Как да конфигурирате и да се свържете с Wi-Fi-рутер с компютъра

Wifi рутер как да активирате
Как да конфигурирате WiFi рутер

Как да се създаде Wi-Fi у дома?

За да настроите интернет и вътрешната мрежа чрез рутер, трябва: директно към себе си рутер, компютър с работен NIC, предоставена от връзката на ISP с интернет и мрежовия кабел на "директния" прегъването.Обикновено интерфейса на рутера има един външен порт (WAN) и четири вътрешни (LAN). Външен порт за връзка с интернет, и вътрешен - за мрежови компютри вътрешните.

Как да се свържете вашия WiFi-рутер с компютъра?

Първото нещо, което да направите, е да се свържете маршрутизатора към компютъра.

ЗАБЕЛЕЖКА! Производителят на рутера да зададете различни настройки, в този случай, трябва да ги използваме.

Как да конфигурирате WiFi-рутер?

На следващата страница ще видите заявка да включим потребителско име и парола в съответните полета. Тези данни трябва да бъдат посочени в инструкциите (или в самия рутер панел). Ако не можете да намерите потребителското име и паролата, опитайте комбинация от "админ" - "администратор" или въведете потребителско име "администратор" и оставете празна парола. За повечето рутери ще работи една от тези възможности.Когато сте влезли, административния панел станаха достъпни. Следващата стъпка - създаване Wi-Fi мрежа.

Wifi рутер как да активирате
Как да конфигурирате vayfay

Как да конфигурирате WiFi-рутер? В настройките, изберете раздела Wi-Fi (тя може да се нарече "безжичен"). След това създайте нов или изберете текущия потребителски профил, и постави следните настройки:

  • SSID: Име на мрежата
  • Канал: автоматичен
  • Безжичен режим: автоматичен
  • Удостоверяване Метод: WPA-PSK
  • WEP шифроване: TKIP
  • WPA Pre-Shared Key: Въведете паролата за достъп до мрежата

Всички настройки, които не са изброени по-горе, можете да напуснат "по подразбиране".

Как да се създаде WiFi, за да се свържете с други устройства?

Ако трябва да се "разпределят" Интернет за вътрешната мрежа, свържете мрежовия кабел от вашия интернет доставчик към рутера намира на външната порта. След това трябва да зададете настройките на потребителско име и парола, предоставена от вашия интернет доставчик.

Сега, че знаете как да се създаде точка Wi-Fisamostoyatelno достъп.

Както беше отбелязано по-горе, в различни модели на рутер настройки могат да се променят, така че не забравяйте да прочетете инструкциите за експлоатация, преди да започнете инсталирането. Възможно е, че когато се създаде модерен модел на рутера трябва да се харчат много по-малко време и усилия.