Как да се почисти добре или почистване на кладенеца с техните ръце стъпки

Ако следвате всички превантивни мерки в работата на водоснабдяването, почистването на кладенеца с ръцете си може да се извършва не повече от 1 път годишно. честота почистване зависи от няколко фактора. Тези фактори са следните: • качеството на материалите, използвани в оборудването мина;
 • качество уплътняване на фуги в вал;
 • качество на долния дренаж;
 • като добро освобождаване от Meltwater;
 • оборудване адекватна защита срещу проникване на чужди тела в мината и отломки.

Как да се почисти добре

превантивно почистване

Подобна проява се провежда през пролетта, след снега. Това е най-лесният от чистките като чиста питейна вода и не може да има помощници. Дори ако водата изглежда нормално, е необходимо да се реорганизират калиев перманганат, 1 супена лъжица. л. който се разтваря в кофа с вода и този разтвор се излива в вал добре. След 2-3 часа водата се изпомпва директно в градината. Това събитие се постигне веднъж 2 гола - и добре почистени и дезинфекцирани или земя в градината.

Пълно почистване

Тук са възможни варианти. Произход (светлина) се използва като долната филтър е запушен. След това е необходимо да се държи добре почистена от пясък и тиня, zabivshih долния дренаж, състоящ се от трошен камък, чакъл и едър пясък.

Как да се почисти добре

Почистване на дъното филтъра

ще бъдат необходими помпи: за източване на водата и обикновения тип на "Брукс", която е да balamutit вода. Почистването се извършва, както следва:

 1. За закрепване на кратко тръба водна помпа (до половин метър на дължина) и го спуснете по-близо до дъното. Неговата основна задача ще се увеличи от дъното на отпадъците, образувани в резултат на интензивно движение на водата.
 2. По изпомпване понижи почти до дъното, движейки се на маркуча на мястото източване на мръсна вода Проблемни водна помпа.

Остава само да се следи чистотата на течаща вода. Приблизително 2 часа е възможно да се справят с 10 cm слой от тиня. Възникнали по време на почистване на вода е по-добре да не се допуска да попадне в леглата и, тъй като те могат да бъдат покрити със слой от вискозна кал.

Майор почистване на ремонтни муфи

Провежда се в контакт в органични отпадъци водата по време на растежа на водораслите, снижаване на налягането шевове. В този случай, чиста кладенеца на страната ще трябва да предадем на него. Вие ще трябва най-малко 2 асистент и следните устройства: 1. Дълъг дървен материал (метал) стълба, въжена стълба или люлка от въжета обвързани с две дъски, върху които чистачите трябва да стоят краката - от този списък се избира най-подходящите в този случай устройството.
 2. Устройството за понижаване и заключване, ако те направи люлка.
 3. Четка или гъба за почистване на стените на кладенеца. Обикновено се използва за тази цел мека четка върху метал.
 4. Bucket.
 5. Безопасност на въже, гумени ботуши и каска за почистване. Последното е необходимо, за да се предпази главата от случайно паднал на върха на инструмента.
 6. А помпа за изпомпване на вода.
 7. циментова замазка с добавка на водно стъкло за ремонт на фуги.
 8. 10% (10-20 мг на 1 л вода) белина разтвор за дезинфекция на вала.

Как да се почисти добре

Човек трябва не само да знаят как да се реша и сами по себе си, но и за всеки етап от работата внимателно и задълбочено. Трябва да се работи най-малко три пъти: един човек е в мината, а вторият страха си, а третият получава и пресата кофата с кал, доставя и получава инструмента.

Почистване на кладенци не е толкова трудно, колкото и отнема много време.

Трябва да се има предвид, че хората със заболявания на сърцето и кръвоносните съдове работят добре противопоказано моя, защото всичко по-дълбоки от 3 м, поради липсата на кислород. Освен това, в шахтата може да бъде метеоризъм. За да се провери отсъствието им, трябва да се намали до дъното на кофата с горяща свещ. Burning поддържа само кислород, така че ако свещта излезе, трябва ръчно почистване на кладенци за изпомпване на газ.

Помпена може да се направи с домашно прахосмукачка или обикновени печки, поставени в близост до кладенеца а. За дълга тръба, единият край на който е свързан към пепел яма и второто понижено почти до вода. Burzhuyka топи и чрез тяга пещен газ се изтегля навън.

Как да се почисти добре

Майор почистване на кладенци с ръцете си, проведено на следния алгоритъм:

 1. Водата се изпомпва. Това се извършва наведнъж или на етапи, и като изпомпване (например, 1 и пръстен) за почистване и измиване стената на шахтата.
 2. Пълно почистване на замърсявания от стените на мини и формации.
 3. Зачервяване на вала стени, работещи с вода от маркуч, а след това ще трябва да се включи помпата за почистване на помпата и течността от дъното.
 4. Почистване на дъното на утайките, докато тя изглежда отдолу филтър.
 5. Почистване на дъното филтър на разположение или пълна подмяна. За почистване на филтъра, компонентите ще трябва да се вдигне и да изплакнете добре и след това се поставя на мястото си.
 6. Шпакловане пукнатини.
 7. Дезинфекция стени и вода с белина. Можете също да закупите специален инструмент.
 8. Премахване след дезинфекция на вода от кладенеца. Отцедете водата в градината не може да бъде изведен маркуч в помийна яма. Това действие се извършва по няколко пъти, докато миризмата на дезинфектант изпари. След това се препоръчва използването на питейна вода се вари в продължение на 1-2 седмици.

Необходимо е да се спазват мерките за безопасност. Bottom филтър - устройство ненадеждни. Ако престои дълго на повърхността на краката могат да бъдат затегнати, така че работата да се извършват по-бързо и по-често пресичат краката им, проверка собствената си стабилност.

Вижте също