Какво е любовта е същността на любовта

Какво е любовта? Този въпрос беше зададен на всеки от нас повече от веднъж - и всеки път, когато не може да го опише с думи. Защо това чувство на посещение на човек, каква е тайната на неговата власт над нас, как да се определи, че това, което чувстваме за другия човек, и там е, че любовта?Какво означава любов означава?

Различни какво е любовта
Това е може би най-интимното чувство човек може да опита във връзка с друго лице. Любовта - неустоимо привличане към друг човек, желанието да бъде с него, да се грижи за и защита, за да се жертват в името на любим човек - и в същото време не се чувства зависим, да бъде свободен вътрешно, за да бъдем себе си. Любовта е невъзможно без взаимно уважение, грижа, лоялност, отговорност.

Истинската любов се дава не знам всеки един от нас - след само няколко са готови да по-дълбоко разбиране на любовта и постоянна работа по за да се запази силните си позиции през годините. Като правило, човек се отнася към обичам повече или по-малко егоистично се наслаждавате само положителни емоции от това чувство, а когато любовта е изправен пред неизбежните препятствия - я изоставя.

Какво е значението на любовта? Смята се, че само един любящ човек е в състояние да разберат другия човек и го приемаме за какво е, с всички предимства и недостатъци. Любовта е един от компонентите на човешката социализация и характерен само за хомо сапиенс - това е вероятно, че "от маймуната човек" го е направил способността да обичаш и да не работят. Без любов, човек не може да разбере себе си и другите, да намери място в този свят получите удоволствие от живота. Този нещастен човек, лишен от основните удоволствия на живота. И само един човек може да знае обича живота в цялата си красота, не се колебайте пълнотата на сетивата, които могат да бъдат тествани във връзка с друго лице.

Различни какво е любовта
Трудно е да се отговори на въпроса ясно, каква е същността на любовта. Независимо от съществуващите дефиниции, обичам за всяко лице поотделно и могат да принудят напълно различни неща, действия, емоции. За някои това е източник на вдъхновение, стимул за творчество. За други - разрушителна сила, изтощителни и не носят щастие (в повечето случаи, това се отнася за несподелена любов). За други - това е просто блаженство и пълно разтваряне в другия човек.Любовта се отличава от другите човешки емоции, различаващи се от тях, като им духовност, кота, мотивация за творчество и самоусъвършенстване. Една от основните "симптоми" на любовта - когато човек получава повече удоволствие от това, че дава от това, което получава, без да иска нищо в замяна. Не става дума за материални неща, а духовното - грубо казано, любящ, ние даваме един мъж живота му, защото сега всички мисли, всички радости и скърби, свързани с любим човек. Ето защо не може да се нарече един любящ човек, позовавайки се обичаме само от гледна точка на потребителите, желаещи да получат само от внимание и грижа на другия човек.

В търсене на отговор на въпроса "Какво е любовта?" Хората бяха за дълго време. Дори древните гърци донесли цялата класификация на видовете любов, което е доста разумно и не е загубила своето значение и днес. Според тази типология, любовта може да бъде от следните типове:

Различни какво е любовта
- "Ерос" - любов, страст, постоянни спътници, които са преобладаването на сетивен аспект на физиологичните нужди на всеки друг, патос, ревност, пълен с всеотдайност и саможертва, при което човек губи своя "Аз" е напълно разтворен в обекта на любовта;

- "Клон" - любов, приятелство, въз основа на духовния компонент на връзката. Това е любов, съчувствие, възникнали в резултат на комуникация между двама души, които са свързани общи интереси, възгледи за живота, взаимно разбирателство и уважение;

- "Storge" - любов, която се основава на предците връзки. Това е любовта между съпруг и съпруга, родител и дете, брат и сестра. Storge - любовта е лек и спокоен, на базата на взаимно доверие;

"Агапе" - любовта е достатъчна, се основава на обективна оценка на силните и слабите страни на любим човек. В тази любов няма място чувства и емоции - причината е взето ума. Може би един разумен любов не е толкова поетичен, като страстен улица, но това е по-издръжлив и творчески.

Каква е същността на любовта - становището на учените

Учените мнението ви за това какво означава да се обичат. Според последните проучвания на антрополози, любов - това е само химични и биологични процеси в човешкото тяло.

Например, по време на страстна любов мозък произвежда допамин - вещество, което увеличава възбудимостта, което дава усещане за емоционална възстановяване. Разработване на това вещество не е постоянен, то продължава от 6 месеца до 3 години, а това обикновено е достатъчно време, за любителите вързани живота си за създаване на потомство.

Впоследствие допамин спира страст е притъпена, и съпругата му въздишка, като каза, че "животът иззети, а любовта я няма." Всъщност, нещата не са толкова тъжни - допамин се произвежда в мозъка, в резултат на нови усещания. За да направите това, ние не трябва да забравяме да донесе романтика в една връзка през целия си живот заедно.

Смисълът на любов към всеки един от нас е нещо друго, интимна и неизразимо с думи. Любовта е многолика, като всяко друго човешко чувство. Знаещ истинската любов щастливи хора, но още по-щастлив е този, който може да я спаси, след много години.