Засяване резервоар от цервикалния канал по време на бременност препис

Сеитбата на цервикалния канал, който е
Когато тестът е най-накрая има два съкровените ленти, изглежда, че сега не е причина за безпокойство. Можете да се отпуснете и да се насладите на щастливо бебе период на изчакване. Все пак, за да сме в крак с постоянно е необходимо, особено за бъдещи майки, които забременеят след продължително лечение.За да бъде картината пълна, както и ясна необходимост да се следи редовно и провеждане на изследвания, предписани от лекар. Един от най-важните изследвания по време на бременността е бактериална култура от цервикалния канал. Състоянието на шийката на матката зависи от това как успешно ще бъде резултатът от бременността. Там се натрупва голям брой патогенни микроорганизми от опасно Klebsiella на Е.коли. Те се идентифицират на ранен етап и последващо третиране гарантира раждането на здраво бебе.

Стойността на цервикалния канал

Сеитбата на цервикалния канал, който е
Цервикалния канал е мост от шийката на влагалището. Лекарите го наричат ​​навес. По време на менструация чрез изложени на кръвни съсиреци чрез спермата, за да се движи яйца. Ширината на средния канал на 7-8 мм. Тези стойности могат да варират от свързани с възрастта промени, присъствието на инфекции на пикочните пътища, хормоналния статус на жените. Бременност добавя корекции в обичайния живот на цервикалния канал.

В бъдеще майка на шийката на матката дължина канал е на 3,5 - 4 cm, при условие че на шийката на матката дължина е по-малка от 2 см от двете страни на бараката трябва да бъдат затворени .. На тяхното състояние и степента на отвореност на лекаря определя подхода на доставката. Той е в тази област на женската полова система се образува тапа, че през всичките 9 месеца отделя плацентата и бебето от вредните фактори на околната среда. Само за няколко седмици преди доставка тръба се простира. От този момент майка изслуша внимателно на здравословното му състояние. Веднага след като бебето започне да се движи по протежение на родовия канал, фаринкса се простира почти до 10 см.

Ако срокът все още е доста малък, цервикалния канал придобива синкав цвят, което показва, че бременността е.

Защо да назначи анализ bakposev

Сеитбата на шийката на матката по време на бременност - е един от най-ефективните и информативни методи за състоянието на половите органи на една бременна жена. Той е този, който показва наличието на патогени или реакция на организма към антибиотици. След получаване на резултатите, лекарят ще може да вземете веднага индивидуално третиране. Сеитбата се извършва върху изучаването на полезно лактобацили и бифидобактерии.

Този тип анализ не предписва всичко. Всеки гинеколог при формулирането на бъдещите майки да се вземе предвид общото си петно. От гледна точка на повишено съдържание на левкоцити препоръчително вземането на цитонамазка от цервикалния канал. Това се дължи на факта, че голям процент на белите кръвни клетки показва текущото възпаление в организма на бременната жена. За да се установи точната причина само ще по-нататъшен анализ.Спорите кръг анализ

Сеитбата на цервикалния канал, който е
Често можете да чуете притеснения по отношение на бъдещите майки тампон от шийката на матката. Това е свързано с процедурата за анализ. Тъй като сонда за улавяне биоматериалът се инжектира в 0.1 до 1.5 cm дълбочина, възниква въпросът дали това ще доведе до спонтанен аборт или kakoy- друга патология на плода. Абсолютно всеки акушер - гинеколог ще ви уверя, сигурно това проучване, но няма конкретна причина, че не назначава. Строго според свидетелството!

Действителната процедура за вземане биоматериал отнема по-малко от минута. Преди да вземе биопроба се въвежда в вагината огледалото Куско и след това в цервикален канал -. Четка на дълбочина 2 cm Полученият пробата се потапя в запечатан контейнер с желира течност и се изпраща на декодиране в лабораторията. Въпреки това, преди материалът ще бъде под микроскопичен окото, то предоставя всички благоприятни условия за растежа на микроорганизмите в него.

проучване Получаване

За да се анализира картината е ясна и не създава никакви проблеми при спазването на Вашия лекар, изисква внимателна подготовка. Изкривен резултат - пътят към грешното лечение и неприятни последици. За да се подготви за анализ е по-добре да се започне след няколко дни, а ако е възможно за 1-2 седмици.

 • Сеитбата на цервикалния канал, който е
  Спрете приема всички антибактериални лекарства.
 • Не промивка.
 • Премахване на използването на контрацептивни вагинални свещички и кремове.
 • Един ден преди изследването, за да се откажат от секса.
 • Ако няколко дни преди анализът е извършен колпоскопия или други диагностични процедури с въвеждането на огледала в кухината на матката, то е добре да се отложи проучването за известно време.
 • Непосредствено преди да вземе намазка не отида до тоалетната по малка нужда не се отмива.

Важно! Бременните жени тази процедура е само гинеколог с достатъчно опит.

Резултатите са готови за 4-5 дни след приема на материала.

Какви са резултатите?

При нормална сеитба бременна жена трябва само полезни бактерии - лактобацили и бифидобактерии. Лекарите признават присъствието на малък процент от Е.коли. Тя не трябва да надвишава 10 ^ 2. Гъби не трябва да бъде.

За патология може да се говори в присъствието на замъгли следните вещества:

 • E.coli, които излизат извън нормата;
 • дрожди, и особено мицел или Candida;
 • ауреус от всякакъв вид;
 • gonococcus;
 • трихомонас;
 • Gardnerella;

Бъдещите майки трябва да знаят, че ureaplazu, хламидия и mikoplazu този тип изследване не разкрива, тъй като те просто "Не мога да видя".

Патогенните бактерии растат с различна интензивност, и зависи от това, диагнозата ще постави жената.

Ако нивото на опасност от първия или втория, когато бактериите се развиват бавно и слабо, и са налице само в течна среда, това е сигнал за замърсена среда.

Активно възпалителен процес посочва бактерии, които в растежа си от 100 колонии върху твърда среда. Това може да е в резултат на всичко това, което искате. неправилна хигиена, наследствено заболяване, отслабена имунна система. Такива данни помага на специалистите да вземат правилните мерки, за да "Спасяване" на пациента.

Като резервоара сеитба от цервикалния канал - важен етап от диагностика на бременността. Той помага да се избегнат непоправими проблеми в бъдеще. Търсене и Унищожи на ранен етап е много по-добра от лечението започна. може да не е възможно от време на време. е необходимо Всяко момиче и жена да се отрази на внимателно изследване на етапа на планиране на бременността, което ще помогне да се роди здраво дете.

(1 оценка, средна стойност: 5.00 от 5)