Какво означава да скърбя - значението на думите

Търсене ценности / думи на тълкуване

Раздел е много лесен за използване. Кутията за предложение е достатъчно, за да въведете думата, която искате, и ние ще ви издаде списък на нейните ценности. Искам да отбележа, че нашият сайт предоставя данни от различни източници - енциклопедични, разумно, словообразуване речници. Тук можете да се запознаете с примери за използването на въведените от вас думи.Обяснителна речник на българския език. DN Ушаков

Скърбях, в затруднено положение, Nesov. за някого, отколкото.

Сад, мис (разговорен.). Какво искаш да се оплакват? Оплаквайки сърце.

Strahd. да смаже (книжарница.).

Обяснителна речник на българския език. SI Ozhegov, N.Yu.Shvedova.

-ayus, -aeshsya; Nesov. за някого, отколкото със синдикатите chchto * (разговорен.). Много тъжно, скърбят. S. за неприятности.

Новият речник и словообразуване речник на българския език, TF Ефремова.

Отдайте се на тъга, мъка, тъга.

Съжалението SMTH. разстроен.

Примери за използване на думата оплакване в литературата.

Така оплака bernets и мъка беше такава, че между ридание рицар drozhmya разтърси цялата къща.

И Корол Артур взе коня си за юздите, го подтиква да царя и каза Бану: - Valiant брат, вземи този кон, защото трябва да го голяма нужда и аз наскърби за тежки щети, които сте претърпели.

За сега попитайте вашия velmozhnost, да ни върне към своята привързаност, като сърцето на нашето силно затруднено. Въпреки горчивите укора на матката, нашата родина.

Виждам, че сте ядосани в сърцето си на velmozhnost му съдържа - но всеки път, когато знаеше как сърцето го болеше, когато той трябваше да вземе от ръката си боздуган, но да го давате на други ръце, - не бих се оплака днес.Като е чакал добър три четвърти час, въздиша и се оплакват от факта, че, разбира се, на епископа е твърде млад, те най-накрая стигнах до заключението, че ректорът на главата трябва да отиде и да информира Негово превъзходителство, че кралят е на път да пристигне и да бъде много време, за да ходят на църква.

Huffing и пухтене, Shelavin почти непрекъснато каза, че докато оплакват изгубените депозити, разказването на възхитително необичайно осмостенна форма на самородно злато, несъмнено хидротермален произход.

Антигон повика сина си да отиде на война с Птолемей на остров Кипър и Димитър не смееше да не се подчини, но се оплакват. Аз трябва да напусне борбата много по-славно и красива, - борбата за Гърция, - той е изпратил своя човек до командира на Птолемей Cleonides, началник на патрулни единици в Сикион и Коринт, и му предлага пари, ако той ще се върне свободата на тези градове.

Спомняйки си тази история, Yerofeyich най оплака, че един месец след инцидента, такива вази се дисконтират почти се е удвоил.

Тогава той се опитва да намери часовника в джоба, където те не го направи и продължава да се оплакват. Защото знаеше, не какво трябва да направи, без часовник, без кутия и без Жак: той имаше три основни професии в живота му, която се проведе в смъркане на тютюн, по гледа часовника в разпита на Жак, и всичко това в различни комбинации.

Г-жа Янин Оливие оплака. но страданието на света не е чужд за тях преди това.

Колко жалко, че Imyarek вече летял със сушата - в затруднено положение другари - той сам ще осигури галера вода за цялата година по-рано!

По пътя аз бях много изненадана, когато чу как този министър на правосъдието убеждава затворника не се оплакват. За него де известно, че клинкер се размине само с две или три седмици затвор.

Първосвещеникът се оплака. Той призна, че Бонапарт и обявява за недействителна, а конкордат.

И Kupfer, чието лице не може да се види на всички, че това до голяма степен така оплака Клара, започна да се каже.

Може чупят лесно, гледайки могъщ Еней: Той е глупав, че нито душата, нито умът не вижда, че е 265, което не може лесно да богове подарък благородни смъртни мъже от добива или moguchest им вопъл.

Източник: Библиотека Максима Moshkova