Как да отворите магазин за детски дрехи от нулата на необходимите документи, финансови инвестиции и важните неща

Какво е магазин за деца

Детски дрехи винаги е в търсенето, особено сега, с увеличаването на раждаемостта в страната ни. Магазин бебешки продукти - печелившо предприятие, независимо от смяната на сезоните, или размера на селото, където се планира откриването на магазина. Как да отворите магазин за детски дрехи от нулата: какво да търсите при избора на стая, какво трябва да бъде набор от това как да си сътрудничи с доставчици, как да се украсяват компанията законно и колко трябва средства за започване на бизнес - всички тези и други въпроси, обсъдени по-подробно.формат магазин

Децата се считат за един магазин за продажба на дрехи за деца от 0 до 15 години. Но не е задължително, в новооткрития магазин представя целия набор от необходими елементи от облеклото за всички възрасти на децата. Можете да се специализират в една възрастова група, или да изберете някои едната посока детско облекло. Или можете да комбинирате няколко посоки. Във всеки случай, тя ще бъде по-лесно да се започне с нещо, едно, и едва след това, с развитието на магазина, за да добавите нещо ново.

Основните направления на магазините:

 • Детски дрехи за всички възрастови групи.
 • магазин за дрехи и аксесоари за новородени и кърмачета.
 • Дрехи за деца от предучилищна възраст.
 • Дрехи за деца в училищна възраст.
 • Училищна униформа.
 • магазин за дрехи за тийнейджъри.
 • Топ спорт детско облекло.
 • Празнична и карнавални дрехи за деца.
 • Дрехи за момчета.
 • Дрехи за момчета.

Събира и анализира информация

Преди отваряне на магазин за детски дрехи, трябва да се разбере как вече съществуват тези магазини във вашия град или регион, където те се намират, като функция, какъв е техния обхват и дали те отговарят на всички нужди на клиентите си. Трябва да общуват с родителите си, за да се разгледа този въпрос в интернет, на мумиите форуми. Разберете какво липсва, какво друго искате да видите родителите в детските магазини за дрехи, отколкото недоволни. Ако са на родителите да разберат тези въпроси ще бъдат по-лесни.

Една добра стъпка, предприета преди отварянето на собствен бизнес - да работи за известно време в магазин за детски дрехи като продавач или мениджър. Това ще ви помогне да видите бизнеса от вътрешната страна, за да се разберат тънкостите и нюансите и да се разбере дали имате желание и възможност да го направя. Това е особено полезно да се направи в случай, че не разполагате със собствен свободни пари, а вие планирате да вземат заем. Познаването на бизнеса ще ви помогне да не се провали, и, следователно, за погасяване на кредита и печалбата.

Сред детските магазини за дрехи има доста голяма конкуренция, така че трябва добро разбиране за това как да се привлекат купувачи. Може да имате възможност да се намери доставчици на евтини и привличане на клиенти по-ниски от тези на Вашите конкуренти цени. Или вие ще имате изключителни дрехи, така че да се запознаем, не са във всеки магазин. Или интериора и атмосферата на вашия магазин ще бъде различен от вида си и да привлече вниманието на младите потребители и техните родители.

Мода - важен компонент на вашия бизнес. Детската дрехи, както и дрехи за възрастни съществуват тенденции. Вие трябва да бъдете наясно с всички новости и модни тенденции за децата да прогноза за търсенето и да се предлагат продукти, които ще бъдат добре закупени в магазина му.

Стаята за магазина

Площ на стаята може да бъде различно, това зависи от вашите възможности и потребности на населението в този конкретен случай. Можете да започнете с един магазин в 20-30 квадратни метра, но също така и оптималният размер - не по-малко от 50 квадратни метра. м. В края на краищата, вие ще трябва да поставите монтаж, виси на елемента, така че това е видимо за него, и това беше лесно да се достигне и да напусне мястото за купувачите да пазаруват, докато в присъствието на няколко души не възникне стягане.

Сега - за местоположението. Много добра воля, за да отворите магазин за детски стоки в близост до всички центрове за грижи за децата: детски здравни клиники, училища, детски градини, домове или творчество център за развитие на деца. Добра локация - в търговския център, в близост до магазините на други области или в големи търговски центрове.

Чрез избора на места за пазаруване трябва да се подхожда с голямо внимание, защото на пространството зависи от трафика към вашия магазин, а оттам и приходите си.

юридическо изпълнение

Най-често собствениците на малки магазини за дрехи, включително детски, правят това, за индивидуалното предприемачество. Това е удобна форма, тъй като тя не изисква сложна данъчна отчетност. Вие може да се справи с него себе си.

Освен това, можете да изберете специален данъчен режим - условно изчисления данък, който не зависи от оборота и маржът на печалбата. Той призова данъка UTII (единен данък върху условната доход). Той ще се изчислява на физическите характеристики на магазина си: размер, оборудване, брой на работниците и служителите.

Освен това, ще трябва да направите вашия магазин единен търговски регистър и да получи този сертификат, чиято валидност - три години.Освен това, ако отворите магазин в стая, която не беше до емфие като място за търговия, трябва да го направите сами - за да получи разрешение за търговска дейност на отдела за търговия на вашия град, както и сключването на противопожарна защита и Rospotrebnadzor.

Обхватът на магазини

Трябва да се погрижим за разнообразна гама и наличието на граница на размера на всеки вид продукт.

Опит в тази област бизнесмени казват, че най-лесният начин да се намери правилният диапазон за новородени и кърмачета. Този сегмент е най-малко повлияни от модата и основния набор от дрехи остава непроменена в продължение на десетилетия. Тук е необходимо да се обърне внимание на естествени материали, добър дизайн и съвпадение на цени и качество.

При избора на дрехи за детската градина, трябва да се обърне специално внимание на трайност и удобство при носене, както и удобството и красотата. Момчетата на тази възраст е по-малко загрижени за това, което ще ги костюм, но момичетата, като майките си, са много любители на красивите буйни поли и рокли. Те трябва да присъстват във вашия магазин.

По-големите деца сами да вземат активно участие в избора на дрехи, така че трябва да се обърне повече внимание на модните тенденции и желанията на по-младото поколение. Деца в училищна възраст често обичат да носят подобно на възрастните, но въпреки това трябва да е удобно и са предназначени за деца.

вашите доставчици

Основните производители на детски дрехи, представени на българския пазар, са България, Китай, Турция и Полша. Освен това, през последните години е било голямо разширяване на влиянието на българските производители. От тях най-популярната "Щастливо бебе", "Лъв", "Artel" и "диол".

Предимства на българските производители: високото качество на стоките (заводите работят в съответствие с ГОСТ), разумна цена, удобно и проста система за поръчки, възможността да си поръчате най-популярните размери и модели. Много важен момент - български продукти имат целия пакет от документи, необходими за продажбата, няма да се налага да се притеснявате за това. И най-важното, българските производители надеждни купувачи. Често родителите с голямо удоволствие купуват за децата си български дрехи, които не са внесени.

По отношение на чуждестранни производители на детски дрехи, те могат понякога предлагат много ниски цени (това се отнася особено за Китай), но качеството на продукта, също ще бъде ниска. Нашите клиенти са имали достатъчно евтини продукти и са предпазливи на ниската цена на китайски стоки.

От друга страна, дрехи внос могат да разнообразят обхвата си, можете да намерите от чуждестранни производители, при които не е у дома си. Можете да свържете с производителите са ви харесали, лично, или да поръчате внос (както впрочем и на вътрешния пазар) детско облекло през Интернет.

украса магазин

Този въпрос трябва да се обърне максимално внимание и ресурси. Избор сега голям, много магазини и купувачите са ограбени. Те преминават от един магазин с тъп непривлекателен продукт. Така че се уверете, че вашият магазин е украсена ярки и красиви, и продуктът изглеждаше така, сякаш искаше да купи.

Отваряш детски магазин, така че дизайнът трябва да е подходящо - весел и светъл, с елементи на игри и приказки. Ако е възможно, да наемете дизайнер, който ще разработи интересен и оригинален дизайн на магазина си проект. Ако това не е възможно - използвайте собствените си въображение. Поставете върху стенописите приказни герои и герои от популярни анимационни филми, да организира площ детска с диван и малка масичка за рисуване, виси на видно място на телевизора, която непрекъснато ще отидат карикатури - и децата ще се радват. И заедно с тях и родителите. Обикновено децата, особено малките, не обичат дълго време да пробвам дрехи. Ако вашият магазин ще бъде нещо, което ще привлече вниманието и да ги държат, родителите ще ви благодаря и ще се свържем с вас отново и отново.

Обърнете внимание на осветление - ярки цветни крушки не само привличат вниманието, но направи своя продукт привлекателна.

Създадена през манекени на витрина и редовно актуализира външния им вид - отбеляза, че това до голяма степен се привлече вниманието на потенциалните купувачи. Е, ако имате най-малко две пробни, и те са достатъчно просторни, за настаняване на родител и дете. Монтирането трябва да бъде един стол или табуретка, с голям брой куки и закачалки и огледала в цял ръст изхвърлят удобен начин за децата.

Всички елементи от облеклото в магазина ви трябва да са оформени и висяха, така че пред тях не е трудно да се постигне. По стените можете да поставите панел със закачалки за дрехи, както и свободно пространство - така наречената остров оборудване, което е удобно, за да се движите, да избирате дрехите.

Намери добри продавачи не е лесно, но ние трябва да се опитаме. Service във вашия магазин, за да бъде винаги учтиви и приятелски настроени. Но ненатрапчив. Продавачът е длъжен да предложи блуза, ако купувачът избра панталона или полата, но тя трябва да се забравя и че купувачът може да откаже.

В магазина на продукти за деца трябва да работят хора, които обичат децата и знаят как да се намери общ език с тях. След това може да се наложи много търпение, защото детето може да raskapriznichatsya и упорит.

Обикновено за работа в такива магазини наемат две или четири продавач-консултанти, които работят на смени, една или две, съответно. Също така в държавата може да бъде администратор, който ще координира работата магазина. Може да се окажете като собственик, който искате да поеме тази функция.

В бизнес плана на детски дрехи магазин

Приблизителни изчисления за магазин за детски дрехи, специализирана в дрехи за деца в училищна възраст. магазин площ - 50 кв.м. Той се намира в голям търговски център.

Наемна цена - 50 000 рубли на месец.

 • Разходи за проектиране и осветление (без ремонт) - 50,000.
 • Остров оборудване, 3 секции - 30 000.
 • Стенни панели с куки, закачалки и закачалки - 40,000.
 • Довършителни огледала - 2 бр. - 20000.
 • Манекени - 10,000.
 • Signage - 5000.
 • В брой - 30 000.
 • Детски мини-кът (маса и два стола) - 5000.
 • Общо оборудване 240 000.

В допълнение, разходите за транспорт - 10 000 на месец.

Средствата за закупуването на стоки - 500 000.

Като цяло, ако броим наем за два месеца се оказва, 850,000 рубли. Тази сума е необходима за първоначалната инвестиция в бизнеса. Магазин за детски дрехи плаща за себе си след около година.

Средната печалба на месец на работа - 100 000-120 000 рубли.

Достатъчно често забележими признаци и правилното оформяне на витрини, за да привлекат вниманието на купувачите.

Но за това, че те са оставили и исках да се върна към вашия магазин, трябва да се опита. Качеството на продукта трябва да бъде висока, цена - конкурентен, търговци на дребно, трябва да отговарят на клиентите с усмивка, но не са прекалено активни и да не се намесва изберете сами стоката.

Постоянните купувачи задължително дават карти за отстъпка - тя е ефективна мярка, за да се установи неговото постоянно поток от клиенти. има тенденция да се даде на потребителите допълнителни отстъпки в деня на раждането на покойния. Той също така има смисъл, тъй като все повече кабели към клиентите си.

Ние не сте намерили отговор на своя въпрос? Научете как да се реши точно ти е проблема - Обадете се сега:

+7 (499) 703-35-96 (София)
+7 (812) 309-82-63 (София)

Това става бързо и безплатно!