Мъдрец снимка, структурни характеристики, защо и как тя расте

Обща информация за особеностите на анатомичната структура и произхода на мъдреци

Защо расте мъдрец

Почти всеки, поне веднъж в живота си се зачуди защо т.нар мъдрец. Официален науката, теоретизира за това, което името на тези зъби е свързано с времето на изригването. Повечето хора по целия свят през последните осем зъбите започват да изригне в възрастовия диапазон от 17 до 22 години, както и в началото на изригването може да се появи по-късно през 30-те, 35 или дори 40 години, че е на възраст, когато човек има известна светска мъдрост ,Нашите предци вярвали, че мъдреците изригне от човек, който е постигнал духовна зрялост, намерени смисъла на живота, и стояха на правилния път. Може би в основата на тази теория и разполага с база, защото в противен случай зъбите мъдростта бяха отрязани за всички по едно и също време, в една и съща възраст. А фактът, че осем се проявяват по съвсем различен път, косвено доказателство за правотата на нашите предци, защото всеки човек придобива живот мъдрост в различна възраст. И, според тях, човек, който се оказа не стар всеки мъдрец, преди да стигнат до напреднала възраст, си остава дете. Сериозността на вярата в тази теория на нашите предци потвърждава древния обичай, да назначи човек с всичките четири мъдрост зъби пазител на видове.

Тя изглежда като мъдрец, и как да се разбере какво е той?

В пълно съответствие с физиологичните норми, зъб мъдрост се реже до късно външно изглежда по същия начин, както всеки друг много корени зъб, част на короната има характерен за дъвчене зъб цепка. Снимка на мъдрец, който можете да видите по-долу, здрави, анатомично правилен.

Защо расте мъдрец

Прочетете този образ, разбиране, когато зъба мъдрост в устната кухина и зъбите, ще стане по-ясно. И знаейки предварително потенциалния мястото на възникване на мъдрец, появата на първите симптоми, можете веднага да се прилага към квалифициран зъболекар. Навременно достъп до лекар гарантира предотвратяването на много неприятни усложнения, свързани с изригването на такива необичайни и непредвидими мъдрец един.

Структура на мъдрец и неговите функции

Защо расте мъдрец

Структура на мъдрец

Мъдрец структура, има редица отличителни черти, в сравнение с други мулти-вкоренени зъби. Короната на зъба, както бе споменато по-горе, често има обичайната форма за зъбите на тази група, и всички характеристики на развитието на мъдрец се намира в структурата на корени. Колко корените на зъба на мъдростта е трудно да се каже, защото в различни клинични случаи, броят им може да достигне пет, но обикновено два - три корени. Когато се казва, че един мъдрец корен, най-вероятно, е предназначен два или повече кондензирани заедно изкорени видими един масивен, достатъчно характеристика осмици.

Защо расте мъдрец

Много проблеми с корените на мъдреците

Но понякога има случаи, когато началото на един зъб ред са обърнати в развитието на челюстите и осмият се нарязва анормални, не е характерна за режима на зъб, в действителност, със същия корен.
Корените на мъдреците често много извити, който представлява трудност при лечението му като извити коренови канали пречат на правилното им обработка и качеството на запечатване.Основните теории за това защо мъдреците растат и колко те трябва да бъдат

Защо расте мъдрец

Развитието на мъдреци

В хода на еволюционна промяна, мъдреци бяха считани елементарен, той е загубил своята необходимост и са реликви от миналото живота на човечеството преди хиляди години. В онези древни времена, дъвчене на храната не е толкова лесно, колкото е днес, а след обработката й изискваше много повече усилия, отколкото е сега.

Но някои медицински учени смятат, че мъдреците не са сред най-елементарни познания, както при нормални условия за развитие и изригване те напълно изпълняват функциите си. Но истинската причина за проблема си формация се крие в еволюционния промяната, а именно намаляване, челюсти. Съвременният човек яде сравнително меки, термично и физически преработени храни, за които не се изисква дъвчене масивни челюсти и малък, не е достатъчно място за осмици.

Защо мъдреци растат в настоящия момент. когато денталната практика все по-често се сблъскват с патологии на осмици, усложнения след изригването, а статистиката за отстраняване и изхвърляне нараства всяка година.

Отговорът на този въпрос е съвсем логично и просто. Въпреки усилената работа на еволюция, и възстановяването на тялото ни от условията на живот, нашата ДНК все още носи информация за мъдреци.

Какви са мъдреци и какви са положителните аспекти на тяхното съществуване?

Защо мъдреци трябва тези дни, и защо те не са отстранени веднага обратно под формата на пъпка или в началния етап на изригване? Понякога, ако зъб мъдрост има физиологична форма, все още няма остри и хронични заболявания, осем са отлични подкрепа на моста. И спестява на зъболекар за точно тази цел.

Колко мъдрост зъби при хора, трябва да бъде нормално

Като такива, правилата за определяне на броя на осмици не съществува. По природа, всеки човек трябва да има четири мъдреци, но законите на еволюцията диктува свои собствени правила, а днес броят на мъдреците може да бъде много по-малък, до пълното им отсъствие при някои хора. Това се случва и поради наследствен работа на паметта, ако преки роднини пострадаха възпаление около изригване на мъдреците и се подлагат на операция, за да ги премахнете с течение на времето не може да се образува в следващите поколения наченки на мъдреците на. Това потвърждава, че достатъчно чести случаи, когато зъбите пациент съдържа само един или два напълно изрязани от осем, данните не показват наблюдение радиография дори primordia втора двойка или липсващ зъб. Ще хора имат мъдреци, тъй като всички те да бъдат отрязани, и как те ще се намира, то зависи от няколко фактора:

  • наследствено предразположение
  • броят на микроби,
  • размера и формата на челюстите.

на пълен работен ден развитие и формирането на мъдреци

Колко мъдрец се разраства, за период от пълна формация?

Без значение колко ужасно да звучи, зъб мъдрост се разраства в продължение на няколко десетилетия, последователно един след етапа на развитие и мир. Наченки на всички кътници се образуват при хора най-рано от три години, това беше определено дали това лице е най-малко един мъдрец, тъй като положи всички. От дванадесет години, когато всички други молари са избухнали и активно да участват в процеса на дъвчене храна, зъб мъдрост е само завършване на формирането на корони. В началото на изригването, обикновено се появява на възраст 17 между - 22 години, а в нормалния ход трае около един и половина месеца. Но мъдростта корените на зъбите се образуват дори и по време на 3-4 години след изригването, и в повечето случаи завършва с пълен цикъл на развитие е не по-рано от 24-та година от живота.

Защо расте мъдрец

Мъдрец кариес могат да инфектират съседните здрави зъби

Но не всички етапи от развитието на зъбите мъдрост, придружени от болка, усложнения и проблеми. Най-болезненото се счита, че само никненето на зъби. Тъй като мъдрец не е млечен зъб предшественик, и по този начин по-късно хит път през изригването формира, здрава кост.

Наличието на наченки на мъдреци, не казва, че осемте необходимо да заемат местата си в съзъбието. Доста често в денталната практика отговаря на засегнатия мъдрец. Повлияни осем, е оформен зъб в дебелината на челюстната кост, поради непълно изригване поради няколко причини. Засегнати зъб, на цялата или част от короната, затворен кост или мека тъкан на венците.

Повлияха мъдреци подлежат на внимателна проверка, за наличието и местоположението на възпаление. Въпреки непълна изригването на зъба, както и липсата на видимост му в устната кухина, най-често това е обичайната размер, и е в състояние да настоява съседната седемте, да увеличи риска от кариес, може да предизвика възпаление или се разболяват като нормален пълен зъб.

Стараем се да запазим до последния мъдрец

В резултат на това мъдреци не са напълно безполезни следа, а когато пълните условия на тяхното съществуване, е нормална, естествена част от тялото, която, противно на мнението на чуждестранни колеги зъболекари, не се изтриват незабавно, в случай на каквито и да било проблеми. И доскоро, опитвайки се да спаси, като всеки друг зъб, като всеки друг орган, поради факта, че природата е дала на човечеството, докато излишъкът намерени много малко. И зъболекарите не казват нищо 32 норма, и 32 зъба има само набор от мъдреци.

И би било хубаво, че когато мъдреците се появяват, ако декларацията е вярна, ние ставаме по-мъдри.