Алергия към мушици, които симптомите и как да се отнасяме

Алергични към ухапване от комари
Здравейте, скъпи читатели! Лято - това е много опасен период за страдащите от алергии. Не само това, всички цъфтеж и мирише, така че все повече и ухапване от насекоми. Между другото, особено опасно за хората хиперреактивност са комари, които могат да провокират алергия.Алергия към мушици се проявява по специален начин, така е и с какво да се обърка. Bitten място набъбва и сърби зле, тя не се лекува. Такава реакция на непоносимост може да се появи при деца и при възрастни.

Чудя се дали сте, какви други симптоми нетърпимост комари ухапвания и как да се справят с такава алергия? Ако отговорът е положителен, приятно четене.

Защо мушичка може да предизвика негативни реакции от алергичен характер?

Реакцията на ухапване от MIDGE се дължи на слюнка, която в тези насекоми, отровен, въпреки малкия им размер. Поради тровят кожата на мястото на нападение на мушици набъбва и започва да сърби.

Алергични към ухапване от комари
В същото време, тялото произвежда антитела, които се конкурират с вредни вещества, въведени под епидермиса. Подуване с леки алергии идват на следващия ден, но сърбежа може да остане в продължение на няколко седмици.

Това е особено трудно да се издържи сърбящи малки деца. Combing ухапване, те се разпространяват отровата в кожата, което провокира възпаление амплификация. В сресана инфекция на раната в едно дете може да влезе. В този случай, тя е в състояние да се превърне в възпаление гноен.

Симптоматиката на свръхчувствителност към сламката

В повечето случаи, има само локални алергични симптоми като:

 • подуване;
 • червен пространство MIDGE атака;
 • сърбеж, по-лошо след надраскване;
 • voldyrika вид, подуване или дори булоза (гнойни) възпаления.

Алергични към ухапване от комари
При тежки случаи, алергия може да се повиши температурата, по-лошо цялостното здраве, развитие на ангионевротичен оток тип. Standard проява на алергични реакции към комари, които виждате на снимката.

Тежка алергична непоносимост поради мушички развива, когато алергична човек ухапани от някои насекоми едновременно. Най-малките отвратително насекоми са опасни и тези, които могат да носят заболявания като темпера, проказа, туларемия.

След като прочетох по-горе, да започнете да се страхуват да излязат през лятото? Това не е необходимо, тъй като с алергии към въшки атаки могат да бъдат ефективно контролирани. Основното нещо е да се правилно лечение на ухапване, веднага след като те станат достъпни.Лечение Moshkarin непоносимост

Алергични към ухапване от комари
Основният принцип на лечение на всякакъв вид алергия е да се избегне контакт с алерген-агент. Но в случай на въшки това би било проблематично, особено ако искате да отидете на вилата или на набег.

Мушици са налице не само в природата, но и в големите градове, както и в обилни количества. Предотвратяване на ухапване е много трудно, така че трябва да знаете как да се отнасяме към тях. Какво лечение може да помогне на страдащите от алергии? По-долу са най-ефективните методи.

За да започнете терапия срещу алергия трябва веднага след ухапването. Ако симптомите се проявяват ясно и остро, че е необходимо да подпирам антихистамини (алергия) препарати, като Зиртек, кларитин, Aerius, Allergomaks.

Тези лекарства блокират рецепторите, които откриват хистамин, така че алергични симптоми постепенно изчезне.

Освобождаване сърбеж и възпаление да се лекува ухапването от кожата, за да помогне на хората ефективни съвети:

 1. Отлично protivozudnevym средство е разтвор на натриев карбонат (0.5 TSP чаша вода). Това решение беше допълнително дезинфекция на раната, ако е сресана. Той не жилят в контакт с епидермиса, така че може да се използва за деца.
 2. Спешно да се намали подуването и облекчаване на сърбеж помощ обикновена паста за зъби. Основното нещо, че той включва ментол е присъствал. Засегнатата област трябва да се лекува с тънък слой. Постепенно, жертвата започва да се усеща леко хлад, който ще премахне дискомфорта.
 3. Във връзка MIDGE място се третира с амоняк. Това лекарство облекчава алергичен оток, възпаление и изгаряне.
 4. Премахване на зачервяване и подуване, можете да използвате сапун. Изберете нещо, което включва най-малко 70% от мастните киселини. Сапун трябва да се разрежда във вода. Разтворът трябва да се обърне дебел. Държаха се с ухапване, а след това не е необходимо, за да се измие.
 5. Ако ухапването предизвика тежко възпаление на кожата, тя може да компресирате с лек разтвор оцет. Памук, напоена в разтвора трябва да бъде приложена към раната на пет до десет минути.
 6. Срещу ухапвания перфектно помага класически медицински спирт. Те препоръчват да изтрие ухапване веднага след възникването му.
 7. Ако сте сред природата далеч от цивилизацията и аптеки, а след това използвайте обичайния водката. В състава му влизат също присъства алкохол. Преработен водка място престава да се надраска в рамките на няколко минути. В допълнение, този продукт почиства раната, ако е сресана.
 8. Много хора с алергии реагират на комари похвала следната рецепта - глухарче листа се нуждаят от ситно нарязани, малко potoloch и важат за ухапването в продължение на три часа. Три часа по-късно, компрес трябва да се промени. Някои твърдят, че с тази рецепта, че са в състояние да предотврати появата на симптоми на свръхчувствителност.
 9. Издърпайте отровата от ухапан място ще помогне на обикновените лук. Необходимо е да се намали наполовина, се прикрепя към горещ тиган, хладно и постави върху раната. Компресиране превръзка по-добре, тъй като в противен случай тя няма да издържи. Такива средства могат да бъдат оставени по овърнайт на кожата.
 10. Почти същото като лук, действа настърган листа живовляк. Тя се прилага към раната, след което се фиксира с превръзка за един или два часа.

Сега, че знаете какво за лечение на реакции към Moshkarin захапка. Ако не разполагате с време, за да се възползват от по-горе рецепти, защото от това, което са се развили сериозна реакция, да вземе едно от лекарствата: Claritin, Diazolin, дифенхидрамин, и незабавно се консултирайте с алерголог.

предотвратяване

Както бе споменато по-горе, не е възможно да се предотврати ухапване от комари, особено през лятото на открито. Не забравяйте, че тези насекоми също са активни през нощта преди залез слънце и рано сутринта преди жегата. Ето защо, в този момент, не се опитват да се появи на улицата.

Отговорът на въпроса дали може да има алергия към една минута насекоми като мушиците, положителни. За съжаление, този вид на нетърпимост в страната ни е обща. Знаейки как за лечение на ухапване от комари, може да предотврати появата на симптомите на свръхчувствителност.