Занаяти със собствените си ръце за детска градина

Родителите често могат да се видят резултатите от творческите дейности на децата си - занаяти за детска градина са изложени и импровизирани местни изложби, и с радост вкъщи като подарък за празниците. Може да ги изненада с нови творби, които ще бъдат забавно да се направи, както и децата, както и че ще зарадва и гордост в родителите си. И въпреки факта, че децата занаяти, това са доста проста, но много ефективна.Занаяти за детска градина - интересни идеи


Разнообразие от приложения от цветни занаяти хартия винаги са били подходящи за детска градина със собствените си ръце. Идеи такава работа може действително да бъде много по-богат, отколкото просто залепване изрязани елементи на субстрата. За деца е най-добре леки форми на приложения, например, работата на смачкани салфетки, смачкана хартия или късчета. Вторият тип се нарича приложение счупване и че той е посветен на първата ни цех.

С ръцете си за детска градина


Ще публикувате снимка на един обикновен пейзаж на бял лист. За работата ние също трябва цветна хартия, лепило стик (или PVA) и ножици. За цветна хартия кафяв нарязани ленти за дърво багажника, лепило тях до центъра на листа. Лентичките са клонове на храстите, а в горния ъгъл на картината с помощта на цветна хартия създава ярко слънце с лъчи. На този етап предварителни краища. Ако децата не работят с ножица от себе си, а след това на целия етап може лесно да поеме възрастните. С децата трябва да са най-забавно - да се прекъсне цветна хартия на малки парченца. Разбира се, нарязани квадрати ще изглеждат по-спретнат, но това е случаят, когато безопасността на децата в областта на занаятите по-важно. Залепете ги на хартия, така че те описват есенни листа на дърво и храст. Не се опитвайте да се запълни от квадратите на цялата повърхност на картината, изглежда безвкусно.

С ръцете си за детска градина


Често, занаяти от глина, за да направи по-лесно за децата, отколкото на хартия. Тестът от гъвкав материал може да бъде най-различни фигури, ние Ви предлагаме пластелин апликация във формата на ваза с цветя. Направете го прости, защото всички елементи са изработени от парчета от пластилин, усукани на тънки нишки. Цветя ще бъдат особено ярки, ако материалът, от който можете да се търкаля камшичета, да се комбинират, многоцветни. За да направите това, вземете парче пластилин три различен цвят с друг и сгънете в сандвич. Ами това си спомням, така че цветовете се смесват, а сега може да се навива пакети за извършване на венчелистчетата. Друг начин да се направи многоцветни листенца - сгънете трицветната глина, но не смесвайте слоевете, но само даде едно парче с овална форма. След това, да се стека или специален нож за глина и го нарежете като хляб. Полученото овални листенца и ще бъде на красотата на нашите картини. Стъбла, листа и разпространение на едноцветни ваза глинени колани.

Как да си направим занаяти в детска градина


Научете как да се направи занаяти в детската градина, ние можем да помогнем на различни естествени материали, които носят една група от деца с ежедневна разходка. Извършване на красива картина може да се комбинира с нови знания и получиха едновременно от деца. Те са щастливи да видите разликата във формата и цвета на листата на различни дървета, да научат техните имена.

С ръцете си за детска градина


Тази работа може да се разглежда като есенни занаяти от листата само частично, тъй като листата не са директен материал, който не е залепена към основата, а само да бъде под формата на шаблон, тъй като ние се направи с помощта на техните пръстови отпечатъци. Тази графична техника, известна като монотипия и листата са големи, като печати, тъй като те рисувам интересен релеф и помага да се покаже цялата красота на тяхната форма. Сухи листа и плавно да се прилагат боя, като се опитва да го направи не много гъсто. Да го кажем по-добре от вените, за да запазите естествения модел лист. Най-добре е да се накисва боята пресен листа, но не и на сухо, и това означава, че тези листа ще създаде релефни щампи. Можете просто да poizobrazhat цветни разпечатки, и може да направи цялата картина, тъй като в нашия пример.

С ръцете си за детска градина


Не е ясно защо е толкова обичан от паста за детски занаяти. И лепило и боя сухо тесто те често харесва много повече, отколкото те имат. Паста прибрана цялата голяма картина, като се използват техните разнообразни форми. В примера по-горе, са изработени от плодове и зеленчуци кръг паста. Кръгла паста правдоподобен гваш с малка четка. Докато не изсъхне, ще трябва да се подготви почвата - изрязани от цветни картонени фигури във формата на плодове и плодове: ябълки, круши, ягоди и грозде. На повърхността на картон е покрита с лепило и да започне да изложи редици от цветни макарони. Залепете към долната страна на зелените листа от картон.С ръцете си за детска градина


Занаяти от отпадъчни материали и са от значение за проучване у дома, така и за творчески задачи в групата. Представяме нашата молба от каналчета за коктейл под формата на коледни елхи. Тези панели могат да бъдат направени в Нова година подарък, но ако искате можете да направите всяка история, която и да е повод. Като основа в този случай ние взехме с една плочка с украшение на ръба. Със същия успех с дефицит от плочи, можете да използвате картона, той отсякъл от формата, която ви трябва. Ако решите да използвате чиния, най-добре е да се придържаме към тръбата с помощта на двустранен прозрачен лента. Поставен върху тях по цялата повърхност на долната плоча. Епруветките се нарязват на парчета с различни дължини на ъгъл плитка от 45 градуса. Ние ги разпространяват, като се започне от дъното, като се започне по-малко, за да се образува багажника и след това големите. Забележка за фото и място клинове в една и съща последователност. На тръбата се придържаме пяна кръгове и усукани отпадъци от вълна.


Прости занаяти с деца в детска градина

С ръцете си за детска градина


За най-подходящ формат за занаяти в детска градина, на майсторски класове са от съществено значение. хак-често това изглежда добре, но има някои нюанси в своята дейност, без да знае, че децата не могат да се справят със задачата. Ето защо, педагогът винаги е важно да дадат пример и да обясни в детайли всяка стъпка от изпълнението на занаяти. Не бързайте да се всички етапи на децата в крайна сметка заедно, и едва след това се пристъпи към следващата.

С ръцете си за детска градина


Ако по-голямата част от работата, от които ние говорим днес, всяко дете може да направи за себе си, за апликация слона от сините бутони можете да предложите на децата да направят колективно. Разделете всички извършване на няколко етапа. Отпечатайте снимка на слон. След това трябва да нарисува картина на боята, какъв цвят са вашите бутони. В този случай, на синята боя. За лепене на изделия от бутони, възрастните често използва гореща пистолет, той наистина е най-ефективният начин да закрепите пластмасата. Но за децата на такъв метод не е подходящ, температурата на лепило ветеринар на около 200 градуса, това е много опасно. Можете да използвате PVA лепило, но с удобен апликатор, които не са залепени всички пръсти. На боядисани слон изложи бутони с различни размери и ги залепете. Когато слонът е готов поставили под един ред бутони, зелена трева картина. Големия червен бутон ще бъде балони, че слон носи, запазвайки багажника.

С ръцете си за детска градина


За занаяти от боклук може да се говори много, защото в действителност ние изхвърляме много неща, които ще са свободни материал за развитие на творческите способности на децата. Пингвините, които можете да видите на снимката, направена от на цветни бои за еднократна табли за яйца.

Колективни занаяти детска градина


Дайте работа за привеждане на дечицата от дома за няколко клечки, защото следващата тема да изпълняват в детската градина занаят свои ръце - стъпка микрона, за да създадете дракони от щипки.

С ръцете си за детска градина


За забавна едноок дракон, ще трябва дървени щипки, цветна акрилна боя, зелен картон и една малка част от червен вълнен плат. Всяка щипка зелена боя, нанесете много малки точици с различни цветове. Когато боята изсъхне, горната повърхност е поставен картон, нарязани във формата на гребен дракон. На долната половина на частта отваряне залепили раздвоен нарязани език от тъканта. Левия стик очи. За тази цел, да празната опаковка на таблетки, нарязани на прозрачна обвивка, изглади, поставени в разрез кръг от черен картон за уплътняване на хартията, нарязани излишната хартия и готовите очите залепени на щипката.

С ръцете си за детска градина


Уверете се, играчки, като най-вероятно всички Делхи. Чест занаяти от теми, в тази статия защитава толкова забавен октопод. За да го създаде, ние се нуждаем Melange акрилни влакна, достатъчно дебела и малък бележник или книга в твърди корици. Ние вятър по нишката на книгата доста объркано положение. От една страна бинтовете цяла теми, така че да държи сигурно куп. Извадете низ от бележника и изумен съм от вързани места, бинтове конци чиле, формирайки главата на октопода. В противоположния край на разреза, разделят всички нишки на осем равни части и всяка заплита в плитка. Очите изрязани от картон или да използват специални части за ръчно изработени играчки.

Стъпка микрона детските градини: занаяти с ръцете си


индивидуално Можете да изберете една много проста стъпка микрона детска градина. Занаяти със собствените си ръце в този случай се правят бързо и лесно, чрез използването на прости материали.

С ръцете си за детска градина


Мишка от гофрокартон. Те са идеални за Деня на ваканционния Валентин, защото в тяхната основа сърца. С помощта на шаблон сърца с различни размери, съставени от велпапе. След това изрежете, голямо сърце, се сгъва наполовина и залепени перпендикулярно на средната стойност. Малки сърца ще бъдат ушите на мишки. Пластилин "нарисува" Очите на мишката и носа.

С ръцете си за детска градина


Оригинална идея, която ще се хареса на всички деца група ще направи един мъж от найлон трева и дървени стърготини. Capron стане по-лесно всичко - да вземе безразмерна чорап, отсече си дебел чорап и обвързване този възел място. Свиващите стомаха чорап отвътре навън, така че не се виждаше възел. Запълва чорап дървени стърготини (купи в магазин за домашни любимци), сложи семената на върха на връзването на възел. Изберете центъра на могилата, увити с конец, той ще бъде носа на човека. Лепило за очите, направи устата и сложи найлон главата в саксия на вода се излива. След известно време, вашият човек ще намерите завидна зелена коса без магия.