Премахване на ръжда от тялото на колата с ръцете си

Тяло Всички превозни средства подлежат на корозия, но тя може и трябва да се бори. В тази статия ще ви кажа как да се отървете от ръждата по своя собствена в задната част на любимите си автомобили, и по този начин удължават живота му и подобряване на външния вид. Аз ще кажа, и да се покаже всичко по примера на самовъзстановяване. Направих всичко, за първи път и се оказа много добре. Така че, мисля, че всеки шофьор може да го направи отново и спести много пари за ремонти на автомобили.


Нека да започнем ...

За ремонт, ще ви трябва:

- шкурка голям (120) и малък (400 и 600);
- Четки за метал, но най-добре е български или електрическа бормашина със специален накрайник;
- обезмаслител;
- ръжда (Tsinkar)
- замазка със стъклени влакна;
- Кит обичайната;
- анти-корозионни праймери в патрона;
- Боядисване в патрона;
- самозалепваща лента и повече вестници;
- чиста кърпа за отстраняване на грес;

Ето как колата ми изглеждаше като преди обновяването:

Виж за ремонт вече премахване на бронята

Преди да започнете, трябва да имате добър автомивка, за да се види, всички повредени места. След като сте измили колата и приготвя всичко необходимо, вие сте готови.

1.Good повърхност, за да бъдат почистени от ръжда и стара боя. Препоръчително е да използвате тази мелница или електрическа бормашина със специален накрайник, той ще ви спести много време и усилия, както и ремонта ще бъде по-качествени.

Ако сте мошеник, а вие имате нито българи, нито на тренировка, трябва да се почисти всичко ръчно (както го е направил за мен, тъй като българското почти веднага изгорени) груба шкурка и четка върху метал. Бъдете внимателни при работа с голяма повърхност шкурка. По-добре е да се използва шкурка не по-твърда от 120-ти. Наслаждавах се на първите 40-ти и правят драскотини, които са видими дори и след боядисване.След почистване на повърхността от ръжда

2. Почистете обезмаслени и почистени повърхности.

3.Obrabatyvaem почистена повърхност ръжда конвертор. Това е необходимо за премахване на ръжда по химичен ниво, както и пълното му премахване.

5.Nanosim замазка със стъклени влакна. за запечатване на големи пукнатини или дупки срещу корозия. След като изсъхне приведе своята груба шкурка. Напълно, че няма да се приведе в съответствие, тъй като тя служи за запечатване на големи нередности, като основа за обичайните пълнители.
Важно! Опитайте се да не надраскате тялото по време на работа с груби шкурка!

7. Нанесете обичайния замазка. След като изсъхне мелене шкурка за изглаждане на повърхността.

9. зона, което няма да се запечата самозалепваща лента и вестниците боя.

10. Прилагане на анти-корозионни праймер го прилага от контейнер в 3 слоя. Първият слой е много тънка, по-дебел втори и третият краен слой е мазнини. Между слоя откъси 10-15 минути. за да имат време да изсъхне грунд. За да се определят добър грунд да се запази кутията на разстояние 20-25 см от повърхността и да направи движенията в хоризонтала.
Ако тялото не е толкова лошо, от ръжда, тя не може замазка, и веднага се прилагат грунд и боя.

11. Mato праймер мокро 600на шкурка. Nazhdachku добре предварително накиснати във вода в продължение на 5 минути по-напред, когато повърхността изсъхва.

След грундиране и обработка на мокра 600-на шкурка. Повърхността е готова за боядисване.

13. боядисване. Да положи боята добре и без петна трябва да се прилага от разстояние 20-30 см и да направи хоризонтално движение. Боята се нанася в четири слоя, всеки следващ слой от предишния-пълното. Между слоевете пауза за 15-20 минути. боята изсъхне. Не забравяйте да периодично се разклаща спрей боя в процеса на боядисване.