Какво означава това, пасторален - значението на думите

Търсене ценности / думи на тълкуване

Раздел е много лесен за използване. Кутията за предложение е достатъчно, за да въведете думата, която искате, и ние ще ви издаде списък на нейните ценности. Искам да отбележа, че нашият сайт предоставя данни от различни източници - енциклопедични, разумно, словообразуване речници. Тук можете да се запознаете с примери за използването на въведените от вас думи.Обяснителна речник на българския език. DN Ушаков

пасторал, тогава. (От латинската pastoralis -. А пастир).

продукт (най-вече. драмата), изобразяваща идилично прост пасторален живот (ист. запали ..).

Музика идилична природа с преобладаване на селските райони мелодии (музика.).

Обяснителна речник на българския език. SI Ozhegov, N.Yu.Shvedova.

-и е. В европейското изкуство 14-18 век. литературно или музикално произведение идилично изобразява живота на овчарите и овчарките в скута на природата.

прил. пасторален, -s, -s.

Новият речник и словообразуване речник на българския език, TF Ефремова.

Произведение на изкуството или част от него, идилично сцена, изобразяваща # 13; на селските райони и пасторален живот.

Съответните жанр в литературата и изкуството.

Пасторален (френски пасторал, от латинската pastoralis - .. Shepherd)

жанр разнообразие от съвременната европейска литература от 14-18 век. (Еклога, стихотворение, стих драма), свързани с идиличен възприемане на света (също Bukoliki, Idilliya).

Opera, пантомима или балет, сюжета на който е свързан с един идеализиран образ на пасторален живот.

Вокална или инструментална част, която рисува картини на природата и сцени от живота в селските райони.

енциклопедия

(Фр на енорийски свещеник, от шир. Pastoralis ≈ овчар), литературни, музикални и театрални жанрове, въз основа на poetizatsii спокоен и обикновен селски живот. В литературата и театъра:

антични пасторален. посветени на пастирите на живот (например, "Дафнис и Хлое" Long);

P. жанр форми са разнообразни: еклога, поема, роман; след стих драма "The Legend на Орфей" Poliziano (1480) развива драматично П. прие особено 16≈17 векове. при съдебни празненства. Апостолически образи и мотиви влезли в поезията сантиментализъм (идилия В. Gesner, И. Г. Fossa, Е. Мюлер, Флориан F. история).

Текстове и литература. Т. Tasso, Aminta. Пасторал, се присъедини. Чл. М. Eyhengoltsa, M.≈ L. 1937 G. Boccaccio. Fezolanskie нимфи, предговора. AK Dzhivelegova, M.≈ L. 1934; Marinelli P. В. Апостолически, L. 1971 (Литература).I. V. Shtal (AP литература).

палец | «Държава Concert", приписани на Джорджоне и Тициан Пасторал - жанр в литературата. живопис, музика и театър. poeticizes спокоен и обикновен селски живот. Пасторална може да се нарича:

  • Пасторална музика, която може да включва големи и малки произведения, посветени на образа на природата и селския живот. За пасторална музика се характеризира с размера на /, /, гладка тихо движение на мелодията, често се удвои в третия. Примери за скотовъдците са в трудовете на Антонио Вивалди. Скарлати. Fransua Kuperena. Йохан Себастиан Бах и други композитори. Той е известен като "Пасторална симфония" на Бетовен.
  • Opera. пантомима. Балет. показваща идеализирана картина на живота в селските райони. Пасторална опера писмено Кристоф Villibald Glyuk. Волфганг Амадеус Моцарт. Жан Batist Lyulli. Жан-Филип Ramo.
  • Пасторален поезия от древността, посветена на образа на живота на овчарите. Синоними - еклога и идилично.
  • Вид на европейската литература, копиране идиличен свят.

Примери за използване на думата пасторален в литературата.

Търговският в своите Теокрит идилии, Върджил подобрена в стихове, наречени eclogite или Bukoliki, пасторал. по същество, е обмяната на бележки между две или повече герои в скута на природата с обичайната препратка към темата за неумиращата любов.

И не защото там след смъртта на Фуке La Riviere е държан в затвора, че той е наясно с някои от тайните на починалия министър и Eustache Dauger?

В театъра на Хотел де Бургундия, в която министър-председателят по това време е известният актьор Belroz играе трагедия, трагикомедия, пасторал и фарсове, а преди всичко драматург хотела смята Жан де Rotrou, голям фен на испанския драмата на пробите.

Платове листове, покриват краищата на раните на гръдния кош са напоени с кръв, и той натопи дясната си ръка в раната, държейки нещо, и отляво, с прищипване между неговия притежател пръстите игла, остана високо над масата, бавно се люлее от време звучене Concerto Пасторал Бах в F непълнолетен.

Пасторална с неговите описание консуматори, танци, които флиртуват овчари и след това се отклонява от своята сантиментална и романтична основната тема, и поемане по пътя на натурализма живее с някои от най-комичното.

Той видя трагедията, се обръща внимание на суровата величие поза, сатира, мръщи се крие в гримаса на завист и недоволство, Елегия, изразява мъката си по време на погребението на гримасата Пасторал. спящ с замрял външност, Одата, където дивите очи и епиграми, присвиваха с самонадеян насмешка.

Ние считаме, аристократичен и Burgher пасторален фарс, кървава трагедия и комедия на буржоазните нрави, на играта на най-сцени и романтичен трагикомедия, но всички тези жанрове се появи той е обогатен и повишени поради своята хуманистично съдържание.

Това е семейна афера, но представени само под формата на пасторален и пасторален фон, защото всичко около диша благополучие и мир.

В същото време, за разлика от пасторал на класицизма. Голдсмит успял да си стихотворение, може би за първи път да представят живота на село и селския ландшафт не използва само генерала ще се запознаете - поток, хижа и така нататък.

Сред тях - духовен пасторален. Библейски картини, лирични и епични поеми, драматични сцени, доближавайки говорителя, работи с молитва и съзерцателен характер.

И ако някой прави този модел изглеждаше спокоен пасторален село. е със сигурност не на хората, които са живели там, - за тях това е символ на вегетиращи, в знак на вечна проклятие на бедността.

И най-важното е, че не мога да понасям да скотовъдците и shillerovschiny, аз ти казвам - добре, просто имаше всички причини.

Източник: Библиотека Максима Moshkova