Защо не мога да perehazhivat бременност

"Мога ли по време на бременност

Perenashivanie бременност - това е една от най-важните проблеми, които често водят до усложнения по време на раждането, оперативно раждане, както и неблагоприятни последствия. Нормално бременността трае двеста и осемдесет дни средно, но ако този период се увеличи с половин продължение на две седмици, става възможно да се perenashivanie. Но продължителността не е единственият критерий и точни. Perenashivanie определена, само ако детето е родено с признаци на свръх-зрялост, проявяват в определени здравни нарушения.Какво състояние може да се нарече perenashivanie?

Времето, през което плодът узрява напълно, може да варира в доста широки граници, този период е строго индивидуален и може да се различават дори в едни и същи майките на различни бременности. Едно дете може да се роди с някои признаци на свръх-зрялост дори в нормални периоди, като в същото време статистиката показва, че само 25% от бременностите, продължили по-дълго от 290 дни, родени след износени бебета.

По този начин, патологично наистина след изтичане на срока на бременността може да се нарече, че, която трае един и половина до две седмици по-дълго от очакваното, и в същото време да се роди дете с някои проблеми в здравния статус, както и признаци на свръх-зрялост.

В допълнение към плацентата, има признаци на морфологични и функционални нарушения. Това може да се осъществи и така наречената голяма продължителност на бременността, при която напълно нормално здраво дете, родено по време на повече от 294 дни.

Тази ситуация може да бъде провокирана от реакция на редица различни фактори. Те могат да включват някои от обстоятелствата, които имат неблагоприятен ефект върху женската репродуктивна функция. Така perenashivanie бременност често предшества по-късно пубертета, репродуктивни разстройства, остри инфекциозни заболявания, прехвърлени в детството (морбили, скарлатина, паротит, рубеола), грип. Чрез утаяване фактори включват смущения в метаболизма на ендокринни заболявания, съпътстващи заболявания на вътрешните органи, инфантилен, късна възраст при първото раждане (над 30 години), травми и разстройства на липидния метаболизъм. В допълнение perenashivanie бременност се случва, когато една жена е имала история на аборт, възпалителни заболявания на вътрешните полови органи, което води до някои промени в нервно-мускулната апарат на матката и да доведат до ендокринни смущения.

В процеса на определяне perenoshennosti трябва да се определи не само хронологичните показатели, но и да се прави разлика между правилно истината за това състояние на продължителна бременност. Диагнозата се потвърждава само след внимателно проучване на детето, когато открие признаци на свръх-зрялост, внимателна оценка на състоянието му и изследване на плацентата.

По време на акушерска проучване на perenashivanii се каже, че ако коремната област е намалял, а стои матката остава високо. Жената в този случай вече не е да наддават на тегло, телесно тегло може дори да бъде намалена с един до два килограма. Мобилността на плода е значително намалена поради ниската водата, тя също престава да расте.

Един от най-обективни методи за диагностика - рутинна ултразвук. Тя може да се използва за оценка на състоянието на плацентата, ембрионален и околоплодна количество течност. Потвърждаване на някои нарушения може и данни CTG. Точна диагноза на комплекса е възможно само при прилагане на различни диагностични методи.

Специфична курс на бременност и раждане, когато perenashivanii

Процесът на извършване на предходните perenashivanie често усложнени от силна ранна токсикоза, прееклампсия, заплашващ аборт, анемия, плацентарна недостатъчност и други болестни състояния. Също така маркирани намаление в интензитета на утероплацентарния и кръвния поток плодове плацентата, който може да бъде изпълнен с дефицит фетален кислород и намален прием него важни хранителни вещества.

По отношение на притока на работна ръка, тя също се характеризира с множество усложнения. Все пак често срещано рано и преждевременна руптура на мембрани, удължено времетраене на труда, аномалии на труда, неспазване на таза на майката и фетуса глава, асфиксия и неонатална хипоксия и раждане травма.

Тъй труда често се случват с усложнения, акушер-гинеколози трябва да прибягват към методи на работа - използването на форцепс или вакуум екстракция, както и за извършване на аварийно цезарово сечение.

Тези пациенти, които са изложени на риск от perenashivanie, клиницистите трябва да се даде сериозно внимание. Бременните жени трябва да имат ясна информация за очакваната дата на доставка и времето на повече от четири седмици, изпратени в болницата в болница, където има модерни диагностични методи, за да определят срока на бременността и плода монитор.

Отклонения при новородени

В постнаталния период от 20-50% от пост-дългосрочни деца има различни отклонения, като асфиксия, хормонални кризи, жълтеница, намалена адаптивна капацитет, неврологични разстройства. Такива деца често са болни, защото те имат намалена имунна защита.

Какво става, ако perenashivaesh?Вие с нетърпение очакваме да заветната дата, когато видите бебето си, но сега всички от условията на ултразвук и прогнозите си за минали, и детето не бърза да се запознае с този свят. Днес на сайта за майки supermams.ru говоря с тези майки, които търсят отговор на въпроса какво да правите, ако perenashivaesh?

Някои се опитват да се ускори доставката, се прибягва до съветите на баба си, за да се съберат всички мачове от кутията, разпръснати по пода. Други, като се следват инструкциите на лекаря, отиват в капково, когато не знаете какво да правите, ако дълго perenashivaesh дете.

Първо, нека да се опитаме да разберем това, което се счита след изтичане на срока на бременността, опасността от тази ситуация, и какво се случва с вас и вашето дете, ако раждането не дойде навреме. Дали да не се бърза неща?

В крайна сметка, за да стимулира труда, се препоръчва само в крайни случаи.

Каква е опасността от продължителна бременност?

Съзнателното природата отделено на определен период, което е достатъчно, за да направи здраво бебе. За 280 дни (40 седмици) на детето е образувала всички важни системи и органи.

Продължителното бебе като преждевременно. което е описано по-горе, изисква специално внимание и наблюдение в интензивно отделение.

Продължително време на бременност често води до раждане травма.

  • Дори ако плодът е с нормален размер, той запечатва черепните кости, намалена фонтанела. Всичко това води до усложнения по време на раждането - кървене в първия и третия периоди. време на плода експулсиране се увеличава в сравнение с ражданията, които се провеждат във времето.
  • Рискът от кислород глад (аноксия) фетален - плацента намалена способност за осигуряване на бебето с полезни вещества.
  • Може да се развие раждане асфиксия, усложнения възникват в белия дроб. Поради липса на кислород на бебето може да вземе първия полъх, докато в утробата погълне околоплодна течност.
  • Влошените състава на амниотичната течност, намаляване на количеството на хранителните вещества, пъпната връв - основната връзка между вас и детето - става отпусната.

Продължително време на бременност: посочете срокове

Тези, които са притеснени и не знам какво да правя, ако perenashivaesh дете, преди да решите да отидете на стимулация, supermams.ru съветва непременно убедена в необходимостта от тази стъпка. Трябва да се провери дали бебето наистина седна и не бърза да се роди, или може би просто е направил грешка с времето?

Днес съществуват редица методи, които ще помогнат да се установи точната възраст на бебето в утробата.

За да се определи с помощта на гестационната възраст на външното измерение на височината на маточния фундус и връзката му с обиколката на корема. Това прави гинеколога по време на рутинна проверка.

Но какво, ако има някакво съмнение, че perenashivaesh дете? Трябва да издържите други диагностични методи.

Диагнозата на пост-термина на бременността се постави или отхвърли, тъй сложни измервания ултразвук и други диагностични методи на:

  • Вагинален преглед, който определя състоянието и готовността на шийката на матката за раждане.
  • За диагностични количество околоплодна течност се използва методът на електрическа и phonocardiography плода. С 38-42 на седмица (по време на нормална доставка), много от тях, след този период, обемът им значително намалява - това е показател, че бременна perenashivaet плодове.
  • За да разберете цвета и състоянието на околоплодната течност, прекарват amnioscopy - визуална проверка. Ако има примеси на кръв, мекониум, syrovidnaya не смазване - с диагноза след изтичане на срока на бременността.
  • Също така се използват и други методи, за да помогне да решите какво да правите, ако има съмнение за продължително време на бременност. Това Доплер, което показва дали достатъчно количество трохи получава хранителни вещества и CTG - кардиотокография, който определя фетален хипоксия.

Какво става, ако perenashivaesh?

Ако сте били диагностицирани с пост-срок на бременността, и това е обозначено с други знаци (спре до увеличаване на теглото, появата на мляко в гърдите, намаляване на обиколката на талията), в този случай, какво да направите, ако бременността е 100% след изтичане на срока, лекарите ще вземат решение. Вашата задача - да се подготви за раждането, и не изпадате в паника.

Няма нужда да се изкачи по стълбите на 9-ия етаж, търкат подовете, да вземе лаксативи, когато сте готови за всичко и не знам какво да правя, когато perenashivanii по-добре психически се подготвят и да подготвят своите трохи за важно събитие.

Можете да направите предизвикване на раждането по начини, които някои лекари се препоръчва - това зърното стимулация и в така наречените "muzheterapiya" хора - секс. По време на този процес е изборът на окситоцин. Той предизвиква контракции. Cum, от своя страна, омекотява шийката на матката.

Но да се прибегне до тези методи е възможно само след 41 седмици.

Раждането на бебето по-късно животът може да бъде опасно за живота му. Сега, че знаете какво да правите, ако perenashivaesh бебе. Trust лекари, ако те настояват за предизвикване на раждането. но да предприеме тази стъпка е необходима, като се уверите, че бебето е останал вече положени в корема на майка ми.

_ _
supermams.ru сайт - supermom

Свързани статии:

Защо някои бременност perehazhivayut

Нормално доносено бременността трае девет календарни месеца или 40 акушерски седмици. В преобладаващата част от случаите жените раждат по време на периода на 40-42 седмици, а тези периоди са норма в медицината. Отклонение от нормата е как раждането на недоносено бебе преждевременно и закъсняла поява на бебе в света. Продължителният или разглежда след изтичане на срока на бременността, която продължава повече от 42 седмици.

Ако една жена е в очакване на бебе в света, но това не се случи в 40 или 41 седмица, че може да бъде и неправилно изчисление на гестационната възраст. Всички жени различно време на цикъла, в зависимост от индивидуалните особености на организма, както и поради това, изчисляването на бременността в женския консултация са приблизителни. Уверете се, че плодът се развива, съответно дата и плацента все още го предпазва от външни влияния, е възможно с помощта на ултразвук. Ако продължителността на бременността - в резултат на неправилно изчисление, бременната жена да се тревожи не е необходимо.
Ако бременността трае по-дълго, отколкото очакваната продължителност на живота, това се отразява неблагоприятно на здравето на вашето бебе, но и усложнява процеса на раждане и увеличава риска от усложнения за майката и детето.

Има много фактори, които могат да доведат до продължителна бременност. Раждане не може да дойде в момент, ако една жена страда от нарушения на обмяната на веществата и ендокринни заболявания. Висок риск от продължителна бременност при жени, които са с наднормено тегло, както и бъдещи майки, които като тийнейджър изправени пред нарушение на пубертета - например, с диагноза преждевременно или забавено сексуално развитие. Продължително време на бременност не е необичайно при жени, които са били лекувани преди бременността от дисфункция на яйчниците и нарушения в менструалния цикъл. Рискът от забавени доставки също са се увеличили, ако жената преди бременността страдал възпалително заболяване на пикочно-половата система.

Лекарите казват, че наследствеността и психическа нагласа играе значителна роля в раждането на пост-термин плода. Ако жените в бъдещата майка семействата, които имат деца по-късно в живота, вероятността от повторение на забавени доставки.

Продължителното бременност изисква внимателно медицинско наблюдение. След 42 седмици, през плацентата не предостави пълна защита на бебето и детето може да срещнете вътрематочна хипоксия. В допълнение, костите меките черепни започват да се втвърдяват, като бебето се наддава на тегло, което сериозно усложнява процеса на доставка. Ето защо, ако детето не е роден във времето, лекарите често прибягват до стимулиране на родовия процес.