Кофраж за фондацията със собствените си ръце - как да се направи видео с най-малко средства

Кофраж се състои от два вида. Той е подвижен и несменяема. Подвижен най-често се използва в сграда от страна в изграждането на частни домове на основите на лентата. Нейната лесно да се направи собствените си ръце от почти всички дървени греди и дъски. Изграждане на по-сложна, пробити фондация кей включва използването на фиксирана на дървесина. Този дизайн, както става ясно от заглавието му, завинаги ще остане част от основите на сградата, тя не е отстранен, след като бетонът се излива.Сега търсенето (включително и в жилищното строителство) става невъзможно да се смени типа кофраж на пенополистирол. Това е, на първо място, осигурява желаната форма на бетонния разтвор се излива в основата, и от друга страна, действа като качествен и ефективен топлоизолатор.

Кофраж за фондацията със собствените си ръце

Кофраж несменяема тип експандиран полистирен

Днес в DIY магазините продават готови форми. Те имат редица безспорни предимства:

  • висока якост;
  • липса на грешки и несъответствия на отделни части;
  • избор на материал, от който производството на (дърво, полистирен, метал).

Но готови комплекти струват много пари. Ето защо, частна строителна обикновено използва кофраж, които най-ниска цена можете да направите със собствените си ръце. Такова събитие доста трудоемко. В този случай, ще трябва да се запасите на борда (шперплат), общи ноктите и дървени дъски за изграждане на твърда форма за изливане на бетон.

2 Материали за кофраж - изисква минимум

За ивица фондация у дома препоръчва ние сме заинтересовани да образуват конструкция, изработена от шпертплат или плочи. Тя е изработена във формата на панели, определен въз основа на дървените греди. Получените плоскости се събират в една обща структура с помощта на скоби, косене и просто равенство, а след това инсталирани в изкоп за фундамента на къщата. Важно е да се гарантира, че вътрешната повърхност на структурата на щит е колкото е възможно дори и гладка.

Кофраж за фондацията със собствените си ръце

Дизайнът на панелите и барове

От показаната "груб" страна с всички елементи за определяне части на кофраж. За производство на сгъваем конкретна форма под ръцете им използване брезов шперплат листове или хладни дъски (позволено е да се работи с втори клас материал) дебелина от 2.4 до 3.6 cm. Shield рамка лесно да се направи барове с размери 6х4 см, крепежните елементи (замазка , скоби и т.н.) - на дървесни остатъци. Необходимо е само да се гарантира, че те са здраво закрепена. След използване на кофража се отстранява.Впоследствие тази форма можете да използвате много пъти. За процеса на разглобяване е бърз и удобен, се препоръчва да проправи кофража, сте направили със собствените си ръце, пластмасова обвивка.

3 Как да се направи проста подвижна конструкция сами по себе си?

На практика основите за изграждане на формата на е както следва. Първо парче барове в сегмента с еднакъв размер и усъвършенствате един от техните страни. След това трябва да се направят съкращения на шпертплат или плочи най-точно и правилно - така че те да отговарят на геометрични параметри на щитове. Важно е да се побере плътно елементите на структурата на щит, опитвайки се да не напускат дори най-малките пропуски между тях. С дю дилиджънс, тази стъпка работи с ръцете си, е достатъчно проста.

Кофраж за фондацията със собствените си ръце

Почистването елементи щит структура

  • разложен барове върху плоска повърхност, поддържане на разстояние от около 100 см между тях;
  • произвеждат свои внимателни хармонизация в съответствие с горния ръб;
  • сложи шперплат (дъски) в баровете и ги фиксирайте с винтове (крепежни елементи имат право да правят и общи ноктите).

Забележка - шапка хардуер трябва да бъдат произведени в свои ръце щит проекти за фондация ивица. Ако го направите точно обратното, на върха на винтове или гвоздеи не ви позволява да се излива бетона след кофража е лесно да се премахне. Ако трябва да направя фондация. която има в долната си част определено разширение панели трябва да почива в дъската (ще бъде подкрепата), както и намаляване на ширината на рамката баровете. Последно по този начин не позволи да се задълбочи в земята.

Кофраж за фондацията със собствените си ръце

Caps хардуер вътре структурата на щит

Ние продължаваме да се направи кофраж с ръце на такава схема:

  • между разтегнете баровете, забити в земята, низ от найлон за правилно марки порция;
  • изкопаване на желаната дълбочина маркировка образува изкоп (изкоп желателно да се излива смес от чакъл и пясък);
  • настроен, ако е необходимо, в подкрепа на борда и след това Щитова дизайн (на този етап не е необходимо да се използва отвес и ниво, което ще позволи правилно и точно се поставят щитове).

При ниска стабилност на дъски за фондация ивица те може да се направи по-надеждни. За укрепване на структурата е проста специални разделители от косене барове отвън и отвътре. Косене представлява същия блок, но намали под ъгъл от 45 градуса. Неговата vraspor монтиран между рамката и приземния щит. Всъщност, вече са успели да се изгради проста кофраж свои ръце. Необходимо е само да се постави плътно полиетиленово фолио върху нейните стени и дъно (като защита не позволява да се изпари цимент микс и премахване на опасността от изместване на конкретно решение).

След това, с гореща пръчка фитинги за инсталиране на лента база, попълване на формата с бетон и направи изравняване повърхността си. Нищо друго да правя. Ние трябва да се изчака момента, когато бетонната смес ще се възползват. демонтаж на кофража се извършва, когато разликата в малък размер между бетонната основа и дъски. За да премахнете кофража за основа лента с минимални усилия, натиснете с гумен чук върху външната страна на рамката на щит.

На първо място е необходимо да се разглобява скоби, окосяване и замазки. И едва след това да премахнете всички дъски, които изграждат структурата (за да направите това изисква от своя страна - една част на рамката, а след това на втория и т.н.). Надяваме се, че инсталирането на формата ще ви преведе през нашите съвети, просто и бързо. И можете да получите наистина солидна основа "в продължение на векове".