Как да се раздробят от пръст, дори и да е дълбоко, и че не се вижда

Как да премахнете много трън
Торн нарича чуждо тяло, която е проникнала в дебелината на кожата в резултат на механично въздействие. Това увреждане може да се случи, когато се работи в градината и у дома, за ремонт, строителство и т.н. За много хора това изглежда незначително нараняване и следователно скок вкопана в кожата, или извадете чип без да се спазват елементарните правила за туширане. В резултат на това, жертвата може да се сблъска усложнения трески, лечението на които вече се изисква медицинска помощ. Вземете тази травма е много лесно, и затова трябва да се знае точно как да се получи чуждото тяло от кожата и по този начин се предотврати развитието на усложнения.Когато спешна необходимост да се потърси помощ от лекар

В повечето случаи, за да се отърве от трески лесно сами по себе си, но в някои ситуации, все още може да се наложи спешна жалба до лечебното заведение. Ние трябва да се откаже от себе си в тези ситуации:

 • чуждото тяло е в района на орбитата;
 • отцепила се отиде толкова дълбоко, че не е възможно да се премахне в рамките на 12 часа;
 • трън върха отрязани и остава в дълбочината на тъкан;
 • раздробят е тънък лист стъкло;
 • трън е част от отровен растение;
 • раздробят е част на животното;
 • на мястото на проникване на трески за 4-6 часа развиващите зачервяване, уплътнение и абсцес.

Освен това, посещението на лекар се изисква, когато отцепила влезе в кожата на детето и отиде много дълбоко.

Какво усложнения могат да възникнат от погрешни отдалечени треските

В случай, че дадено лице премахва трън, не спазване на правилата на антисептично лечение по време на тази малка, но все пак операция, раната се появява инфекция, заради това, което и се развиват усложнения. Основните последици от неграмотните Премахване на трески, включват:

 • гнойни в увредените тъкани;
 • септицемия (отравяне на кръвта);
 • гангрена.

Като се има предвид колко опасни могат да бъдат последствията от раздробят, че не трябва да се отнесем към това нараняване не е сериозно. Извадете тръна в дома е възможно, но само при определени правила за тази операция.

Как да извадя съчицата, която е включена плитка

Ако отцепила влезе в плитък тъкан, за да се отървете от него е достатъчно лесно. След чуждото тяло е проникнала в кожата, трябва незабавно да се пристъпи към нейното възстановяване. Да действа по няколко начина, но подготвителния етап е винаги една и съща.

Подготвителната фаза

Подготвителен етап е много важно, тъй като дава възможност да се предотврати навлизането на мръсотия и инфекция в раната след екстракт трески. Лечението на наранената повърхност трябва да се направи, както следва: • изплакнете обилно с течаща вода повредена зона;
 • старателно се промива повредена област с вода и сапун;
 • процес на алкохол на мястото, където влезе раздробят и района около него.

Също така на този етап се дезинфекцират инструмент, който ще се използва при отстраняване на чуждо тяло. Обикновено се използват пинсети и тънка игла. Те се промива с гореща вода и се третира с алкохол. Ако използвате стерилна игла от спринцовката, е необходима по-обработката.

Премахване на трески с помощта на игла и пинсета

Извършва операция за отстраняване на отломките трябва да бъдат в добра светлина, като се използват очила или лупа, ако е необходимо. В случай, че отцепила влезе плитко и неговия връх се издига над кожата, тя трябва да бъде лесно да се вдигне и да дръпне в същото ъгъла, под който са били блокирани.

Иглата се изисква, ако бакшиш отцепила се изравни с кожата или дори леко zaglublon. В тази ситуация иглата внимателно вмъква между шипа и разположен над слой на кожата (процесът може да бъде болезнено) и рязко нагоре изкоренят движение външния слой на епидермиса. Разликата става без болка и кръв защото роговия слой на кожата. На следващо място, иглата внимателно да се закача и вземете отцепила пинсета.

Когато чуждото тяло се отделя, е необходимо да прокара някои кръв и след това се обработва раната с антисептичен разтвор. След дефектното място запечатан с мазилка. През следващите 2 дни е необходимо да се следи за състоянието на раната и в случай на гнойни търси професионална медицинска помощ. В повечето случаи, възстановява всички правила на болка не влияе по никакъв ефект.

Скоч да се отърве от малки трески

Малки плитки седнал отломки, които могат да бъдат получени от контакт със стъклена вълна или кактус, могат да бъдат отстранени с помощта на конвенционален лента. За да направите това, вие трябва да поставите на засегнатата част на парче тиксо не много натискане към кожата, и след рязко движение, за да го премахнете. В резултат на това повечето от zanozok остане на самозалепващата се лента. Действия на скоч повтарят, докато, докато кожата е напълно ясно на чужди тела. В края на процедурата кожата се третира с антисептик препарат.

PVA лепило за да се отървем от трески

Кога да вземете треската не е възможно, и да използвате игла за пробиване на кожата не искат да или не може да бъде, трябва да се използват PVA лепило. Това е особено добър начин да премахнете трън за децата, тъй като е най-безболезнено, макар и не много бързо.

На предварително обработен нараняване част лепило се прилага дебел слой и се оставя да изсъхне напълно. Изсушеният лепилото е лесно да се премахне един резервоар, като по този начин за издърпване раздробят. Останалата след това се третира с антисептични рана и запечатани с мазилка.

Как да премахнете трън, ако тя е много дълбока и че не се вижда

Има моменти, когато отцепила отиде толкова дълбоко, че не може дори да се види. В идеалния случай, отстраняването на чуждото тяло трябва да се справят с лекаря, но ако възможността да посетите медицинско заведение не, можете да се опитате да се справят с проблема сами. Към това трябва да се използва, производство дърпа действие.

 • Много бързо го извежда отцепила бананови кори. За да се отървете от чуждо тяло, е необходимо да се бели парче от вътрешната страна, за да се прилагат за дефектни място и да определи лента. Оставете кожи за повлияване на 6 часа. След този период, треската трябва да се появи. Ако това не стане, тогава от себе си трябва да се изхвърли.
 • Друг начин да се отървете от трън - се придържа към своето проникване сайт лента и я оставете през цялата нощ. В този случай, се дължи на ефекта на компресия тъкан активно ще експулсира чуждото тяло, а на сутринта, когато отстраняване на самозалепващи се ленти раздробят или да остане на него, или той ще се издигне над кожата и лесно извличане, като се използва пинсета.

Когато болката, която влезе дълбоко в тъканите, се отстранява, раната трябва да работи с течен антисептик.