените - е ключът към здравето на хората.