Защо IrDA не е подходящ за получаване на команди IR дистанционно управление

Ами, всъщност, може да разбира използвате IrDA да получава команди от конвенционалните инфрачервени дистанционни, но с много големи ограничения. Тя не работи с всички конзоли. стабилност признаване команда е много ниска. Ако използвате IrDA, вградена в дънната платка, е необходимо да се хвърли на водача, ако външният, е необходимо да се отстрани водача или периодично peretykat приемник на друг COM порт. USB IrDA по принцип не може да се използва, тъй като не могат да бъдат достъпни директно като сериен порт (да не се бърка с виртуален COM порт).А сега по-

Via IrDA данни също се предава като СОМ порта, с няколко разлики. Наличието на пулса - е логическа 0, дължината на импулса на е 3/16 малко време. Често използвани режим 8 бита, не паритет и 1 стоп бит. Първият импулс се разглежда като стартер, след това в зависимост от избраната скорост (обикновено 115 200) в присъствие или отсъствие на импулс в даден момент определя стойността на следващия бит (0 или 1). Байт се счита за успешно положен, ако правилно получи стоп бит, т.е. ако в точното време няма да има пулс. В сигнала на изображението е показано на предаване на данни чрез COM порта (UART) и чрез IrDA.

Достъп до IrDA като обикновен COM порт само ако устройството е свързано към COM порт или IrDA конектор на дънната платка. Във втория случай е необходимо да се произнася ръце INF файлове, така че Windows не мисля, че това е ИЧ порта. Използвайте например USB IrDA устройство за работа с Moodle не работят.

Usb го IrDA
Usb го IrDA

От методите за кодиране отдалечени команди за контрол на IR (инфрачервени лъчи) могат да бъдат разглеждани тук. Най-важното - всеки импулс се изпращат данни от Moodle, в действителност - е инфрачервения фон определено време при честота от 30-56 кХц.Да кажем, че със стоп малко всичко е наред, тогава всичко ще бъде както narisunke (A). IR модел излезе през 86.8 микросекунди (в размер на 115 200) започва първия байт генерирани RX CHAR СЛУЧАЙ събитие. В очакване на края получаване на пакета, изчисли броя байтове, а броят на единичните ниски бита в последния байт по този начин се научат продължителността на импулса (Т2) до 9 микросекунди. В очакване на следващия RX CHAR събитие и се измерва времето между T1 учи. Изваждайки T2 от T1 знаете дължината на паузата. Тя ще изглежда, че има достатъчно информация, за да декодира заповед (продължителност на импулса, известен и пауза между тях), но.

Ако не се приема малко времето за спиране на четенето във фонов режим IR ще падне пулса байт. Вж. Фигура (В). Така в случай на неправилно приемане на един или повече байта RX CHAR СЛУЧАЙ може да възникне на мястото (1), (2) или (3). Освен това RX CHAR може да настъпи събитие няколко пъти по време на един импулс данни с Distantsionka например в точки (1) и (3). Най-вероятната грешка приемане без байт застъпване края с Distantsionka данни импулс (при стоп бит няма да получите всички пулс).

Всичко това се отнася за случаите, когато се използва DCD плъгин или IR210 (принцип на действие е подобен на WinLIRC) с Moodle за анализ екип. UIR плъгин няма никаква представа за кодировки различни конзоли от тъп анализи последователност от байтове. Вероятността, че един и същ дистанционно командване IrDA ще даде същите байта са много малки. В резултат, например, може да варира в разстоянието между дистанционното управление и IrDA приемника. От друга страна, същите байта могат да бъдат получени за различни команди конзола.

Заключение: фон IR специфична честота (т.е., в определен модел Distantsionka) участък IrDA може да се използва за получаване на контролни команди от модулация импулс разстояние и при относително кратки импулси, в съответствие с времето между RX CHAR СЛУЧАЙ (щепсел DCD ). IrDA не може да се използва за получаване на IR команди от distantsionok с различен тип модулация, както и, ако отборът присъства дълго първата информация пулс, което се случва доста често.

Генериране инфрачервено дистанционно команди за контрол чрез IrDA.

Тук ситуацията е малко по-добре. Ако знаете, че точният формат на командата за това Moodle, можете да създадете множество пакети и да ги изпращате чрез IrDA след определено време. Така че е необходимо да се използва скоростта на предаване на 38 400 (най-близо до честотата на мнозинство distantsionok на). Можете да получите много близо до оригиналния сигнал, но той няма да бъде перфектен. На всеки девет импулси ще се провалят (стоп бит). Допълнителна работен цикъл ще бъде около 19% (той трябва да бъде 50%). Апаратът за получаващия да получите стоп бит като кратка пауза между импулсите и информацията правилно декодиране на командата.

Събрах да възнагради 0 0