Как да се чисти на лаптоп

Как да се чисти на лаптоп
Има проблеми, които лаптоп наистина горещи или изключват през игри и други взискателни задачи са най-често срещаните сред всички други проблеми с лаптопи. Една от основните причини, водещи до прегряване на лаптоп - прах в системата за охлаждане. Тези указания ще бъдат описани подробно, как да се чисти на лаптоп от прах.Съвременните лаптопи, както и по-компактен вариант - ултрабуците са мощни достатъчно хардуер "хардуер", която са склонни да генерират топлина в процеса, особено в случаите, когато бележника изпълнява сложни задачи (най-добрият пример - модерната игра). Така че, ако вашият лаптоп стане горещо в определени места или изключване от само себе си в най-неподходящия момент, а вентилаторът на лаптопа бръмчи и реве по-силно от обикновено, най-вероятно проблема - лаптоп прегряване.

Ако вашият лаптоп гаранция е изтекъл, можете спокойно да следвате тези указания, за да почистите вашия лаптоп. Ако гаранцията е все още валидна, трябва да има внимателни: повечето производители лаптоп предвиждат отпадане на гаранцията в случай на самостоятелно разглобяване на лаптоп, и това е, което ние ще направим.

Първият метод за почистване на лаптоп - за начинаещи

Този метод на почистване на лаптоп от прах, предназначен за тези, които не са добре запознат с компютърни компоненти. Дори и да не се налага да се справят с компютри и особено лаптопи преди, следвайте стъпките по-долу, и вие ще успеете.

Как да се чисти на лаптоп

Средство за почистване на лаптоп

  • Отвертка, което позволява да се отстранят на долния клепач на лаптопа
  • Може на сгъстен въздух (търговски наличен)
  • Чисто и сухо място, което ще бъде почистване
  • Антистатик ръкавици (не е задължително, но е желателно)

Стъпка 1 - отстраняване на задния капак

На първо място, да изключите напълно вашия преносим компютър: той не трябва да бъде в режим на заспиване или хибернация. Изключете зарядното и извадете батерията, ако е предвидено за вашия модел.Самият процес на сваляне на капака може да се различава, но като цяло, ще ви трябва:

  1. Разхлабете винтовете на задния панел. Трябва да се има предвид, че в някои преносими модели, болтовете могат да бъдат под гумените крака или стикери. Също така, в някои случаи, болтовете могат да бъдат на страничните ръбове на бележника (обикновено на гърба).
  2. След като всички болтове са развива, при отстраняване на капака. В повечето модели лаптопи, необходими за този слайд капака във всяка посока. Смятате внимателно това, ако смятате, че "нещо се намесва", се уверете, че всички болтове са отвинтват.

Стъпка 2 - за почистване на вентилатора и радиатора

Как да се чисти на лаптоп

Лаптоп Охлаждане

Как да се чисти на лаптоп

Пречистването тетрадка охлаждаща система

Вентилаторът може да се почистват с помощта на сгъстен въздух. Използвайте кратко "пуф", че вентилаторът не се върти твърде бързо. Също така имайте предвид, че между лопатките на вентилатора за охлаждане не са имали никакви елементи. Натиснете надолу на вентилатора и не трябва да бъде. Друг важен момент - един цилиндър на сгъстен въздух трябва да се държи вертикално без да се обръща, в противен случай на борда на въздуха може да влезе на течността, което от своя страна може да повреди електронните компоненти.

В някои преносими модели представи няколко фенове и радиатори. В този случай е достатъчно да се повтаря по-горе описаната операция почистване с всеки от тях.

Стъпка 3 - допълнително почистване и монтаж на лаптоп

След като приключите с предишната стъпка, както и запазването на праха от всички останали части на обществения лаптопа, като се използват всички същия флакон със сгъстен въздух.

Уверете се, че не случайно докосна примки и други съединения в лаптопа, а след това сложи капака обратно на мястото му и го закрепете чрез връщане на лаптопа към първоначалното си състояние. В случаите, когато винтовете са скрити зад гумени крачета, те трябва да бъдат залепени. Ако това се отнася за вашия лаптоп - уверете се, че в случаите, когато те са разположени в долната част на лаптопа, се изисква наличието на "крака" - те създават разминаване между твърдата повърхност и на лаптопа, за да предостави въздушен достъп до системата за охлаждане.

След това можете да се върнете лаптопа батерията на мястото си, включете в зарядното устройство и го проверите инча Най-вероятно ще забележите, че на лаптопа започва да работи тихо и не толкова много, за да се затопли. Ако проблемът продължава, и преносимият компютър е изключен, е възможно, че делото в топлинна грес или нещо друго. В следващата статия ще говорим за това как да се извърши цялостна лаптоп чисти от прах, сменете термична паста и е гарантирано да се отърве от проблеми с прегряване. Все пак, това ще изисква известни познания за компютърен хардуер: ако не ги има и начин не е описано тук, бих препоръчал да се справи в компания, която извършва ремонт на компютри.

И изведнъж, и това ще бъде интересно: