Намаляването на правата на служителя през 2019 г., как да се държим

Как да се намали човешката

Правната страна на въпроса

Това е идеално за уволнение на служител - там са минимални ограничения, процедурата не е много сложно, и не е необходимо да се поканят на различните комисии, като например определяне на квалификацията и свързаните с тях публикации.Кой е забранено да се намали

 • Един мъж с малко дете (на възраст под три години);
 • На лицата, които предлагат голямо семейство. Ние говорим за семейства с три или повече деца, особено когато другият родител не работи;
 • Лицето, осигуряване на дете под 14-годишна възраст (от себе си). Ако става дума за деца с увреждания, възраст се увеличава до 18 години;
 • Човече, временно не може да извършва трудова дейност (обикновено един служител в отпуск по болест);
 • Човек, който е на почивка;
 • Бременни жени;
 • Служители на синдикатите;
 • Членовете на колективни спорове.

Критерии за подбор на кандидати за намаляване

Как да се намали човешката

Всъщност, всичко е различно, и не винаги шефът трябва да бъде на закона. Винаги има своите подводни течения, които могат да повлияят на решението за намаляване на работниците.

 • Служителите, които имат семейство и най-малко две лица на издръжка;
 • сам служителите издържа семейството си;
 • Служител с група инвалидност (не има право да намали, че една от причините за инвалидност е нещастие на работното място);
 • Ветерани, които са станали инвалиди;
 • Служителите се обучават заедно с работата.

Както можете да видите, в този случай, не всички работници са равни, а дори и да са добре подкован от юридическа гледна точка, не винаги е в състояние да се избегнат съкращения. Но дори и след уволнението, можете да се извлече някаква полза - собственика на фирмата няма право просто да ви постави на вратата, да поставите твърд плащане за загубата на работното място. Разбира се, не всички работодатели са склонни да си припомним тези плащания, и ако не го спомням, може да остане без пари и без възможност за възстановяване.

парично обезщетениеКак да се намали човешката

 • Еднократно плащане (обикновено става дума за средната работна заплата за един месец);
 • Подобни плащания за два месеца, докато бившият служител търси нова работа. Тези плащания са предвидени само през първите два месеца.

можете да се плаща само ако имаш нова работа. Така че ще трябва да се представя работната книга на вашия работодател, което доказва, че все още за свободното хляба. Освен това, вие ще трябва да представи паспорта си.

Разбира се, ако сте заети неофициално, и в книгата си, че няма запис на новото работно място, не се намесва и да получават тези плащания в продължение на 2 месеца. Но ако по някакъв начин измама се появи, ще чакам за неприятности.

Възстановяване в предишния пост

Но какво да кажем за тези, които са неправилно уволнен? Какви са пропуските за тези, които са намалени в противоречие с разпоредбите на закона? В този случай, ще трябва да възстанови на работното място, и това обикновено води до дълъг и досаден процес. Не много често работодателите се стремят да признаят, че са сгрешили, но ако го направите всичко по силите си, вие ще бъдете в състояние да защитят правата си и да се постигне възстановяване.

Известие за намаляване на

Как да се намали човешката

Така че първо си кука с процедурата по уведомяване. Ако не се съобщават, или ако не знаете всичко, от датата на падежа, това е нарушение. Освен това, ако сте уволнен преди изтичането на два месеца от датата на уведомлението, имате пълното право да съди и да изиска възстановяване.

Уволнение въпреки приоритет

Отказ за предоставяне на други работни места

Как да се намали човешката

Ето защо, ако имате намалена, които не предлагат никакви работни места, като алтернатива, вие имате всички основания да се съди. Това е грубо нарушение на правилата за уволнение с излишък, а вие имате право да обжалва това действие до тогава да поиска възстановяване на предишната си работа.

допълнителна информация

В повечето случаи, тези производства се провеждат с участието на големи предприятия, които наемат адвокат персонал или са в състояние да поканим квалифициран адвокат от страната. В спорове коректност все още не е успех, има много важни фактори:

 • Своевременното претенция доставка;
 • Опит в подобни случаи;
 • Информираност в правния аспект, и т.н.

Така че е препоръчително да привлече подкрепата на опитен адвокат или да получите някои съвети от квалифициран юрист, че напълно оценена ситуацията и да се чувстват уверени. История знае случаи, когато беше възможно да се постигне възстановяване на мира на работното място, без помощта на адвокат, но в такива случаи е по-добре да не рискуваме.

Кой би ви поканим на правна помощ, или които не биха били помолени да дава съвети, това няма да има значение, ако сте пропуснали сроковете за действие. Трябва да се реагира в рамките на един месец, след като сте били уволнени. Обратно броене време, за да бъде с получаването на документите, удостоверяващи уволнението.

Не успяхме да намерим отговор? Правни консултации безплатно!

Вие също така ще бъде интересно