Как да изберем място за риболов

Оказва се, че не е достатъчно просто да отидете на риболов, има нормално се справят и стръв. След като изберете една добра езерце, в района на който не може просто да прекарват цялото си време за риболов, но хванете определен брой риби, също така е много важно. Като цяло, изберете стръв или справяне не е толкова трудно, колкото изглежда на пръв поглед. Най-малкото, "съветници" в тези въпроси доста и да ги намерите, не е трудно. Но що се отнася, където има добри и "catchability" места за риболов, в този случай, едва ли някой от опитни рибари могат да ви помогнат. По-скоро, просто не искам да правя това.Как да изберем място за риболов
Почти идеалното място за риболов

Но дори и да се намери тялото на вода, която, както се оказва, не е достатъчно. В края на краищата, е необходимо да се търси друго място, където наистина уловена риба. Освен това, заемано преди това място, изведнъж може да бъде абсолютно bezrybnym, причинявайки по този начин, голяма изненада от страна на рибари. А причината за това е на повърхността. Фактът, че условията за риболов се променят непрекъснато риба и ухапване може да повлияе на огромен брой различни фактори, за да следите, които не винаги работи, дори и опитен рибар.

Така че, как да изберете място за риболов? Тя е за един успешен риболов! Или може би дръпнете всичко на случайността и хвърлят предавка, където и падане, с тайната надежда, че може би рибата и ухапване? В тази връзка, че е полезно да се следват едно просто правило на поведение на рибата. И той казва, че рибата винаги се движат срещу течението, така да се каже, че "има водоустойчивост." От това следва, че е полезно да се знае, рибарят е на езерото всички водовъртежи, бързеи, ями и дупки. Тя е в тези области увеличава шансовете да хванете риба няколко пъти.

Ако река или езеро малък размер, а след това се търсят места, стоящи или за хранене на рибата е много по-лесно, отколкото на тези води, които имат по-голяма площ на водата. С други думи, "обвързания" с конкретен място за риболов помага крайбрежие и на външния вид на водния поток.

Как да изберем място за риболов
Парцел на големия езерото

Много често в тези води рибата не е само в ями или в плитчините, но също така в близост до гъста крайбрежна растителност. Освен това, броя на рибите в тези места могат да бъдат значителни. Ако потокът на реката е почти няма или е твърде бавен, рибите предпочитат да поставите стеснение на канала, където този процент нараства притокът на вода леко.

Как да изберем място за риболов
Място, с малко повече

Между другото, присъствието на резервоар водната растителност - е един от признаците на голям брой рибарник. Това е особено вярно за езерата, проценти, езера и други водни басейни. Най stavkovyh риби като бял амур и шаран любов сребро да се яде точно такава растителност. Що се отнася до реките, се считат от любимите места на паркинг риба да лежи във водата дървета, купчини мостове, стръмни брегове с водата напуска корените на крайбрежните дървета.

Аз трябва да кажа, че дори дядо Sabaneev дава съвети за избора на подходящо място на езерото. И този съвет все още съществува, и до ден днешен. Тя се състои в това, че на всеки водоем всички "рибни места" са местата, където има голяма разлика между някои части на резервоара от общия фон. Това означава, че всички рибари, рано или късно, но тя определено трябва да бъдат в състояние да "четат" тялото на вода.

Например, ако реката прави рязък завой, след което можете далеч от брега на дълбочина на реката е по-голяма по отношение на "вашата" банка. Също така, много дълбочина често е в тесни места на реката. Особено, ако през това място не е толкова силен. И, ако се вгледате внимателно, цветът на водата на дълбочина ще бъде много по-тъмен, отколкото в плитка вода.В тази връзка, че е полезно да се знае и дълбочината на езерото, защото всички риби, които търсят къде е по-дълбоко. И за това, че не е необходимо да се потопите около езерото и измерване на дълбочината. В тази връзка, трябва да сте наясно, че обикновено, ако дълбочината един метър, растението е расте острица или Susak. На дълбочина два метра от езерото растат тръстики cattails и pondweed. И ако дълбочината е 3 м или повече, може да се определя от наличието на водни лилии или влакнеста водорасли. Между другото, тези растения могат да бъдат красиви "пасище" за рибата.

Как да изберем място за риболов
Понижаването на нивото на водата в резервоара

В допълнение, не по-малко важен фактор за успешен риболов е достатъчно ниво на водата в езерото. Въпреки това, той не трябва да бъде прекалено висока, защото В този случай, рибата просто ще отидат на разливи или в тръбите, храната за него, повече от достатъчно. Но ако нивото на водата по някаква причина започва да намалява, рибата може и да се измъкне от всички тези места. Ако е така, разбира се, е къде да отида.

Но, билки билки, но преди да изберете място за риболов, е желателно да се определи реда и какви риби смяташ да хване. Ако изборът падна на лин, шаран и Ръд, е препоръчително да се търсят дълбокия космос със силни храсти и кални дъна. Бих искал да ДМПА или Dace рибки? В този случай, по-добре е да отидете на място с пясъчно дъно. Но, за да се хване кефал трябва да хвърли върху зъбното колело място водовъртежи, бързеи са по-долу. Въпреки това, тези правила не винаги се провалят, но основните моменти в информацията все още се съдържат.

В общи линии, машини, храни в диетата на риба заема важно място. Въпреки това, в крайна сметка, това зависи от вида и размера на рибата. Каквото и да е, но най-атрактивната завод за риба счита pondweed. Освен това заводът е привлечен заради където расте, водата започва да се обогатява с кислород. Въпреки че много видове риби нямат нищо против да "закуска" и влакнеста водорасли. Но като досадни водна леща, не всички риби се отнасят към него положително. Най-вероятно, отношението тя имаше в това растение neytralno- пренебрежително.

Как да изберем място за риболов
Водорасли, като вид на водна растителност

За щастие, добри места за риболов са все още там. Въпреки това, дори и в този случай, при пристигане на езерото, е необходимо да се започне да лови риба с неговото разглеждане и избор на най-подходящи места за това. С избирането на една от тези области, ние трябва да се опитаме да се уверите, че дъното е сравнително чист, и не дънери или подводен растителност там. Ако този съвет е пренебрегвано, резултатът може да бъде много бърз благополучно и в резултат на това се прекъсне такъми. Определяне на скоростта на потока също е важен фактор. В много случаи, водния дебит може да се види визуално чрез гледане на плувка пръчки или паднал от листата на дърветата.

Трябва да се каже, че опитни рибари рядко стават обсебени от идеята за един, който и да е воден басейн. търсене - за риболов на такива хора. Независимо дали търсите резервоара, поставете рибата или самата риба. От това можем да се направи проста заключение, че е необходимо да се извършва риболов всеки има в очите на езерото за наличието на риба в нея и нейното количество. Доста често се случва, че можеш да хванеш доста голяма риба в езерото незабележително на външен вид. Ето защо, дори и малки заливчета пренебрегвани твърде, не трябва, защото те са най-общо обичайно костур и щука. Но тъй като на "плешиви" зони на риболов, където няма растителност, без вода, това е неблагодарна работа и загуба на време.

Но един от най-добрите места за риболов са местата по реките, които се вливат далеч от населените места. Т.е. където рибите са почти неизвестни изкуствени примамки за риболов и трикове, но където има убежище за естествено срещащи вида риба подводни дънери, скали и т.н.

Как да изберем място за риболов
Мост с водни оставяйки пилоти

място на място, както и някои от факторите, които влияят на ухапването и улов на риба трябва да е наясно с всички рибари. И тези фактори са признаци на места концентрации на риба.

Така че, рибата се опитва да спре:

  • zakoryazhennyh на земята или воден обект в гъстата крайбрежна растителност;
  • близо до моста, плотове и perehodok;
  • падане на малки реки в ядрото, където има достатъчно дълбочина и текущата скорост.
Как да изберем място за риболов
Сливане на две реки в една

Освен това, най-често срещаните обекти на риба хранене включват следното:

  • Реки места с силни течения и площи с забавянето на последния;
  • "Нестандартните" места на езерото;
  • Вечер и сутрин зори.
Как да изберем място за риболов
Риболов във вечер залез

И като цяло - е търсенето на риболов. И най-вече, че е продуктивно върху тези води, които са извън границите на града. Например, в някои случаи е възможно да се лови риба в тези моменти, когато стадо крави ходи в реката или в езеро да се пие. Фактът, че краката им те поставят много пясък и тиня, с който се издига и подводни животни. И сега тя просто се опитва да се яде риба, podplyvaya на места, по-близо. Разбира се, дори и да знае добър езерце и избора на перфектното място за риболов, не може да хване нещо, в крайна сметка, всяко правило си има изключения. И рибите живеят живота си, чувството, че едно лице, уви, никога няма да знаем. Но се стремим да го направи!