Puer чай полезни свойства, както и евентуалните вреди, за които е много

Що се отнася до китайския Пу-ер чай воля

Много често тези чай експерти имат Puer чай, чието име се появява много отдавна в III. п. д. заедно с елитни питиета, като ракия или уиски. Обяснението за това се крие във факта, че през годините на вкуса на напитката разкри всичко по-добре вкуса става по-наситен и полезни качества придобиват гъвкавост. Извличане и по специален начин на работа прави напитката наистина уникален и ценен и разнообразието от сортове - атрактивни за най-взискателните вълшебната.Характеристики Puer производство на чай и полезните свойства на много години на питие

Познат на всеки обикновен черен чай, който е изправен пред всеки живот почти всеки ден, в действителност, Китай се смята за червено. Но истински черен чай, който се произвежда от специален препарат и нестандартно отвара, гордо нарича Puer. Име на чай идва от мястото, където са открити самите листата на храстите. Тях и сварено всички краища на света и до днес.

За разлика от методите за получаване на други видове, Puer чаени листа в резултат на внимателно лечение са напълно ферментирал. Първите листа са събрани от храстите, а след това суровината се разгражда в купчини периодично пръскат с вода. Когато листата изсъхнат малко, те са били изложени равномерно с тънък слой и оставете да престои в продължение на 1,5-2 месеца за естествена ферментация. Тя може да бъде добита чай и изкуствен начин, но със загубата на някои свойства и вкус. Прибиране чай естествено отнема около 7-8 години. През това време живее глобалните промени не само вкус и мирис, но и състава. Този чай се нарича "шън", той има тъмен цвят. Изкуствен сушене отнема много по-малко време, което води до една година ще бъде готов чай, наречен "шу", който оттенък да разпореди по-лек от "Шен".

По-добре за тялото е, разбира се, чай със закъснение от десет години. Но това не означава, че изкуственото Puer не носи ползи. Видове на лекарствен напитка около 120 парчета има и днес, и всеки от тях е полезен по свой собствен начин. Те се различават по вкус, аромат и цвят. Тя обединява всички разновидности на технологията на производство, а останалите можете да се погрижат за всеки вкус. Чай доста популярен възглед днес е тази, която се прави от смес от млади листа и стари с дълга експозиция.

Elite Puer чай: полезни свойства, особено състава и съдържание на калории

Съставът на настоящите Puerh черен чай листата са изключително без добавки и изкуствени аромати. Химичният състав на такива напитки на:

- catechine, антоцианини и фенолни киселини, които представляват група от фенолни съединения с антиоксидант, антибактериални и противоракови свойства;- аминокиселини, от които всички зависят от напитката, тъй като качеството и довършителни цвят;

- алкалоиди, включително теин, теобромин и теофилин дават чай тоник ефект. Алкохол подобрява мозъчната дейност, разширява кръвоносните съдове и ускорява транспортирането кислород чрез клетките на организма и повишава тонуса;

- захариди, които правят Пуер има сладникав вкус;

- Витамини С, А, Е, Р;

- цинк, хром, калий, манган, флуорид и други минерали;

- статини, те представляват ферментацията на микроелементи в организма. Поради Статините намаляват нивата на холестерола в организма, се извършва профилактика на инсулт и коронарни сърдечни заболявания намалява чувствителност.

Стограма черен Puerh попада 151.8 ккал. За една чаша достатъчно 1 час. L. сух суров материал, при което тя съдържа 2 г, който тежи 3 ккал.

Какво се намират в чай ​​Puer полезни свойства

Черно класическа Puer не може да се сравни с други подобни напитки. Уникалният състав буквално изпълнен с уникални качества. Нищо чудно, че популярността на Puer в света с всеки изминал ден се увеличава. Измежду полезните качества на Puer са:

- подобрени храносмилането процеси;

- стабилизиране на нивата на кръвната захар;

- се борят с запек;

- намали шансовете за поява на инфаркт или инсулт;

- прочистване на тялото на токсини от различни видове, отстраняване на токсини, отрови и тежки метали;

- удължаване на младежки кожата;

- подобряване на чернодробната функция, постепенно неговото пречистване и възстановяване;

- намаляване на вредния холестерол в тялото;

- насърчаване на загуба на тегло в режим на пестене на енергия за организма;

- концентрация и увеличаване на физическата активност чрез тонизиращ ефект.

Пу-ер чай с неговите полезни свойства счита не само лек за определени заболявания, но също така и средство за профилактика. Той е мощен инструмент, с широк спектър на действие. Чай е в състояние да пречиства кръвта, черния дроб, червата. Puer го прави ефективно, се печелят достойно място в менюто на популярните диети. напитка кожата влияе благоприятно, подобряване и изравняване на цвета му. Витамин-богат състав намери своето отражение в подобряването на косата и ноктите. А пектин в състава предотвратява развитието на рак чрез блокиране на образуването на клетъчен протеин GAL3.

Има ли чай Puer противопоказания? Кой не участва в елитни напитки

Използвайте напитка е огромна и е очевидно, но има Пу-ер чай и противопоказания, както и с други лекарства. Главно това включва идиосинкратичност на продукта. Хората в напреднала възраст или с хронични заболявания, също не се увличат от питейна исторически. Сам по себе си Puer на напитка е достатъчно силна, и неговите свойства се произнасят дори с лек пивоварната. Ето защо, експеримент и силно сварено чай не трябва да бъде.

Има и някои обстоятелства, когато се появят, трябва да забравите за елитни напитки. Puer чай има противопоказания, включително:

- повишена степен на телесната температура - прекомерното пиене Puer провокира още по увеличението;

- ободряващите ефекти и тонизиращо действие все още не ще позволят да заспи за дълго време, така че чая строго не се препоръчва преди лягане. В най-добрия, последствията могат да бъдат нарушени съня и събуждането, а в най-лошия - стрес на нервната система;

- бременни жени, както и повечето други продукти, Puer чай не се препоръчва;

- по време на кърмене е разрешено само една чаша слабо сварено напитки на ден, не повече;

- малки деца до 3 години, за да даде напитка за възрастни и не трябва да бъде;

- в случай на хипертония трябва да се откаже от еликсира, който не е да увеличи натиска вече;

- обостряне на диуретично действие на Puer може да бъде изпълнен за хора с камъни в бъбреците заболяване. Напитката е способен да активира движението на камъни в бъбреците, което води до проникване и остра болка;

- хора, които не могат да варя чай, могат да се чувстват като лек дискомфорт след хранене, както и симптоми на отравяне, до повръщане.

Всички противопоказания, може лесно да се адаптират силата на напитка или ограничаване на броя на напитки чаша дневно.