Защо хората се откажат от пушенето, когато те ще получат по-добра причина, как да се реши проблема

Тютюнопушенето причинява сериозни вреди на здравето ни, както и да се отървем от него е предизвикателство за всеки, който иска да подобри здравето си и да се подобри качеството им на живот. Въпреки това, на страха, за да получите по-добре в процеса на отказване плаши много хора, защото това е този страничен ефект го прави особено трудно за мнозина. Нека разгледаме как да се преодолее страха си, за да бъде в състояние да се откажат от пристрастяване и по този начин не получат допълнителни килограма.Ефекти на никотина върху тялото

Защо, според проучване на тези, които са успели да преодолеят желанието за пушене, е страхът възстановят превръща в сериозна пречка по пътя на поддържането на здравето? За да отговорим на този въпрос, трябва да разберем механизмите, които се случват в тялото по време на пушене.

По време на пушене на тютюн е активен излагане на тютюнев дим в входящите материали за много вътрешни органи. Разбира се, първите жертви на белите дробове, но въздействието върху мозъка се случва. И заедно с вредните ефекти на нервните влакна, които постепенно започват да лошо предаване на нервните импулси, че тютюнът се отразява на апетита. Хората редовно пушени ред на цяла кутия цигари на ден, консумират много по-малко храна. В съответствие с това се откажат от пушенето, да получите мазнини драстично.

Ако срещнете този човек глад тютюнопушенето често е погрешно за усещането за необходимостта да се пуши цигара. Това действие на тютюна върху мозъка и хранителни ИТ центрове използва успешно момичета обсебени от отслабване - пушеше цигара, когато желанието да се яде дава възможност да се използват най-малко калории, идващи от храни.

Причините за увеличаване на теглото по време на спирането на тютюнопушенето

И това е във връзка с изключение на ефектите върху мозъка, което вече се е превърнало запознат с редовното пушене, без цигари могат да бъдат свързани на мозъка и нуждата от храна. Сега, не се пуши цигарата, мозъкът започва активно изисква обичайната доза никотин, и в отсъствие, за да изразят своите желания под формата на импулси гладни.

Или някакъв друг механизъм, който има същите ефекти - повишаване на теглото. Тъй като при пушенето на цигара често се замести необходимостта от приема на храна (за целите на загуба на тегло или поради липса на време за пълно хранене), след спиране на тютюнопушенето тялото вече получава вместо обичайната доза никотин част на храна. Ето как много хора се откажат от пушенето, изпълни празното нишата на обичайната цигара, а резултатът може да чака повече не: наднормено тегло и страх "Аз се откажат от тютюнопушенето и започна да се възстановява", или "Искам да, но аз се страхувам," не дава да се откаже от този вреден навик.Също така причинява наддаване на тегло може да се дължи на различни физиологични и психологически фактори. На следващо място, погледнем по-отблизо и психологическите и физиологичните промени в организма, които отговарят на общ въпрос, защо, когато хората се откажат от пушенето се възстанови и да получите мазнини.

психологичен

Как да не се мазнини, когато се откажат от тютюнопушенето
Защото, когато тютюн за пушене засяга част от мозъка, която е отговорна за получаване на удоволствие при липсата на обичайната доза никотин хормони удоволствие вече не произвеждат в обичайната сума, и лицето започва да усеща настроението на упадък, меланхолични и понякога могат да станат депресирани.

И храната идва на помощ: сладкиши повишават нивото на ендорфини (хормони) удоволствие и тяхната прекомерна консумация става опит да се подобри настроението им. Това става основната причина за повишаване на теглото. Доколкото може да получите по-добре, въпросът за чисто индивидуален и зависи от психологическите и физиологичните качества на всеки, индивидуален пушач.

Какви методи могат да бъдат използвани, за да се избегнат последиците от спирането на цигарите и да запази фигурата си стройна и привлекателна?

Как да получите по-добре?

И така, твърдението, че отказване започне да се възстановява, отчасти вярно. Остава да се разгледа въпросът за това как не трябва да наддават на тегло и главата високо, за да се преодолеят всички трудности, без загуба на тънък фигура.

правилното хранене

данни са получени въз основа на проучване на кои храни могат да ви помогнат в този труден период. И тук е списък на достъпни и известни на всички храни, които трябва да бъдат включени в диетата си по време на отказване.

За продукти, които ще ви помогнат да спрете да пушите и да се възстанови на жените и мъжете, включват:

Големи количества вода пил през деня позволява да се изведе на вредните вещества от организма по-бързо, да помогне в този труден период.

С водата ASAP за спиране на тютюнопушенето с помощта на прост метод, основан на необходимостта да се направи нещо, ръцете и устата, защото това е, което се случва, когато един пушач заема цигара. И в този момент, когато сте свикнали да пропусне една цигара, просто изпийте чаша вода, която ще ви отвлече от натрапчивите мисли и временно запълване на стомаха.

Трябва ли да се смята за важен и честотата на приема на храна. Колкото по-чести и по-малки по обем, за да бъде храна, толкова по-често ще се запомнят за цигарите и да се чувстват необходимостта от тях.
Отказ от силно кафе ще подкрепи спокойствието и предотвратяване на нежелани ефекти върху нервната система, а акцентът в диетата на пресни плодове и зеленчуци ще ви помогне да се насища организма с полезни вещества и за поддържане на здравето.