Видове конфликт на личности и как те съжителстват

Определението за "конфликтите на хората" и "не конфликт човек" се превърна в конвенционалната мъдрост и честата употреба. Но какво се крие зад тези думи блокира? Конфликт - психично заболяване или лошо родителство? Защо хората стават спорни? Какви са видовете конфликт на личности? Как да съжителстват с тях?Конфликт - това е диагнозата?

Бил Eddy твърди, че конфликтът не е психично заболяване. "Когато съм създал термина ON, в моята задача не е да го постави диагноза, като например разстройство на личността направи. Аз просто исках да помогне на хората да градят по-професионална и лична връзка с високите личности конфликти. Препоръчвам ви да се номинира за работа теорията, че този или онзи човек е включен, а не да споделят тази информация с този човек или с други хора. Но в същото време да се използват методите на изграждане на взаимоотношения с ON ".

Видове противоречиви личности

Бил Eddy вярва, че конфликт кара хората да се страхуват. И този страх е от четири типа:

  • страх да не бъдат пренебрегнати, които не се виждат,
  • страха да бъдеш унижен,
  • страх от изоставяне,
  • страх подложени на натиск.

Страхът, че са незабелязано. "Някои хора смятат, че те просто ще изчезнат, когато вече няма да бъде в центъра на вниманието. Те се страхуват, че не само ще невидим, но това вече не съществува. И това подхранва тяхната постоянна нужда от внимание от страна на другите, това, което те искат на всяка цена. "

Страхът, че са унижавани. "Страхът, че са унижавани кара някои хора да се държат, за да изглежда по-важно и по-добре от всички смъртни. Те трябва да бъдат с една степен над вас. Неприемливо за тях признаване на грешката му, фактът, че това "е настъпило по вина на тяхната.

Страхът от изоставяне. "Хората са обсебени от този страх, живееш като влакче в увеселителен парк. Те са привързани, нежен, а след това веднага да стане ядосан, обиден и дори жесток. За тях трябва да бъдат хвърлени равносилно на смърт. И така, те отчаяно се бори да не умре. Те правят всичко, за да ви спре. За съжаление, начина, по който те се придържат към взаимоотношения, просто прави обекта на любовта си, за да ги хвърлят. Те създават самоизпълняващо се пророчество ".

Страх подложени на натиск. "Мотото на тези хора може да бъде следното изявление:" Аз ще ти направя това, че вие ​​не сте направили това с мен ". Тези, които се страхуват да се получи под влияние на някой друг, опитайте се да се доминира. За тях животът - е естествен подбор, както и други правила не съществуват ".

Но най-важното - че основният източник на неподходящо поведение на всички видове конфликтни личности е страх. В рамките на всеки злодей седи уплашено дете. Да не забравяме за това. )Как да разпознаем ON?

Според Бил Еди, най-вероятно, сте изправени пред когато ON:

  • "Проблемът" не е проблем. Това означава, че лицето, което прави центъра на въпрос на спор, който не е ключът към решаване на проблема. Той интуитивно далеч от основните въпроси, тъй като това е важно за него, не е решение, но да се запази на конфликта.
  • хората са на мнение, "всичко или нищо". Ние всички, че това изкривяване характеристика от време на време. Но на постоянно виждат света в черно-бели цветове. За тези хора, или прав или не, а те винаги са в лагера на "право". Още по-лошо, най-добрия си приятел, може да бъде моментално се мести в враждебна лагера.
  • мъж обвинява другите. ON-склонни да обвиняват всички освен себе си. Неприемливо за тях да се разбере, че те могат да бъдат отчасти отговорен за ситуацията.

Как да се изгради връзка с ON?

Без значение какъв тип личност конфликт или лекувани хора, има универсални техники, за да комуникират ефективно с тях. Нека да се запознаят с тази техника, разработена от Бил Еди.

"Разбиране страха ни помага да се отговори адекватно на тях. Ние може да действа със съчувствие. ON са в постоянен силен стрес. Тяхното емоционално състояние не им позволява да се измъкнем от конфликта, като ги принуждава да се държат в разрушителна и болезнена. Те се чувстват в капан ".

По-долу са най-важните методи за изграждане на взаимоотношения с ON.

Опитайте се да ги успокои, да се смекчи.

ON не е в състояние да функционира ефективно и да се движи напред, докато те са емоционално трескавото състояние, така че се опитват по някакъв начин да се намали интензивността на емоциите си.

"Ние не трябва веднага да ги ангажира в дебат. Можете да изразя как се чувстваш, но по-късно. Много ефективна може да бъде фразата "прав си", каза той искрено. Как да кажа тези думи искрен? Ами, на първо място, може би, партньорът ви прави нещо правилно. Всички човешки същества са грешни, включително вас.

Друг ефективен метод да се помогне, за да изпуска пара - е да ги помолите да ви кажа в подробности, те са толкова ядосан.

Имайте предвид, че и в двата случая, ние не ги разпознава правилно, просто призная тази възможност и да им позволи да изразят своята гледна точка. Все пак, това е ефективен за намаляване на интензивността на емоциите си. "

ON очакваме специална обработка. Ако отидете до тях, за да направят отстъпки, те ще изисква все повече и повече. И те ще те мразя за това, което не може да ги всички, които искат да даде. Ето защо е важно, да им показва съчувствие, трудно да запазите дистанция.

Проверете своите вземания в практиката

Важно е да не се занимава с директен спор с ON. Оставете ги да споря с реалността. В случай на пряк спор в движение в атака, затвори или да се крият. Всичко това води до ескалация на конфликта. Ето защо е важно да се намерят начини за проверка на исканията си на практика. В същото време ние ги проверите по два начина: ON може умишлено лъже, но те са искрено погрешно.

Ние тествахме различни видове противоречиви личности и начини за изграждане на ефективни връзки с тях. Научихме, че висок персонален конфликт - не е чудовище терминатор и уплашен човек в изключителен стрес. И ако можем да помогнем ON справи с неговия стрес, да му помогне да се провери неговата заблуди реалност, ние ще бъдем в състояние да си сътрудничат ефективно с такъв човек.


  • естеството на етологията на агресия

  • Управление на стреса. Методи за да се отървем от офис стрес

  • 14 правила за управление на водача си