Как да се развива логическото мислене предучилищна възраст

Pyshnenko Виктория Петровна
Как да се развива логическото мислене предучилищна възраст

Това често се случва, че едно дете, то ще изглежда, добре подготвени за училище в първи клас не е много успешен. Това е така, защото родителите са му преподавателски умения и умения - четене, говорене, писане понякога, често забравят за необходимостта от разработване на способността, и най-вече - логическо мислене. В процеса на обучение, по-специално в разработването на програми, по-младото студентът трябва да се сравняват и класифицира, изолират модели и правят заключения. Тъй като не развиват логическото мислене първокласници ще бъде доста трудно да се включат в процеса на обучение.С едно дете на 3-4 години, за да са се научили имената на основните цветове и геометрични форми, можете да играете играта "Познай обекта", с помощта на описанието не само на неговите качества, но също така и външните белези (сладко, големи, кръгли - диня). На тази възраст детето е научил да сравнявате два обекта заедно, подчертавайки своите различия (на бебето е по-лесно първо да се определи това, което обектите са различни един от друг, и след това да ги гледаш приликите). Можете също така да го покани, за да изберете от група един предмет, подобен на този, държеше в ръката си. Необходимо е да се посочи ясно критерии за търсене ( "твърда" или "един и същи цвят"). Децата на тази възраст са готови да изпълняват функцията на сортиране на елементите на две групи, на базата на един атрибут, определен от възрастни - цвят, форма, размер и др ...

В развитието на логиката на по-малките деца в предучилищна възраст специфичната роля за дизайн, който представлява способността за логически синтез. На тази възраст, за да го използва обикновени дървени или пластмасови комплекти, състоящи се от триизмерни фигури - тухли, призми, цилиндри, конуси. Бебе доста може да се прегъва мозайка от големи части.

За развитието на дете 5-6 години на логика се използва в по-сложни задачи - например, да се изгради серия от възходящ или низходящ линии. Това може да се използва, например, вложени кукли или буркани с оцветена вода на различна интензивност цвят. За развитието на аналитични и синтетични способности са свикнали да се справи със задачата вече по два начина, както и освобождаването на "екстра" обект от групата с критериите за подбор оправдание дете ( "три триъгълника, един квадратен - излишно е"). Чрез сравняване на отделни елементи в тази възрастова отидете на сравнение на групи, да учат децата на разпределението на общите свойства на всеки един от тях ( "Точно така - цялата зелена левица - син"). При извършването на тези задачи, децата се учат да разпределят значителни характеристики на обекти, абстрахиране от другата. Даване на работа за класифициране на детето е навършило шест години, той е бил помолен да избират своя фондация за отделяне на обекти или карти в групи (мебели, ястия, плодове, зеленчуци). Числата учат, обвързването на броя на лицата с тяхното предназначение. За тази игра, удобен бебе на доминото "Намери половина", който може да бъде независимо, направена от картон. За нея, като се използват карти, нарязани на половина: половината - цифра, а от друга - група от обекти. Питай на детето са оформени разрези, които трябва да съвпадат.Дизайн умения в по-големи деца в предучилищна възраст са се развили много по-добри, той е напълно в състояние да се изгради движещ се модел. За деца на тази възраст могат да приемат различни пластмасови или метални строителни комплекти с много подробности, сглобяеми дървени играчки. Дете предучилищна възраст може, с помощта на възрастните, да се съберат част от голямата картина ( "пъзели").

За развитието на логическото мислене предучилищна възраст разработила редица ползи, които могат да бъдат закупени в специализирани магазини или чрез интернет - това е страхотно Nikitin кубчета и се придържа Kyuizenera албуми с тях, както и разнообразие от логически блокове Золтан Пал Dienes. Ежедневно занимава с детето и развитие на логиката си, вие сте здрави основи за училище му успех. Основното, което да се запомни: в никакъв случай не претоварване на следването си, научи - докато играят! Само в този случай, вашите усилия ще доведат до осезаеми резултати.

"Как да се развива 4-5 години децата от големината." Съвети за родители величина - това е качеството на обектите, на които те се сравняват един с друг. Защо имаме нужда от познаването на размера? На знанието на едната ръка.

Детски интереси, тъй като те развиват Нито едно от тези деца, които биха били абсолютно никакъв интерес инча И ако кажем, че детето няма интерес, доколкото си.

Игра на логическото мислене "Съберете картина" показва на децата играчка (самолет, пиле, кукла, мечка, машина и така нататък. Н. И направи същото предложение на разположение.