Кухня без печка, защо не, идеите ремонт

Наличието на някои от елементите в кухнята се възприема като нещо естествено. Например, трудно да си представим кухня без готварска печка (или поне на плота). Но, в действителност, тъй като те са необходими?Нека се опитаме да критична оценка на възможността за създаване на кухня без този традиционен единица и неговото заместване с алтернативни уреди.


Как да се готви без табели

Идеята на кухненската печка без значение:
- когато в стаята е малка, и тя е твърде малка, за разфасоването и обработката на продукти,
- когато домакините малко се готви у дома,
- в апартамент дарени за краткосрочни наеми, както често се случва в южните курорти.

Малки, мобилни и относително евтин уред за приготвяне на храна, която може да се съхранява в килера или чекмедже, органично се вписват в атмосферата на студио. Уреди с таймер и намаляване на риска, че невнимателно посетителите отново забравят тенджерата на печката включена. В допълнение, модерна технология е толкова разнообразен и гъвкав, че ако искате да ви е наистина оборудван кухненски уреди, за себе си и семейството пълен здравословна храна осигури. Основното нещо - да се избере най-подходящото оборудване, като се вземат предвид индивидуалните потребности и кулинарни пристрастия.

Откъде да започнем? Устройството, което е налице, най-вероятно, във всички кухни с електрическа печка, както и много от тези, където свързаното газ - кана. Той винаги е готов при нужда гореща вода. За истинските естети, има и специални модели, за да изберете оптималната температура на водата за варене на различни видове чай и кафе.


Как да се готви без табели

Някои модели на манекени, адаптирани за да се гарантира, че те правят чай, или за тях да се направи допълнителен пивоварната крушка. -Редки чай Maker - устройство, използвано изключително за варене на листа чай.


Как да се готви без табели

Кана Bosch с пивоварната крушка


Как да се готви без табели

От напитки се движат към основните ястия.

Обикновено, бокс и бързо хранене е свързано микровълнова, или микровълнова фурна. Това е най-простото решение, когато имате нужда да се затопли или обяд в бързаме да се подготвят междинни продукти.


Как да се готви без табели

Микровълнова фурна с грил функция и програми за готвене ориенталски, италиански и руска кухня, ГВ

Производителите предлагат и серия от прости рецепти за микровълнова фурна, от растителен странични ястия за месо, въпреки че традицията използва за приготвяне на готово ястие микровълнова печка и не оцелее. Но кухня арсенал попълва две популярен инструмент - multivarka и aerogrill.В Aerogrill процес на топлинна обработка на продуктите се извършва в резултат на въздушния вентилатор горещо. Това устройство ви позволява да се подготвят вкусни и здравословни ястия от месо, риба и зеленчуци, така че един излиза излишната мазнина, но запазва всички витамини и минерали. Завършеният ястието също така да купуват румен, свеж.


Как да се готви без табели

Multivarki дизайн е подредена по такъв начин, че в него се създава оптимални условия за приготвянето на голямо разнообразие от ястия: зеленчуци, месо и риба, супи, зърнени храни и тестени изделия. "Смарт тенджера" може да работи в режим на пържене или да се използва за размразяване. Някои модели дори могат да приготвят кисело мляко.

Когато следвате инструкциите в храната не multivarka недостатъчно и може да остане топло за дълго време (въпреки че отоплителната функция на злоупотребата, не се препоръчва да не се нарушава вкусовите качества на храните). И, разбира се, е голямо предимство и на двата инструмента е, че според режима на готвене и време, можете спокойно да си вършат работата, а не да стоя на печката.


Как да се готви без табели

Multivarku искате да използвате като основен кухненски блок се взема под внимание, че едно устройство, няма да бъде достатъчно, за да се готви пълен хранене: по-добре е да ги две или три, или най-малкото да вземем няколко чаши за еднократна употреба.

Допълнение китът може да бъде електрически пара за готвене зеленчуци и диетични храни за двойка. В допълнение, има редица високо специализирани устройства, като например кисело мляко, гофрети желязо и дори електрически бойлер яйце, въпреки че е малко вероятно те да се отнасят до най-необходимото в кухнята.

Фенове ще оценят бърза закуска тостера или тостер, както топли сандвичи за закуска много по-вкусни, отколкото обикновено. А за любителите на домашно приготвен хляб и сладкиши за дълго време има машина за хляб, в които можете да направите тестото за равиоли и пелмени, а дори се готви сладко.


Как да се готви без табели

Така че, може да разчита на плочите в кухнята е съвсем реална, и тя не трябва да се яде едно хранене: трябва само един универсален функция на устройството (т.е. конвенционален плоча) преминават няколко други внимателно подбрани инструменти. В някои случаи тази трансформация не изглежда странен каприз, и може значително да улесни живота и решаване на ежедневните проблеми.

Друго нещо е, че плочата, дори и електрически, повече в съответствие с нашите традиции и обичаи, които промяната е трудно. И, разбира се, за експериментите, описани по-горе, е по-подходящ кухня, където е използван газ вместо електричество.

Напълно замени плоча ще има няколко джаджи в същото време, но място за съхранение, те не трябва да отнеме по-малко от пълна чиния или плот и фурна. Бърз готвач вечеря дори паста с кюфтенца в multivarka бързо се провалят. Ето защо, всичко това е добре, само като временен вариант (както е посочено в статията, за сменяем корпус), добре, или ако рядко се хранят у дома си. За маломерна кухня все още е по-добър от плосък индукция плота и малка фурна. На панела можете да поставите и dosochki рязане да намалят нещо, и малка фурна могат да се настанят кутия за прибиране тигани или съдове.

Съгласен съм. Имам много малка кухня, така че трябва да бъде ограничен до само най-важните джаджи, не се ограничава до възможността за печене пайове. Имам една истинска алтернатива на газ и печка не виждам - ​​по-ергономичен и funtsionalnost опция не съществува. Ако микровълнова печка не е място (като мен), а след това със сигурност бих предпочел една модерна електрическа печка, отколкото заемащ същото пространство на микровълновата фурна. За да се запази нещо в шкафа, че е необходимо да има достатъчен брой от тези шкафове (най-малка кухня), и са изложени на кана тостера на работната повърхност, кафемашина, multivarka (електрически грил) неизбежно се създаде впечатление за хаос.

Най-тъжното нещо е, че сегашните модели на тостери multivarok и по-голям размер, отколкото техните предшественици от същия клас.

Има фурна с микровълнова функция, така да се каже, от 2 до 1. Това е много удобно за сравнително малък семеен. Такава печка произвежда по-специално Samsung. Ние използваме в продължение на няколко години и са много доволни.