Как да расте в дома на Мос съвети, тънкости, тайни

Не всеки обича да човъркат стайни растения. Не всеки има този талант, и цветята умират, не могат да растат корени. Въпреки това, без зелена первази изглеждаха самотни, а интериорът - това е скучно. И ако вие споделяте тази гледна точка, трябва да разбера как да растат в дома Мос. Тя не причинява алергии, доста непретенциозни, устойчиви на по-голямата част от болести и вредители, не се нуждае от торове, резитба и окопаване. И с него можете да създадете прекрасни мини-пейзажи и невероятно състав.

Как да расте мъхКак да расте в дома Мос: основни принципи

Преди да навлезем в развъждането на мъх, което трябва да разберете за себе си техните нужди и изисквания. На първо място, мъх расте по дърветата няма да оцелее на скала или почва, както и обратното. Така че се установят донесе "капка" е необходимо на подходяща основа.

На второ място, мъхове трябва разсеяна и непряка светлина. Ако слънцето ще ги осветява само сутрин или вечер, вие ще бъдете доволни от мъхове ярък цвят. Но лъчите обедните правят мъх бледа, тъп, а може и наистина да убие.

За да го трябва да бъдат взети много сериозно, тъй като отглежда в дома Мос, първоначално поставени правилно, това е нереалистично. Вземете една плантация може да бъде всеки кораб. Но колкото по-ефектен, тя ще изглежда в стъклена купа, заоблен ваза или сферичен резервоар. В допълнение, тези контейнери по-лесни за създаване и поддържане на желания климат.

За Мос като у дома си, за да се чувстват комфортно, в дъното на плитка посуда излива бетонен блок или измити камъче. дренаж се поставя на върха на въглен гранулат и го поставя субстрат. Тъй като почвата вземе този, който е предназначен за растящи и блатни растения, докато мъхове бързо усвоили. На земята се образува и се разлага мъх пейзаж, с лек натиск отгоре. След оформяне на ландшафта пределно хвърли вода, за да се стимулира вкореняване.

Как да расте мъх


Специално внимание мъх състав не изисква. Но едва след като "зелените" да пусне корен. И тъй като основните тънкости на това как да растат торфен мъх в дома - е да го осигури на първо изобилна влага, а след това да я поддържа постоянна средно ниво. Една седмица или две подложки трябва да се пръска всеки ден, гледам по едно и също време, за да се избегнат наводнения ефект. По стените на кондензат плавателен съд трябва да е съставен само сутрин. Ако мъх, покриващ се стъмва, така че трябва да се намали интензивността на напояване. Когато мъха ще расте, пръскане се извършва по-рядко, на всеки три или дори пет дни.

Как да расте мъх

Отглеждане мъх у дома може да означава от мухъл и контрол в първия етап. Тя обикновено се появява, когато "подложки" не се изведат от магазина. В този случай, проблемните области са третирани fitosporin. Въпреки че някои mohovody вярваме, че самите насаждения да се справят с този бич. Но ние смятаме, че най-доброто е все още да им помогне: мъх, до пълното му адаптация е отслабена, а допълнителните натоварвания и натоварвания не са необходими.

Ако сте създали инсталацията в открития саксия-ястието, а след това поръсете мъха трябва всеки ден. В противен случай то бързо ще изсъхнат и да губят декоративен.

Мос в градината

Много по-лесно е случаят с развъждане мъх капака на културното открито. То не трябва да се старателно се създадат необходимите условия и земя подложки. Необходимо е да се получи достатъчна част от мъх, здрава, без изсушена и съмнителни сайтове. В блендер зарежда две чаши вода и мляко, както и производството на дървесина. След получаване на коктейл консистенция, този състав вас "цветове" въпросното място. Поради мляко мъх като корен в третираната повърхност с вероятност от 90-95 процента.

С някои упорита работа и изрази артистичен талант на вашата ограда, къща стена или алпинеум да се превърне в истинско произведение на изкуството. В близките Ви задача ще включва само редовно поливане "картина" толкова дълго, колкото мъха не е точно на мястото си на територията, които са му.

Как да расте мъх

Как да расте мъх