Как да се изчисли възрастта на котката за човешкото, за колко години е котката, как да се изчисли

Когато къщата живеят същества, космати, домакинството става любопитни за това как да се изчисли възрастта на котката за човешкото. На пръв поглед може да изглежда, че работи на празен въпрос. Въпреки това, аналогията с възрастта на животното в продължение на години от живота на човека е от практическо значение. Знаейки колко години домашен любимец на базата на човешките измервания, собствениците ще могат да се коригират на обучението на животното, съответно, са свързани с проблемите на здравето и поддръжка.Рисуване аналогия

Възраст домашна котка не е намерен толкова трудно. За да направите това, можете просто да погледнете в паспорт родословие домашни любимци ветеринарна. Ако котката се качват на улицата или от датата на нейното раждане не е налице, може да помогне да се определи възрастта на ветеринарен лекар. Това се прави по зъбите. оценка на състоянието им. Въпреки това, изрази цифра е малко вероятно да бъдат информативни и даде пълна картина на младостта или старостта на животното. Има няколко варианта как да се изчисли възрастта на котката.

На колко години е котката за една година

Повечето koshkovodov знаят, че ако домашният любимец на годината, умножена по коефициент 7, а след това тя ще бъде съобразена с възрастта на човека. Като се като основа за този метод, се оказва, че котето върху умственото развитие на до една година прилича на 7-годишно дете. Въпреки това, тази опростена процедура, е неправилно. В действителност, котката, който почина в продължение на една година, за развитието на един възрастен съответства на 18-годишен син.

Опитните животновъди и експерти в областта на психологията на животните, предложени по-сложен, но правилната техника, как да се изчисли възрастта на котката. Според този метод на превод, през първата година от живота, когато животното физически се развива, е създаването на домашен любимец психически, което се равнява възраст на детето от 15 години насам. Feline юношеството характеризиращ цъфтежа физическа форма пубертета.

Млади животни в този период е, подобно на възрастните, но все пак щастлив да играе и веселие. Ветеринарните лекари препоръчват, че собствениците на тази възраст, за да не се размножават и да чакат за 1,5 - 2 години.

На колко години е котката за една година
Когато котката е на 2 години, възрастта й е в близост до 24 години на човешкия живот. Това е най-оптималното време за първата доставка при жените и чифтосване котки. Най-активен и весел, че е време продължава от домашни любимци до 3 години, когато тяхната възраст съответства на 28 години от човешка гледна точка.

След 2 години на всеки от предходната година трябва да бъдат добавени 4. Така възрастната котка, която е на 6 години, ще се срещнат на 40-годишната възраст на човек. Период от живота домашни любимци от 2 на 6 - 7 години, се характеризира с най-активните репродуктивните функции. След седем години в чужбина ветеринарни лекари и животновъди препоръчват спиране за предотвратяване на репродуктивни здравни проблеми и риска от раждането на дефектен потомство.

Тази техника е най-сигурно помага да разберем как се счита възраст при котките. След pitomitsy 16-годишна възраст, което съответства на дълбока човешка възраст (човек би бил 83) за всяка година трябва да се добавят 3.

Значението на изчисления

Аналогията между възрастта на животински и човешки години е от практическо значение за правилното обслужване и ремонта. Например, много от собствениците погрешно смятат, че шестмесечното коте - това е просто едно малко дете на 3 - 5 години. В действителност, на дете на това дете съответства на 3 - 4 месеца. Знаейки това е особено важно да не пропуснете момента на образованието и социализацията на младото животно.

Ако се обърнете към 6-месечното коте, като дете, на възраст от 10 - 12 година, тогава можем да разберем какво е допустимо в поведението на животното, както и че е пропуск в образованието. Чрез игри, забавления при млади животни, трябва да се формира умения за поведение в обществото, концепцията за забрана. На възраст от една година съотношението на домакинствата да имат възрастен в мнението си, котката или котката трябва да има както на 15-16-годишните. В никакъв случай не може да бъде до една година да се извърши съединяването на домашен любимец, че е твърде рано за прохождащата животно психика.На колко години е котката за една година

До 6-годишна възраст на животното е пълен на сила и енергия, е в състояние активно да се размножават. Здравни проблеми, на практика не се наблюдава през този период. Тя се характеризира с най-висока активност на животното, домашния любимец е здрав и пълен с енергия.

След 7 - 8 години възрастта идва котката със съответните ограничения и проблеми. В този период собственикът поема отговорността да достави стерилизацията или кастрацията на животното или спиране на потомство и по други начини. Като правило, това е възрастта, която съответства на 44 - четиресет и осем години на лице, за здравето на животните проблеми започват.

На колко години е котката за една година

Знаейки колко е годината на котката от човешка гледна точка, собственикът не е трудно да се разбере, че pitomitsy на възраст 10 - 11 години са достигнали "пенсионна" възраст. Котката спи по-дълго, не участва в игрите може да бъде старчески рани. Собственик и членове на домакинството трябва да бъдат пригодени да отговарят на физиологичното състояние на стария си любим.

възраст котка

Чрез закупуване на космато приятел, собственик и членовете на домакинството трябва да са наясно, че котките възраст не е толкова дълго, колкото един човек. Анализ, при котки годишно в продължение на много години, е собственик често се интересуват от продължителността на живот на животното. Тази цифра, тъй като средната продължителност на живота пухкави кушетка картофи, зависи от много фактори:

Фактори, влияещи върху продължителността на живота

Такива породи като сиамските и Бирма, се разглеждат в котка свят дълголетието на. Тяхната продължителност на живота е средно 18 години, много хора живеят до 20 - 24 години. Домашни любимци толкова популярна порода, тъй като британците, живеят средно с 15 години

Бездомните, улични котки живеят средно с не повече от 5 години. Такъв кратък живот, поради опасността от животното в див, недохранване, хипотермия, чести раждания, липсата на ветеринарно лечение. По-голямата част от уличните котки умират в битки срещу вирусни инфекции.

Котките живеят малко в резултат на безкрайни раждания и свързаните усложнения. Домашни любимци живеят много по-дълго, отколкото техните улични съседи. Средната продължителност на живота на пухкави кушетка картофи е 14 - 15 години

Той играе важна роля в продължителността на живота на животното. Генетично предразположение и заболявания значително да намали живота на пухкавите кушетка картофи

Улица котка, ранно узряване и привеждане до 4 литра на година, които се бързо изчерпани физически. Тяхната продължителност на живота е рядко повече от 5 години. Изследванията показват, че началото на кастрация и стерилизация удължите живота на домашния любимец в продължение на най-малко 1 година

Намаляване на живот на котката на различни заболявания. Не всички от тях са фатални, но по-голямата част от патологии може значително да подкопае здравето на животното

Ветеринарни експерти смятат, че ефективна и висококачествена храна може да даде на домашен любимец на няколко години по-дълъг живот. Но хранене евтин фураж за масовия пазар, а напротив, да доведат до намаляване на живели щастливи години заедно

Разбира се, продължителността на живота на котката - много Средната цифра. Известен с домашни животни, които са живели на 30 или повече години. Въпреки това, такъв дълъг живот по-скоро изключение в света на пухкави кушетка картофи.

Как да се удължи живота на домашен любимец

Желаещи да знам отговора на един въпрос, колко котки година се счита за собственик на не просто е любопитен. Първо на всички тези данни ще помогне за удължаване на живота на любимата си мързеливец. Котката дълго, за да угоди на членове на семейството с присъствието си,

На колко години е котката за една година
собственик трябва да знае как да се удължи живота на космато домашен любимец:

  • Всеки вид трябва да следват съвети и препоръки относно условията за животновъди и хранене.
  • Извършва рутинна ваксинация срещу инфекциозни заболявания.
  • Ако животното не е стойност, порода, трябва да се кастрира или кастрирана в ранна възраст да се увеличи продължителността на живота.
  • Редовните прегледи от ветеринарен специалист може да открие заболяването в ранен стадий, както и да коригира условията на задържане и храна. След 6 - 7 години котка трябва да носи в клиниката всеки шест месеца, разходи, в това число и ултразвукова диагностика на вътрешните органи.
  • домашен любимец хранене фураж премия и супер-премиум предотврати развитието на много заболявания и удължават живота на пухкав кушетка картофи.

Собственикът, да знае как да се изчисли възрастта на котката, ще бъде в състояние да се избегнат много грешки в съдържанието на домашен любимец. Образование, грижи, хранене, които се грижат за здравето на животното трябва да се съобразява с неговата или нейната възраст, физическо и психическо състояние.

На колко години е котката за една година