Какво и как да се хранят пилетата кокошки носачки у дома си в първите няколко дни, седмици и месеци

С раждането на пилета кокошки фермер пита напълно логичен въпрос: как да ги хранят и как да се гарантира правилното хранене? Компетентен подход към храненето е основен фактор за здравословния растеж и развитието на малки деца. Ето защо е важно да се знае какъв вид храна да се хранят пилетата на всеки етап от живота си, за да се предотврати здравословни проблеми и дори смърт на млади животни.Изисквания и характеристики на пилета за хранене

Новородените пилета, които възникват едва, не могат да се хранят самостоятелно. Природата не е пренебрегнал този важен нюанс, и задържан в жълтък торбичка малко на минерални елементи, които в рамките на няколко часа ще направят за жизненоважните нужди на бебето.

Колко пъти да се хранят пилетата
От първия ден на пилетата са въведени за да се хранят корита.

В бъдеще, предоставят пиленца корито, чрез които те да се научат да се хранят сами кълват. Като правило, на основата на диетата на трохи се състои от фуражни, зърнени храни, млечни продукти, пресни билки и витамини.

За правилното хранене пернати децата са насърчавани да се придържат към следните правила:

 • Хранилки запълнени само 1/3 да се хранят силно не разпръснати и стъпкани.
 • курника винаги трябва да е съд с прясна вода, която се актуализира редовно. Температурата на водата трябва да бъде не повече от 30 градуса. Пилетата не трябва да имат някакви трудности с достъпа до пиячи.
 • Всички пилета са, без изключение, трябва да се хранят добре. В случаите, когато няколко лица са рядко подходящ за коритото и яде малко, им се нанася отделно и се хранят със смес от ситно яйчен жълтък и мляко с пипета.
 • Feeder трябва редовно да се дезинфекцират. За тези цели, напълно подходящ разтвор гореща сапун или 5% разтвор на формалин.
 • За да се предотврати гниене храна, неизядена храна винаги се изважда от ваната.
 • За да се предотврати заболявания на пилета поливат три пъти седмично с наситен разтвор на калиев перманганат. Всеки път, решението трябва да е свеж.
Колко пъти да се хранят пилетата
Пилетата трябва винаги да са прясна питейна вода.

Препоръка хранене

При закупуване на еднодневни пилета, на пазара винаги трябва да се интересуват от когато се излюпили бебета, и това, което те са били хранени. Това ще помогне на земеделския производител, за да се определи диетата и да видим колко пъти на ден, за да се хранят на трохи.

 • От 1 до 10 дни от живота - около 8 пъти на ден;
 • на 11-ия ден на броя на храненията се редуцира до 6 пъти;
 • Месец по-късно децата се хранят до 4 пъти на ден;
 • 6 седмици след раждането на пилета са прехвърлени към три хранения на ден.

Трябва да се помни, че дневните фураж фракция чрез дете трябва да бъде не повече от 0.3 mm, и след това -. 1 cm допълнение важно да се запази размера на порции за предотвратяване пилета преяждане. Правилно избрана част ще попречи на разпространението и утъпкване храната, защото, когато пилетата се хранят и в яслите е храната, те започват дълго обикаляне в него в търсене на вкусна деликатес.

Дневната ставка на консумацията на храна също се изчислява въз основа на възрастта на пернат бебето:

 • 5 дни - около 8-10 г на лице;
 • седмични пилета - най-малко 12 г;
 • 2-седмичен пилета - около '20
Колко пъти да се хранят пилетата
На първо място, храната се дава на всеки два часа, в продължение на 6 седмици броят на храненията се намалява до три.

Предупреждение. Хранене пилетата трябва да се направи на редовни интервали и са предназначени само за работната площадка.

Разбор менюто и диетата

Силови пилета кокошки е различен във всеки етап от живота. Главна осигури деца балансирана диета, която съдържа всички необходими компоненти за правилния растеж, и да се придържате към диета.

С какво да храним кокошките носачки в първите дни

След излюпването младите путки неопитен веднага възниква любител въпрос: какво да се хранят тези трохи? Първото хранене трябва да се извършва през 8-16 часа след раждането. Този съвет не трябва да се пренебрегва, защото учените са показали, че пилетата, които храненето в първите часове на живота след инкубатора увеличава производителността с 25-35% по време на зрелостта.

Същото е случаят с новородени пилета, които се затоплят ми майка кокошка. След 4-7 часа след бебета люпене отиват на разходка с майка си, когато тя ги учи да търсят храна сами.

Колко пъти да се хранят пилетата
Първото хранене трябва да се извършва през 8-16 часа след раждането.

Еднодневните птици трябва да се хранят на всеки 2 часа, включително и през нощта. Те трябва да имат свободен достъп до чиста преварена вода, а с помощта на специални чаши за пиене за предотвратяване на мокри кокошки.

В първите дни на живота бебета напоени с топла преварена вода, а след това се въвеждат в диетата на обезмаслено мляко и млечни продукти. Преди да достигне до един месец от възрастта млади кокошки противопоказани пълнозърнести храни, защото стомасите им не могат да усвояват груб фураж. Всички зърно трябва да бъде предоставена под формата на прах, както и в първите дни още и задушени в гореща водаВ основата на диетата на новородени пилета се протрити варено яйчен жълтък, сирене, както и смес от ечемик и царевица зърно. Крупа е задължително продукт, разрешен от първия ден на живота, защото груби влакна имат положителен ефект върху стомашната перисталтика и предотвратяване на бъдещи проблеми с храносмилането.

През лятото, трябва да знаете какъв вид трева може да изхрани децата. Веднага след раждането, те са насърчавани нарязан пресни билки от коприва, люцерна, живовляк, детелина и глухарче.

Колко пъти да се хранят пилетата
пилета през лятото дават нарязани пресни билки.

еднодневни пилета приблизителна диета изглежда така:

 • царевица или ечемик зърно (като разнообразието може да се използва грис, просо, пшеница зърно, овесени ядки или нарязан) - 5 г;
 • натрошен жълтък - 2 гр;
 • обезмаслено мляко - 5 гр;
 • ниско съдържание на мазнини извара - 1 грам;
 • пресни билки - 1 година

Важно. Изварата се смята за много полезен продукт, може да се насити тялото на пиле нараства калций и азотни вещества. Въведена в диетата си по-добре 2-3 дни след раждането, както и да се даде на сутринта се смесва с зърнени култури.

С 4-5 ден трохите дневното меню разрежда с растителни съставки и минерални добавки:

 • обвивка, креда, смила яйца;
 • чакъл или пясък (излива в отделен съд);
 • моркови - не повече от 2-4 г

Започвайки от шестия ден може да бъде най-различни прясно нарязан див лук малки деца диета. Той не е само склад на витамини, но и предпазва организма от чревни разстройства.

Колко пъти да се хранят пилетата
Пилета могат да се подават готов промишлено комбинирани фуражи.

Много птицевъди възниква въпросът, как се хранят, за да се хранят еднодневни пилета. и възможно ли е изобщо? Разбира се, че можеш. Към днешна дата, на пазара на селскостопански продукти, представлява огромно количество храна за животни, фабрика, включително за новородени пилета.

Един такъв фураж е начало, което е първият етап на програмата "Старт-растеж-Finish". Основните съставки на храна за животни стърчат царевица, грах, ечемик и пшеница. Много фирми за производство на изходния смес се добавя в сода, рибено брашно, варовик, хранителни фосфати, растителни мазнини, аминокиселини, витамини и минерали. Храната е подобен на фураж по време на първите две седмици от живота си.

Хранене пилета седмично и 10-дневни кокошки носачки

При достигане на 11-дневни бебета напускат зоната на риск, тъй като храносмилателната им система е много по-силно нараства. По това време, тялото на птицата изисква допълнителни хранителни вещества.

Колко пъти да се хранят пилетата
Седмица пилета са хранени по-рядко - на всеки 3-4 часа.

Обикновено седмични пилета са хранени по-рядко - на всеки 3-4 часа, но големи части. На 11-тия ден, нощни емисии, бъдат прекратени.

В основата на дневното меню на малки слоеве съдържа смес от зърна в съотношение 1: 1. Яйца в този период вече е възможно да се изключи. Попълнете списъка на разрешените продукти айран и кисело мляко, които имат благоприятен ефект върху подвижността на стомашно-чревния тракт. Препоръчително е да се излее в свободностоящ контейнер.

От втората седмица от живота на младите хора дават внимателно задушени картофи и разредени емисия месо и костно и рибно брашно в размер на 2-3 г, а храната - не повече от 1-2 грама

10 дни кокошките започнат да се включат в менюто под формата на витаминни комплекси trivitamin. Отлична хранителна добавка е рибеното масло, което се назначава със скорост от 0.1 г на индивидуален дневно.

Хранене две седмици пилета кокошки носачки

В отговор на въпрос за това как да се хранят храната доста здраво установени пиленца двуседмични, можете да отговорите на всички една и съща емисия смес от царевица, пшеница, ечемик и овес, в размер на 1: 1. Храната се смесва със скорост на извара не по-малко от 50 г на 10 проби. Диетата трябва да се увеличи броя на зелени и риба или месо и костно брашно до 2.8 грама на глава.

По-младите децата тялото изисква разнообразие в диетата. Малки пернат започват да дам каша на масата, защото тяхното хранопровода е доста устойчив на изобилието на храна. Това не означава, че кокошките могат да се подават всичко. На възраст от две седмици пилетата се хранят около 17-19 грама храна.

Приблизителен дневно меню се състои от пиле на две седмици от следните компоненти:

 • шрот - 15 д;
 • Мляко - 15 грама;
 • моркови, картофи и зеленчуци - 5 грама;
 • месно и костно брашно или риба - 1,5 грама;
 • торта или брашно - 2,1 грама;
 • минерални добавки - 1 G;
 • витамини се дозират според инструкциите.
Колко пъти да се хранят пилетата
На възраст от две седмици пилетата се хранят около 17-19 грама храна.

Месечната и как да се хранят малките

На възраст от един месец посока пилета яйце-голямата част от времето свободно отглеждане, където търсенето на храна за себе си. Яденето трева и други зеленчуци, отгледани пилета обогатяват тялото си с витамини, както и малки камъчета да компенсира липсата на минерали.

Предупреждение. С тази възраст делът на зелен фураж трябва да е поне 30-40% от общия дневен хранителен прием. През зимата на прясна трева се заменя с брашно, изработени от изсушена зелена или сено. Голяма вариант - изсушена коприва гранулиран.

Месечна храна за пилета сол е включен в количество от 0.1 д, и постепенно се въвежда цели зърна, които могат вече млад разграждане. На първо място, дадено зърно брашно, към които 1,5 месечна възраст заменят твърдите.

Специалистите съветват да не се прехранвам млади кокошки. Оптималното решение ще бъде на диета, след което птиците ще останат с едва забележимо чувство на глад.

Колко пъти да се хранят пилетата
месечно пиле Диетата трябва да бъде много зеленина.

Приблизителен месечен дажба на пиле, включват:

 • зърно и царевица - 35 д;
 • Картофи - 30 д;
 • обезмаслено мляко - 25 д;
 • Зелените - 15-20 G;
 • извара - 4 гр;
 • месо и костно брашно или риба - 3-3.5 грама;
 • хранене, торта - 2, г;
 • минерални добавки - 2 г;
 • витамини - в съответствие с инструкциите.

На възраст от 2 месеца птиците прехвърлени към храната на възрастните.

Мога ли да се хранят пилетата кокошки носачки се хранят за бройлери

Хранене на пилета-бройлери се различава съществено от режима на хранене на кокошките носачки. В края на краищата тежат между 1,5 кг и повече с помощта на подходящи храни за бройлери до два месеца от възрастта. Канал за пилета-бройлери са специално проектирани за бърз растеж при домашни птици и съдържат повишени нива на протеини и мазнини от животински произход. Като цяло, за набор от 1 кг мускулна бройлери бебе ще използва около 2,5-3 кг смесен фураж.

Експерти казват, че пилета кокошки на малко по-добра от недохранване прехранване, защото zazhirevshie кокошки спират да снасят яйца. Тъй като храната за бройлери е с висока калоричност, пилета снесат яйцата няма да е трудно да пишете върху него допълнително тегло.

Колко пъти да се хранят пилетата
Дажби на пилета бройлери и кокошки носачки са различни един от друг.

Освен храна прекалено богата на протеини и енергия и може да предизвика преждевременно производството на яйца, и нарушен имунитет малък размер с яйца,. Ето защо не е необходимо да експериментирате, то е по-добре да се даде предимство на специализираното хранене при избора на фуражи за кокошки снасят.