Как да разбера, всички неща, които аз не знам

Опиша ситуацията. Да предположим, че партия разговор двама или повече души. Тук е засегната от една тема, която никой не може по-специално не разбира. Аз съм готов да покаже превъзходството си, започнете да пишете (лъжи и фантастика - две различни неща, независимо дали четете). По принцип, за да не навреди, както добре. това е така, тогава, когато той се прибира вкъщи, от любопитство, да започна да уча този въпрос, и аз намирам, че съм бил прав. Това означава, че не осъзнавате тема на разговор, нищо или почти нищо, и, както се оказва по-късно, се оказа прав. Номерът е, че анкетираните, чрез проверка на информацията, която им казах, че те съставени, убеден в неговата автентичност. За мен, репутацията на изключително информирани и интересен събеседник.Бих искал да знам защо това се случва? Какво е това? подсъзнателен изход (за което съм склонен себе си)? Или може би това е "свят ума"?

Честно казано, аз съм много скептичен по отношение на света на космическия разум, и други подобни явления. Имам много познати обясни всичко от гледна точка на нашето подсъзнание, защото, по мое мнение, подсъзнанието е много по-умен и по-ефективен от всички в света на космическия разум, заедно.

Предлагам вие двамата е напълно възможно обяснение за това как може да се получи такова невероятно явление.

Първият и най-прост: това е едно изобретение, което се гради на твърди логически вярвания. В много ситуации, един факт е достатъчен, за да се изгради въз основа на нея силна доказателствена система, основана на принципите на причинно-следствената връзка. Например: този подход е напълно използван в статията на плацебото. където тълкуването дадено събитие, можете да я донесе, за да обясни всичко на света, а дори и Бог.

Ако имате добре развит логическо мислене и способност да разсъждава, вие блестящо може да изгради много сложна теория, знаейки много малко или нищо.

От гледна точка на мислене в сложни структури, доказателство за спор или дискусия се ангажирате тези механизми на паметта, когато повърхността плуват точно тези факти, които са ви необходими. Нашето мислене е сходен с въздушни мехурчета във водата: текущи факти по всяко време ще се стремят към повърхността, до свободата. Вземете една бутилка саке на интереси, когато е много въздушни мехурчета: изчакайте, докато те се кондензира в горната част и завъртане на бутилката. Bubbles от дъното отново се втурват нагоре, а най-големите - по-бързо, а тези по-малки - малко по-бавно. Така че, с други думи, вие трябва да започнете само някои тема на разговор, и - бам! - познаване на себе си изскочи от главата си, тъй като въздушните мехурчета :) След като смени темата - и отново на повърхността са склонни да точно тези факти е информацията, която ви трябва във всеки един момент.Важен аспект на спора, комуникацията или обмен на мнения - това пояснение надеждността на източника. Сигурно сте чували, че много хора (и да правите, това е възможно) на някои предполагаеми факти вика: и как да знам това, къде разбрахте? Чух, че, нали?

В училище и в университета сме принудени да се мисли, а не само факти, но също така да се обадите на източника на тези факти. Това означава, че се оказва, че вместо едно събитие (например комуникация на малко дете с домашен любимец, намалява риска от алергии в зряла възраст) трябва да знаете две (това се определя от Института по еди-кой си, или изследователски екип по този начин нещо) или дори три (и е писано в книгата, че а). В резултат на това до 70 на сто от цялата си информация в главата си - това е боклук, единствената задача - да дадете на вашите твърдения и факти убедително, да ги направи по-надеждни и тежък).

Сега, нека да поговорим. Да предположим, че някой в ​​разговор, той казва, че не иска да се започне едно куче, като малко дете в къщата: тя може да предизвика алергии. В съответствие с това се сетите веднага, че това не е така, и са готови да се противопоставят. Паметта на балон е готов да се втурне нагоре. Все пак, това не винаги се случва. Защо?

И всичко това, защото те се придържат към него двама или трима на балона, който в този момент не се стреми нагоре. Един от тях - е източник на факти, а другият - Научен факт е, че координатите (това се оказаха в института, а не Баба Dusya от третия етаж). И като следствие, не можете да си спомня нищо, а просто създава чувство: като нещо, си спомням, и това е - не си спомням.

И тогава това е проста: без да може да се установи автентичността или произхода на фактите, да започнете да се мисли, че "композиране в движение", въпреки че в действителност, по време на път, си спомняте, а не да композирате. В НЛП това иронично казва нещо като това: "Ти не знаеш, че ти го знаеш, и така да започне да мисли, че вие ​​не знаете, че, всъщност, всичко, което знаеш много добре."

Моите най-добри пожелания!