Козметични ремонти на ръцете си - как да се направи

Как да си направим козметичен ремонт, за да

Козметичен ремонт един от най-достъпни и лесни начини за много кратко време, за да издигне жилища, правят околното пространство на къщата или апартамента, нова боя и украса. Финансови разходи за декорация, като правило, не е голям, и чистота постигнали ефект на свежест и оригиналност на интериора може да надмине всички очаквания, за да придадат усещане за радост и утеха. В тази статия ще ви обясни как да се направи козметичен ремонт на ръцете си в апартамента.







Как да си направим козметичен ремонт, за да

Козметични ремонти на собствената им с минимално грим реконструкция на жилища, с минимални разходи за ремонт на стените, подовете, ВиК, прозорци и врати. Този вид ремонт на апартаменти могат да бъдат описани като частична или пълна реставрация на състоянието на стените, ремонт и монтаж подовете, таваните, без да извършвате сложна замяна на конструктивни елементи (възстановителни подове, подмяна на дялове). За тези работи, обикновено са свързани с тавани на шпакловка и боядисване на стени и подове, с подмяна на тапети, корнизи, прозорци и боядисване врати, дребни ремонти на етажа, на стария паркет, Циклене и множествена лак.

В момента, концепцията за декорация с появата на много нови строителни материали и технологии ще се разшири леко. Например, днес е доста способни сами по себе си в рамките на няколко дни, за да се превърне пространството, което прави стените декоративна мазилка. който изисква внимателна подготовка и легло в ламината на стаята.

Един малък протест - в процеса на извършване на дребни ремонти недостатъци в структурните елементи на апартамента или в системата за инженеринг може да бъде отворен, което би довело до провеждането на операции за непредвидени ситуации и преразход на средства. Всичко зависи от способността за самоначисляване на първоначалните данни, поставени преди ремонтирането и реалното обезценяване на обекта.

Самото начало, че капиталът реконструкция апартамент (разрушаване и прехвърляне на носещи стени, промяна на предназначението на помещенията, реконструкция на тавани) не са включени в определението за украса, тъй като тези дейности изискват подготовка на реконструкция и възстановяване на проекти и тяхното одобрение от съответните органи.

Основните видове ремонт:

 • таван боядисване
 • Стекът тапети
 • Ремонт и боядисване на дървени врати и прозорци (въпреки че в момента по-малко икономически и технологично ефективно да се направи подмяна на старите прозорци и врати)
 • Полагане на линолеум или ламинат
 • Изравняване и рендосване на паркет. и множествена покритие от лак
 • Монтаж на стена или на пода и фаянс
 • монтаж ВиК
 • Частична подмяна на ключове и контакти
 • Подмяна на осветителни тела.






Как да си направим козметичен ремонт, за да

В присъствието на минималната умения, желание и време, можете да извършвате прости ремонти на свой собствен апартамент, но преди да започнете работа, което трябва да се направи ясна процедура във всички фази.

подготвителна работа

Преди започване на ремонта е необходимо да се освободят помещенията на мебелите. Ако е невъзможно да се направи големи мебели, че е необходимо, за да преместите центъра на стаята, стените предоставят безплатен подход. Останалите мебелите трябва да бъде внимателно скрие стария плат и найлоновата опаковка.

Ако това не се планира да замени настилката, тя трябва да бъде защитена (с изключение на плочки). Можете да използвате фазер, листове на картонени опаковки, на върха на който внимателно подслон в една стая с найлон припокриването и ставите лепило филм. Тъй като контакти и ключове премахване декоративната рамка или тапети с тиксо. Преди да започнете работа с електрически инсталации, трябва да се изключи (!)

Демонтаж на стари покрития

 1. Старият покритие се отстранява от тавана. В момента най-често срещаните тавани - е цветът на водата емулсия боя, която е почти невъзможно да се измие, за разлика от традиционната замазка. Експандиран раздели на тавана са достатъчни за отстраняване на метална шпатула, видими пукнатини трябва да бродира и замазка.
 2. Ако ремонт на тавана на старата замазка, е необходимо да изплакнете с топла вода на земята. За да направите това, вземете съд с топла вода, го търка в малко сапун и добавете две супени лъжици сода за хляб. Валяк или четка внимателно прилага към тавана и се промива с вода замазване възраст. Тя трябва да бъде премахнат напълно.
 3. Старите тапети. Ако стените са поставили стара хартия, тапети. те се задържа здраво, а на тяхно място се планира да се прилага дебел филм (или нетъкан тапети за боядисване), че е възможно да запазите стария повърхността. Стари винилови тапети отстранява трудно. Можете да използвате сешоар или топлина пистолет. Останалата част от капака просто старателно мокри с топла вода или да използвате специална течност за премахване на тапети.
 4. Старият покритието на врати, прозорци, первази и первази се почистват внимателно с шкурка и малка шпатула. След това се грундира, shpaklyuyut специална структура, кожи и грундирани отново. Премахване на блажна боя се извършва с помощта строителство сешоар или разтвор.

циментова замазка

 1. таван боядисване. При избора на материали за боядисване трябва да се фокусират върху зали предназначение. Ако жилищните помещения, най-добре е да изберете акрилна боя. Нежилищни стая (баня. Коридор, кухня, коридор) качествени бои на водна основа водоустойчиви. Можете да изберете цвета на добавки, боя и да направи помещенията различни нюанси. Преди боядисване на тавана на земята. Боята се нанася върху повърхността на тавана на специални роли, внимателно гледане на ставите и появата на развод.
 2. Лепене на тапети. За завършване на тавана с ръцете си, можете да използвате специален тапет за тавана, се характеризира с повишена плътност и светъл цвят. Процедурата отнема време и изисква определени умения.
 3. Лепило тавани. На повърхността на тавана е залепен квадратна или правоъгълна панел (специално таван плоча от стиропор). Основното нещо е да се старателно почистване и подготовка на тавана и след това внимателно се грундира. Прикачване на плочата до тавана с помощта на специални лепила.

Декорация на стените с тапети

Сега в магазините голям избор на различни тапети: ситопечат, щамповани, за боядисване и тапети. Почти всички тапети идва с инструкция за рисунка, продават специални лепила. Спазвайте основната технология за предотвратяване на стайна температура капка, влагата и проектите.

Използвайки свободно време, малко средства и малко старание, можете да за кратко време да се превърне апартамента си в новия и уютно пространство.

Прочетете повече