Как да премахнете ръжда на повечето коли

Подготовка за ремонт тяло

Преди да премахнете ръжда от тялото винаги трябва да се измие старателно колата. Когато това се използва не само обикновена вода, но също така добавя специален автомобил шампоан. След сушене машини, всички ръждясало област трябва шкурка абразия с голяма стойност или четка жица.Някои собственици на автомобили отстраняване на последиците от корозия с ъглошлайф. Но ние трябва да помним, че този метод на почистване на ръжда предполага използване на набор от сменяеми носители на специални пластмасови подметки, както обикновено по шлайфане дискове могат да премахват прекалено много метален слой на тялото. Ако ръждата заема доста голяма площ, най-лесно е да се използва специално устройство под Неофициалното название "Песъкоструйна".

ръжда

В допълнение към механичен метод за почистване на тяло от ръжда, има химическо вещество. Този метод се осъществява с помощта на химикали - ръжда преобразуватели. Основната цел на тези вещества - не си позволи да се появи ръжда по метал и се разпространява за почистване на части на тялото. В реакцията на тези конвертори с ефектите на корозия последната се превръща в вещество, което лесно се отстранява от повърхността на ремонтира тъкан.

ръжда преобразуватели могат да бъдат от различни видове и от различни производители, но в почти всички състави, използващи фосфорна киселина. Но това не означава, че ефектът от тези вещества от различни производители е точно същото. Резултатът зависи от много фактори, така че при избора на конвертор ръжда трябва да прочетете отзиви за тях и да слушате съветите на автомобилистите. При прилагането на тези средства е необходимо да се използват ръкавици със специални защитни очила и т.н.

Обработка полира повърхност

След отстраняване на ръжда ремонтирани места трябва тънък слой на почвата смес, след това специален акрилен грунд слой, след което zashpatlevat необходимо проблематично място. Ако са нови пломби по-добре да се възложи тази работа на професионалистите, но е възможно да го направите сами с правилният подход. Без да дочака сушене замазка трябва да се приведе в съответствие ремонтираната повърхност водоустойчива шкурка, за да премахнете праха и след това да се пристъпи към цвят на 3 или повече слоеве.Въпреки че повечето метални изделия в днешно време са добре защитени срещу корозия, хората все още са изправени пред проблема с ръжда. Има много начини за премахване на ръжда от тяхната собствена.

Как да премахнете ръжда от каросерията на автомобила

На първо място трябва да почистите третираната зона от големи парчета от хлабав ръжда, които са най-отгоре. Това може да стане с шкурка, метални четки и т.н. След това, повърхността трябва да се изплаква и правилно обезмаслен с разтворители (такива като минерален терпентин). След като успя да почистите ръжда от повърхността, тя трябва да се ангажират с по-задълбочено лечение на метала. Това може да се използва като закупените готова за употреба смес, и произведени от себе си.

Премикси за отстраняване на ръжда и корозия процес неутрализация, като "Avtopreobrazovatel ръжда", "Avtoochistitel ръжда", приложен към подготвената повърхност с помощта на шпатула или четка и инструкции поддържани в споменатите време (обикновено най-малко половин час). Ръжда петна след подобен цвят лекарствено лечение на климата (в зависимост от оборудването - от синьо до черно), което показва, че процесът на преобразуване на ръжда е била успешна.

Има и различни начини за премахване на ръжда лично направени смеси. Те трябва да се използват на малки части от ръжда, когато процесът на корозия не е взела застрашителни размери. Възможно е да се отстранят ръжда с керосин разтвор на калаен хлорид, сместа от заби въглища с смазочно масло. Добре почистени повърхност от ръжда восък решение: за своите подготвителни восъчни талаш съхраняват в керосин за около една седмица, а след това се намазва с разтвор ръждясал места и се оставя за няколко дни, за химическа реакция. За почистване на метална корозия може да се отлага върху слой от рибено масло (което, в допълнение, повече и предпазва повърхността срещу последваща корозия) в продължение на няколко часа.

Широко използван метод за пречистване на ръжда като офорт, т.е. инкубиране в разтвори на солна, фосфорна или сярна киселина. За процеса почистване киселина не е повреден като непокътната и част на метала в разтвор се прибавя инхибитори, които инхибират и забавят процеса на ецване. Понякога инхибитори са добавени директно към решения за ецване, и се прилагат след. На малки парцели прилагат инхибитори на ръжда е неуместно, тъй като това само ще увеличи времето за обработка.

Най-накрая трябва да се отбележи само механичен процес за отстраняване на ръжда, като се използва мелница. Въпреки това, трябва да се помни, че използването на много дискове в такъв случай е недопустимо, тъй като тя може да се премахне много метален слой, което води до нежелано изтъняване на третирания участък. Безопасен за използване на диск с шкурка или шлифоване на набиране.

Не забравяйте, че по-нататъшната обработка на метал - грундиране и боядисване - може да започне само след като напълно се отървете от ръждата.