Оскар Писториус - човек, който не се отказва

Но родителите на момчето не се отказаха и направиха всичко възможно, за да се получи детето им да порасне силен, атлетичен и по нищо не отстъпва на своите връстници. Баща на Оскар, който е бивш спортист-борец, веднага решава да се бори за щастието на сина си, който е видял своето призвание в областта на спорта. Писториус - старши винаги поддържаше връзка с водещите световни ортопедични хирурзи, които са развили протеза дизайн.


А бегач с протеза

Момчето се научи да ходи с един и половина години и е предприел първата стъпка вече е на протезите. Но това не пречи на спортните си успехи. Оскар играе водна топка, ръгби започва да се интересува. Но един ден той е претърпял сериозна контузия на коляното, той трябваше да отиде в състезанието спринт - спорт безконтактно. Оскар бързо напредва и достигна невероятен успех!


А бегач с протеза

А бегач с протеза

Но истинската слава Писториус стана, след като, когато той започна да се конкурират с нормални здрави бегачи.
А бегач с протеза

Първо Оскар изправени пред ужасната бюрокрация. служители не искат да го признаят за участие в конкурса, тъй като "не е възможно да се прецени дали тези специални протези спортист някакви допълнителни ползи по отношение на редовните членове."