Как да расте добра чесън - блог за отглеждането на културата в страната

Как да расте добра чесън

Спомням си, че по някакъв начин Красноярск премина любителите чесън конгрес, на който те приеха много ценно за решение: чесън може да се консумира с всичко, с изключение на градинска ружа. Идеята е интересна. Аз наистина обичам чесън, така че не пропускайте възможността да се пише за него.В тази статия ще научите как да растат добре чесън голям, а дори и това как тя може да се прибират.

Как да расте добра чесън

Чесънът е добра, защото тя увеличава буквално навсякъде, с изключение на много, много места, където тя просто започва да гние. Същото е вярно по отношение на поливане - прекалявайте и корените може гниене.

Растат най-добре чесън зимата, леглата са подготвени за тази есен. ако леглото е от изток на запад, това е допълнителен плюс. Те казват, че тъй като слънцето пада повече върху растенията.

За дезинфекция на легло може да се полива с разтвор на сапун за дъжд. една седмица преди засаждане на разкопки в polshtyka градината легло. Нека ви напомня, ние говорим за края на лятото или есента, когато узреят, ранни картофи.

Чесънът не могат да бъдат засадени след лука или чесън - нищо добро няма да растат.

Сега ние се готвят посадъчен материал. важно е, че всички зъби са били напълно здрави! Избор трябва да се проведе в охраната на Кремъл! Нито един сух място, да не говорим за по-ужасни дефекти.

Как да се засадят чесън

За подготовка на лехи преди засаждане трябва да се излее. В леглото на зъбите са вградени така: вземете два пръста и Sui до максимална дълбочина до изкривени три пръста са против земята. Средната стойност е 6 см. След сеитбата цветна леха се нуждаят от добра овен.

Необходимо е, за да се трамбоване на почвата се оставя кухини - Cavity чесън могат или да vymerznut ако студено, или да отидете на растежа, ако изведнъж есента идва топлина.

През зимата, капак легло прави нищо. Подходящи дори стари килими! Ако някой използва клони смърчови, така че това е така, защото нито lapnika много килими или го пожали. В действителност, не е от значение, чая не е нано-технологиите.

Всички зимния чесън е под земята, за да спи като мечка, а пролетта е най-накрая proklyunetsya, но ние не трябва да забравяме, времето за почистване на килими и да позволи на слънцето да се затопли леглото.Не може да има малко proryhlit легла, но много чист и плитък. Поливането е все още твърде рано, пръст и така мокри. Чесън, както споменах, излишната вода не харесва.

чесън на подаване

Фуражите се ферментирал чеснов хляб, аз написах за този метод в статията за краставици. Kopim цяла зима кора, да ги напълни с вода и се слага в тенджера на слънцето.

Само погледнете да не атакуват мухи, това е ужасно, което се случва. Нищо чудно, че Соломон в неговия Притчи казаха, че "Мъртви мухи развалят тамян", такъв, какъвто е.

След 10 дни кора инфузия е готова. Миризмата ще бъде хладно и хляб.

След това просто следвайте състоянието на растението: ако сте забелязали на листата на някои петна, увреждане, всички тези листа трябва да се режат и горят, и легло, за да излее разтвор на сапун.

Когато се появят стрелките, той ги накара да отреже, но има начин и пуснат в употреба.

Как да се маринова стрелите на чесън

За 3 литра необходимо марината 3 супени лъжици сол 3 супени лъжици захар, 10 зърна карамфил, пръчка канела и 5 дафинови листа.

В сухи буркани подредени стрели и по-нататък всичко като с краставици, домати. мариновайте по-добре в малки банки в 500 грама.

В градината, което трябва да се оставят няколко стрели по тях да следват растежа на чесън. Когато листата на чесън са паднали на земята, вие сте готови за прибиране на реколтата. Тук без лопата не се разбираме, ръцете нищо особено копаят.

Как да расте добра чесън

Чесънът трябва да бъде щателно подсушен в сянката на една седмица, след него трябва да се отърси от цялата земя. Тогава нещо edovoy от семена. Ръководител, който ще се използва за семена трябва да бъдат оставени непокътнати, не обвивка и се съхранява в запечатан кашон с вентилационни отвори.

Пролет чесън расте по-лошо и по-малки, а зрелите bulbochek общ мрак, който все още - много неприятен и че има смисъл, само ако имате някаква рядкост. Бил съм в тази година от картофи за семе растат по същата причина.

Полезните свойства на чесън

За полезните свойства на чесъна, можете да напишете цяла книга. Ние имаме това необосновано отхвърляне на мнозина, о, аз съм на работа, устата му ще мирише! Нищо, чай не е от лайна, но не по-вирус, няма да се придържаме. Като дете, ние баба втрива чесън коричка хляб за борш и супа от зеле.

Чесън инхибира растежа на раковите клетки, убива бактериите и вредни токсини дисплеи. Археолозите са изровили че пирамидални строители ядяха хляб и чесън, така че те никога не са от епидемии по това събиране на хора. И защо не? И гробовете идентифицирани единична маса: всичко е в ред на природен загуба на населението.

След това, след няколко години отново някои птичи грип в Европа Шиничи плашат хората. В Германия, 60 души са загинали, а ние имаме такива. И след това се оказа, че обичайната достатъчно чесън, не се нуждае от никакви антибиотици дори. така че не се притеснявайте - да popahnet стоп, но ще живея и здрави. Ето как беше цар Соломон.

Подобни записи