Грижа за косата у дома

Като човек, който се грижи за косата

Според ведически знания е много голяма сила на жените държат в косата си, така че е препоръчително да ги расте толкова дълго, колкото е възможно. И без изпитателен срок, те трябва да бъдат красиви, добре поддържан и здрави.Каквото и да е дължината на косата, те се нуждаят от постоянни грижи. "Bestuzhev магазин" съветва да се придържаме към съвета на Аюрведа за красотата им. Освен това, следва да спазват прости правила, които са представени по-долу.

Грижа за косата у дома

сресване на косата

За собственици на преки пътища трябва да prodelyvat тази "процедура" за най-малко 2 пъти на ден. За тази форма широка четка е направена от естествени материали без надраскване на скалпа.

Като човек, който се грижи за косата

измиване на косата

Ежедневен шампоан влошава само състоянието на косата си, тъй като има нарушение на мастните жлези. Дългата коса става суха, тънка, чуплива и безжизнена. Опитайте се да запазите измиване на косата си, за да 1 път в 2, за предпочитане 3-4 дни. Това може да бъде постигнато, ако отхвърлите синтетични продукти, изцяло преминаване към продукти естествени грижи. Особено се препоръчва да се използват билкови шампоан, който може да бъде закупен на откритите пространства на Интернет, в аюрведа магазините или да ги направите сами. С течение на времето, тъй като косата си "препълнени" Витаминка естествени средства, те ще станат по-жив, разбира се (в умерени количества!) Влажен, здрави, и поради това красиво. Тези брави са обикновено много по-дълго запазват своята "prezentabilny" външен вид. Не ми ли вярвате? Но го опитате сами! 😉

Що се отнася до късите коси, съществува усещането, че те са достатъчни, за да се измие само 1 път в 7-дневен срок. Това е грешка. В резултат на такива "грижи" на мастните жлези се запушва и съветите започне да се съборят, защото на сухо. Както е случаят с дълга коса, измиване на косата ви трябва да е около 3 пъти седмично.Като човек, който се грижи за косата

Фолк средства за коса

Както вече бе споменато по-горе, закупени с помощта на продукти за грижа за косата са най-добре изоставен. Но природни продукти следва да бъдат сред вашите "тайни за красота" с 80-100%.

Ние ви предлагаме 3 универсални продукти за коса на хората, които се приготвят много лесно.

Мед Маска за коса гладкост

1 супена лъжица течен мед + 1-2 капки сок от алое. Нанесете продукта по цялата дължина на навийте си 15-20 минути.

Хидратираща маска с репей

1 супена лъжица рициново масло + 1 супена лъжица репей масло. Сместа се загрява внимателно на водна баня. Нанесете върху корените на косата и я оставете за 60 минути.

Onion маска за растежа на косата

3 супени лъжици настъргани лук + 1 супена лъжица мед. Нанесете маската масажира върху корените на косата. Увийте кърпа, оставете за половин час.

Тези фондове брави стават все по-податлив на обработка и ковък за стил и сресване. Така че не ги забравя, дори и ако имате къса коса. Тези средства са перфектно подхранват корените и придават на косата естествен блясък.

Като човек, който се грижи за косата

сешоари за коса

Първата е да се каже, че доколкото е възможно е да се откаже напълно сушилнята! Някой ще попита: "Къде да отнеме време?" Повярвайте ми, в следствие на правилните продукти за грижа за косата, ще спестите много време, тъй като не е нужно да отидете на салони, за да запазите косата си.

В допълнение, много популярна грешка е усукването и триене на кърпа с дългата коса, непосредствено след измиване. Такива манипулации водят до тяхното счупване. Най-добре е да се леко стиснете ръцете му къдрици леко потупват с кърпа и го увийте.

Като човек, който се грижи за косата

подстригване

Добре поддържан коса - красива коса. Ето защо, за да се избегне неудобно вид заради неравности или електрифицирани съвети на стойност тях периодично нарязани. В допълнение, той е на стойност прави, за да се отървете от негативната енергия, тъй като краищата на косата държи много различни видове информация. Може би сте забелязали, че след стресови ситуации, труден период в живота си, когато имате желание да се направи нова прическа или просто отрежете краищата. Нищо чудно, те казват "нова прическа - нов живот!".

По този начин, на честотата на посещения на фризьор, зависи от вида и състоянието на косата. Носителят на тънка коса си заслужава да се направи един път на 3 месеца, и с дебелина - 1 път на 6 месеца.

Ако откриете грешка, моля изберете част от текст и натиснете Ctrl + Enter.