Защо машината бие ток, каква е причината, как да се премахне

Това се случва, че колата започва да безмилостно родния дари "бодрост" - победи на тока при всеки опит да се измъкнем от нея, след пътуването. Поради тази причина ние трябва да бъдем креативни и отваряне / затваряне на вратата на уреда с помощта на тялото или дори на стъпалата, което не е съвсем положителен ефект върху състоянието на боята и организма като цяло.Логично е, че подобен проблем, са изключени, но може да го направите, без да се налага да плащат скъпи сервизи?

N Защо се случва това?

Какво трябва да направя, ако машината има ток

За да се премахне резултат на това, че е необходимо да се намери причината. Да започнем с най-популярните, което е най-фалшивото абсурда.

Сега собствениците на автомобили във форумите вървят спекулации като коли или камиони токови удари, защото той въвели такса в хода на шофиране, когато има въздух триене на тялото на уреда.

В резултат на това на по-мръсен автомобила, толкова повече то ще ви дари болка. В действителност, това е напълно невярно, измислена, най-вероятно, собствениците на автомивки.

Истинската причина защо тялото набира статичен електрически заряд, може да се появи, както следва:

  • Облекло човешко същество в кабината, триене срещу синтетични покривала за седалките, в резултат на статично електричество, натрупани върху себе си;
  • Машината е неизправност в електрическата инсталация или счупен тялото;
  • Друг отговор защо машината е с постоянен ток, е липсата на антистатични ленти и други устройства, които се натрупват енергия на изход над.

Дори ако всички тези условия не се прилагат по отношение на Вашия автомобил, електрическото поле може дори да възникне от контакт с накладките дискови или въртенето на колелата по време на движението. Поради това, всеки автомобил, както и специализирани автомобили, по-специално, трябва да бъдат оборудвани с аксесоари-антистатични агенти.

Какво трябва да направя, ако машината има токНе забравяйте, че има и друга причина да учат всички препоръки за действия, в случай, че машината е с ток. Тя се състои в способността да се наелектризира дрехите ни в процеса на триене от вълна или синтетични покрития. В резултат на това, на пътниците се натрупват приличен статичен заряд, който "се отцеди върху тялото." веднага след като те я докосне. И "дума" искрата не само може, когато излезете от превозното средство, но просто докосване на някой от своите вътрешни части са изработени от метал.

Какво може да се направи?

Най-елементарното решение на проблема с какво да се прави, ако машината редовно бие ток става използването на спрейове с антистатичен ефект. Те трябва да се пръска не само по тези дела, но и на неговата odezhku и пътници. Съгласен съм, че това не винаги е удобно, и намалява нивото на натрупания заряд, но не го премахнете напълно. Ако резултатът не е достатъчно, за удобство при използване, а след това да реши проблема наистина различни техники.

Какво трябва да направя, ако машината има ток

Така например, извършване на задълбочено проучване на цялата електрическата система на машината, както и проверка на правилното функциониране на запалителни свещи. Ако те са в дефектен състояние, може да подаде такса за мотор и пробиване искрата на директно върху корпуса. Също така, когато ви удари ток, когато излизате от колата си, обърнете внимание на кабели за високо напрежение, които се намират в своята инсталация и мръсен двигател, измазана с лубриканти. И тогава, и друг - пряк път към натрупването на статично електричество.

Ако се премахнат счупването не е възможно поради различни причини, да се използва опита на опитни водачи. Те знаят как да се реши този много разочароващо и бързо могат да приемат, ако машината е с шок.

Според тях, защитата може да бъде няколко:

  • Специални колани с антистатичен ефект, който трябва да висят от колата и се стигне до земята. Те направиха от скъп материал и затова е важно да не се спаси, а не да си купя бюджет фалшификати;
  • Ако шока има не пътнически и голям камион, специално предназначение извършване взривни стоки, след като "гръмоотвод" антистатични метална верига трябва да действа, също се допира до земята;
  • Често, шофьори предпочитат да не харчат пари, докато правиш импровизиран земята. Тя изглежда по този начин: чрез терминали, свързани с телесната маса на тел, втората върха на която се реже по такъв начин, че да се влачат по земята.

Какво трябва да направя, ако машината има ток

Както можете да видите, най-естетичен вариант е използването на антистатична лента. Отново, това е важно да не се купуват даден продукт с тел вътре, защото тя бързо започва да ръждясва и затова престават да се окислява и се пропуска поток. Правилно е купил на лентата трябва да бъде фиксиран към всяка част на тялото, изработени от метал, както и да се отървем от боята на мястото на привързаност, но не и на бронята, или дори нещо, където тя ще стане просто още една декорация.

Понякога, като се започне да се разбере защо настоящите лична машина удара, има такова неизпълнение, за чието съществуване дори не е заподозрян.

И тяхното навременно отстраняване помага не само за да се подобри качеството на движение, но също така и да спаси живот.