Защо имаме нужда от витамини

Малки хора дневна нужда от витамини - само 100-150 мг. Ако таблицата незабавно да сложи закуска за един човек за обяд и вечеря, ще бъдете в близост чинии, чаши, салата чаши и чаши. Но ако всички от тази храна за витамини подчертават, можете да получите размера на зърно семена на просо.В същото време, колко неприятности ни очаква, ако тези семена, няма да се появи в нашата храна.

Да не се получи витамините, дори и най-здравия човек ще отслабне, ще развалят зъбите, проблеми със зрението. Той винаги ще се чувствате уморени, ще се разболяват по-често. Тя засяга особено липсата на витамини в развитието на младия организъм.

Защо имаме нужда от витамини за хората

Витамини не са лек, което е необходимо само по време на болест. Витамини винаги са необходими на дневна база. Без тях няма да се използват правилно в организма протеини, мазнини, въглехидрати и минерали, нарушена обмяна на веществата.

Детски органи са особено чувствителни към липсата на витамини, тъй като тя расте, развива се и се метаболизира в много силно. Ако едно дете е получаване на точното количество витамини, е по-лесно да се толерира при различни неблагоприятни условия на околната среда и по-малко податливи на инфекции, по-рядко болни, и ако те се разболеят, е по-лесно да се толерира болестта.

Човек има нужда от всички витамини, без изключение. Но всеки витамин и има директен предназначението си.

Дефицитът на витамин А причинява очни заболявания: образуване на язви на роговицата, намаляване на привечер. Витамин А помага за запазването на нормално зрение. Този витамин много риба в черния дроб, говеждо черния дроб и бъбреците на, в масло, яйчен жълтък, и най-вече в рибеното масло.

Витамин А е полезно за кожата и лигавиците на дихателната и храносмилателната система. Липсата на витамин А защитните свойства на кожата и лигавиците се намалява значително. Кожата става суха и груба. Микробите могат лесно да проникнат в тялото, така че може да се развива на различни инфекциозни заболявания.

В домати, киселец, маруля, моркови, тиква, спанак, лук, кайсии много специално вещество, наречено каротин. Първи в човешкото тяло, каротин се превръща във витамин А. каротин да абсорбира по-добре и се превръща в организма във витамин А, които се добавят към зеленчуци и билки всяка мазнини.От голямо значение за човешкия организъм витамини, комбинирани в група В (витамини В1, В2, РР и т.н.). С липсата на витамин В1 пречи на нормалната дейност на нервната система, децата бързо се уморяват, че е трудно да се съсредоточи в класната стая, в класната стая. Витамин В1 помага на организма да се справи по-добре с умора, за да се поддържа бдителността и производителност.

Не е трудно да се осигури на организма с необходимото количество витамин В1. Достатъчно е в ръжен хляб и жито и хляб от брашно фрезоване проста, в овесени ядки, елда и ечемик каша. Особено богати на витамини В1, В2, РР, хлебна мая. Много от тях също са открити в месо, говеждо месо бъбреците, черния дроб.

С липсата на витамин С при деца се появяват бледо, влошаване на апетита, те добавят тегло бавно, бързо се уморяват. Липсата на витамин С в храната подобрява детска чувствителност към инфекциозни заболявания.

В същото време, витамин С в големи количества, които се съдържат в пресните и кисело зеле, домати, зелен лук, спанак, репички и ряпа. Те са особено богати на офика, касис, роза, ягоди, ягоди, лимони, портокали. Достатъчно витамин SIV картофи. Следователно, през зимата картофи могат да служат като един от основните източници на витамин С.

Децата да растат здрави, добре оформени, те особено се нуждаят калций и фосфор, от който са изградени кости. Калций и фосфор е депозиран е достатъчно, ако тялото получава витамин D. Ако витамин D не е достатъчно, тялото на детето ще бъде лошо усвояване на калция и фосфора, които се съдържат в храната, костите му ще бъде омекотена, свити.

Липсата или недостигът на витамин D води детето до рахит заболявания.

Витамин D може да се образува в организма под действието на слънчевите лъчи. Но ултравиолетови лъчи, които предизвикват образуването на витамин D, не преминават през стъклен прозорец. Това означава, че детето трябва да прекарват повече време във въздуха, а след това и самият витамин D се образува в организма на детето. В кожата, особено при малки деца, са мастни вещества, които са под влияние на слънчевата светлина се трансформира в витамин D. Този витамин спомага за правилното обмяна на калций и фосфор в организма на детето и развитието на скелета му. Ето защо с рахит, когато тъкан не е достатъчно витамин D, излагане на детето на слънце е много полезен.

Витамин D се открива в храни в малки количества. По-богат в сравнение с други храни с витамин D черен дроб, риба, бозайници и птици. В фабрики, този витамин се получава предимно от дрожди в резултат на тяхното дългосрочно комплекс химическа обработка и облъчване с ултравиолетови лъчи. Вземете витамин D и рибено масло обогатен само по препоръка на лекар.

По този начин, въпреки че малка дневна доза от витамини в храната ни, ние никога не може да го забрави. Има случаи, когато човек не се нуждаят от 100-150 мг дневно витамини, и много повече. Това се случва, например, по време на боледуване. Ако едно дете е болно, дай му храна, особено богати на витамини. Според лекаря, готови да купуват витамини и едно дете е по-лесно да се справят с болестта. Готови ли сте да дадете на детето витамини полезни през зимата и началото на пролетта, когато те са лишени от ежедневна храна.

Никога не трябва да се забравя, че пълноценна храна, особено за младите хора, новоизлюпен тялото трябва да е не само богата на мазнини, протеини, въглехидрати, минерали и витамини, но и.