Всичко, което трябва да знаете за UX и UI дизайн

Разработване на потребителски интерфейси с правилният подход е конструиран по такъв начин, че да се създаде по-привлекателна и удобна за оптимизиране на взаимодействието му с потребителя.Разработчиците на уеб интерфейси в който и да е проект има за цел да създаде точно приятелски настроени към потребителския интерфейс. Това обаче не винаги е лесна задача, колкото изглежда на пръв поглед, а понякога изисква малко опит в проектирането. Основното изискване тук - за удобство, практичност и интуитивен. Тя е в този момент да влезе в игра понятия като UX и UI дизайн, които често са объркани. Нека разгледаме всеки един от тях поотделно и се определят техните основни точки.

UX дизайн (UX дизайн)

Практическа работа на потребителите Design в превод означава "опит на сътрудничество" и включва различни UX-компонента: информационна архитектура, проектиране на взаимодействие, графичен дизайн и съдържание.

Какво е потребителския интерфейс

Като цяло, UX дизайн включва интегриран подход за взаимодействие на потребителя с интерфейса, дали уеб-сайт. мобилно приложение или всяка друга програма. Човек, който се занимава с тази работа - UX -dizayner (в последно време можете да чуете името -arhitektora UX, UX -inzhenera или стратегия, тъй като думата "дизайн" в контекста на нарицателно, а не това, което ние всъщност свикнах разбира от смисъла на думата) - развитието на интерфейса трябва да е възможно да се вземат предвид всички подробности от околната среда на потребителя, както и вида на електронно устройство, и завършва с методи за въвеждане и извеждане на информация.

Един прост пример: да речем, че са инвестирали значителна сума пари за насърчаване на вашия сайт на първа линия на търсачките, но използваемостта им е лошо. В този случай, впечатляващ брой потребители просто ще остави място и ефектът ще бъде минимален. Поради това е необходимо за осъществяването на постоянно анализ на активността на посетителите на ресурси за подобряване на вашия сайт и да следват съвременните тенденции.Ключовите въпроси трябва да бъдат решени UX дизайн:

  • Поставяне на цели и задачи - което в крайна сметка ние трябва да достигнат?
  • UX подбор на подходящи инструменти за постигане на целите
  • разработване на продукти, най-удобен и лесен за възприема целева аудитория
  • Анализ на крайния резултат - дали продуктът отговаря на очакванията на клиентите и колко висока е степента на удовлетвореност на потребителите.

Какво е потребителския интерфейс

Този компетентен разумност на всички подробности за тези стъпки, ще създаде армия от фенове на вашия продукт. Ярък пример за това е компанията Apple. че продължи по този начин и спечели сърцата на хиляди и милиони.

UI дизайн (UI дизайн)

Дизайна на потребителския интерфейс и потребителски интерфейс - по-тясно понятие, което включва определен набор от технически елементи на графичния дизайн (бутони, отметки, селектори и други области). Нейната мисия - да помогне на потребителя да организира взаимодействието с програма / сайта. Към днешна дата, има някои правила за UI дизайн:

  1. Организиране на елементи от интерфейса. Това означава, че те трябва да бъдат логически структурирана и взаимосвързани.
  2. Групирането на интерфейсни елементи. Средства групиране логически свързани елементи (менюта, форми).
  3. Привеждане елементи от интерфейса. Трудно е да си представим, че лошо облицовани интерфейс може да бъде за някой удобен!
  4. Uniform стил на елементи от интерфейса. Стайлинг играе важна роля, тъй като тя се съхранява в паметта на потребителя.
  5. Наличието на свободно пространство. Това дава възможност да се направи разграничение между части от информацията, с акцент върху едно нещо.

Предназначена е за всички правила на потребителския интерфейс значително подобрява ефективността на ресурсите и му дава конкурентно предимство.

Информация архитектура (IA)

Бихме искали да кажем няколко думи за информационната архитектура (IA). Дейността му са насочени към организиране на данни, а именно как информацията е структурирана от гледна точка на потребителя, а не технически или системни правила на. Той определя поставянето на елементи на страницата, самите страници на връзката. Компетентността на агенцията - тя е по-скоро меню и навигация и техния компетентен изпълнение.

За да обобщим, бих искал да отбележа, че в различни източници при дизайна на UX означава различни неща, но като цяло всички тези съкращения, описан в работата на статия на продукта. И това, което за вас е UX?

Свързани статии: