Възможно ли е да расте люляците в съвета дома градинар

Люляци в един дом

Всъщност, люляк чувства доста неудобно, ако корените не разполагат с достатъчно пространство. Ето защо, ако сте решили какво да се размножават люляци в саксия, имайте предвид, че този процес може да отиде толкова гладко, колкото бихме искали. Понякога саксийни храсти отказват да цъфти. Въпреки това, той все още е си струва да опитате.За отглеждане в саксии са подходящи за джудже сортове люляци, като например: "Пикси" "Мъник" "Little Miss Maffett" "Менует" "Мис Ким" "Лилаво перла" (пурпурен Gem).

Много важен момент - изберете правилната пота. Тя трябва да бъде голям (не по-малко от 60 см ширина и дълбочина около 30 см), тъй като това ще даде по-голяма свобода на корените и централата ще предпази от въздействието на топлина и студ. Да не се купуват контейнери от черна пластмаса, тъй като тя се нагрява бързо и може да навреди на кореновата система. Веднага настроен гърне на едно място - след кацане ще бъде тежка и неудобна за ползване. Опитайте се да запазите това място е добре осветена: люляци трябва да получават най-малко 6 часа слънчева светлина на ден. Във всеки случай, в домашни градини оборудва луминесцентни лампи.

Люляци в един дом

храст "Мис Ким" в саксия

Грижа люляк в саксия

 1. При избора на почвата, не забравяйте, че люляк обича алкална почва и не понася кисела. За да се приведе в съответствие с киселина алкален баланс, се добавят около 200 грама варовик или по-добре - доломит.
 2. Не вода, веднага след като той е пресъхнал малко от над земята. Люляци не могат да понасят "Блато", така че оптималното време на подготовката - когато почвата е суха, на дълбочина около 2-2,5 см.
 3. Люляк нужда студено, така че никога не остър или носят храст от градината на къщата през есенно-зимния период. В студено време, започнете проветряване на балкона - или бъбреците просто не узряват.
 4. Всяка година в началото на пролетта в контейнера оплодена. Оптималната формула - 10-10-10 (виж статията на състава на торове.)
 5. Ако видите, че корените са започнали "Направо" на саксията, с остър нож Arm и да започне да се премахне 2,5 см от всяка страна на rootball. Плет могат също да намалят твърде дебели корени.


Що се отнася до резитба, няма решения за всички поводи. На първо място, люляк в дома се разраства medlennnee отколкото в градината. Второ, дори и без резитба храст ще се чувствате добре. Въпреки това, декоративни облицовки ще превърнат вашата градина на балкона в естетическото пространство, където можете да се охлади се отпуснете.

Прочетете по-нататък

 • Люляци в един дом
  Възможно ли е да расте праскови и нектарини в саксия?
 • Люляци в един дом
  Идеята за бизнес: градини в контейнери
 • Енциклопедия градинар: естрагон
 • Какво може да се направи със стария вратата?

Кой се нуждае от този сайт?

Нашите "градинари Съвети" - добър източник на идеи за всеки, който обича да градина, зеленчукова градина или вила.

може да се намери в този сайт:
* Красива озеленяване,
* Garden система и монтирането на свои ръце
* Trendy растения за градината: грижата и снимки

Ако имате нещо да добавите, или вие също искате да пишете за "Съветите градинар" и след това да ме уведомите за това на [email protected]

реклама

Пишете ни!

Имате въпрос за това как да поливане теменуги или оплоди от тиквички?

Свържете се с нас на [email protected] и вижте отговора на "градинаря въпроси" на раздел

Може да се интересувате