Как да си направим инсулин работят по-добре в тялото

Пътеводител за диабет

Неефективна действието на инсулина (инсулинова резистентност) носи няколко рискове за здравето, по-специално хиперинсулинемия (високи нива на инсулин в кръвта), които могат да увредят кръвоносните съдове и насърчава съдови плаки и сърдечни заболявания. Лошо действието на инсулина и пряко свързани с повишен системно възпаление на тялото, при което тялото започва да се разпределят повече определени вещества, наречени цитокини. Високите нива на инсулин и възпаление в организма са близки сътрудници високо кръвно налягане, затлъстяване (особено в корема), остеопороза и при тумори като на дебелото черво, рак на гърдата и на простатата.А неизправност инсулин предизвиква множество метаболитни заболявания

Аеробика и мощност упражнения подобрява действието на инсулина

MD Шери Colberg (Шери Colberg) твърди, че за разлика от по-голямата част от хората, които участват в спортове, имат по-ниски нива на инсулин, те се нуждаят от по-малко инсулин на въглехидрати и други хранене. Това означава, че телата им са много чувствителни към инсулин, поради това тяхната риск от получаване на горепосочените здравни проблеми, е значително по-ниска.

Като нисък инсулин при гладуване (разбира се, не заради неговата недостатъчност) е свързано с по-голяма продължителност на живота. Изследването показва, че по-голямата част от хората, които се обърна на 100-годишната марка без диабет имали ниски нива на инсулин сутрин. Освен това, физически упражнения намалява системно възпаление на тялото, без загуба на тегло, намаляване на риска от развитие на метаболитни усложнения.

Физическата активност подобрява действието на инсулина

Почти всеки вид физическа активност може да предизвика вашия инсулин работят по-добре. Ако сте физически годен, а след това, като правило, повишена чувствителност към инсулин. Например, жени на възраст 18 до 35 години водещи заседнал начин на живот, но това отнема три пъти седмично аеробни или мощност на натоварване в продължение на 6 месеца, показват подобрения в усвояване на глюкозата, макар и по различни начини. Тегло обучение подобрява мускулния тест, което позволява по-ефективно усвояване на глюкозата. В същото време аеробна активност, най-вече не доведе до увеличаване на мускулната маса, но се увеличава ефективността на поглъщане на мускулната глюкоза в кръвта без промени в телесното тегло или мазнини в коремната кухина.


Ефектът от аеробни упражнения върху действието на инсулина обикновено започва да намалява в рамките на 1-2 дни, така че се нуждаят от редовно аеробни упражнения. Общото увеличение на мускулната маса има по-дълго действие, което позволява на големи обеми от съхранява глюкоза в мускул (в инсулин-чувствителни тъкани) и за увеличаване на гликогена. Мускулите имат определен лимит за съхранение на глюкоза резерви, обаче се увеличава мускулната маса води до увеличаване на потенциала им капацитет.
Какво става, ако са по-стари или с наднормено тегло? Разбира се, упражнения, и ще ви донесе големи ползи по отношение на подобряване на действието на инсулина. Хората на средна възраст със заседнал начин на живот и инсулинова резистентност, да вземат 3-7 пъти седмично 30 минути умерена ходене в продължение на шест месеца, успя да обърне развитието на предварително диабет, без да се променя диетата, а не отпадане на теглото (въпреки че част от мазнини и мускулна маса се промени толкова по-добре).

Възрастните хора, които са имали средна възраст от 72 години, занимаващи се с умерено туризъм и скокове на мини батут за 20-40 минути четири пъти седмично в продължение на четири месеца, също се подобряват процесите на усвояване на глюкозата от организма, без допълнително секрецията на инсулин или загуба на мастна тъкан.

Независимо от възрастта си, упражнения могат да подобрят действието на инсулина в хода на само за една седмица, ефектът се проявява дори и без нулиране на наднорменото тегло.

Силовата тренировка е чист висцерална мастна тъкан и да предизвика инсулинова работата си по-добре

Фактори, които подобряват действието на инсулина

Има редица фактори, които, в допълнение към загуба на тегло, може да се подобри чувствителността на клетките на тялото към инсулин и, като резултат, предотвратяване на развитието на предварително диабет при здрави lyuyudey и подобряване на нивото на изпълнение на кръвната захар при диабетици. се опитват да наемат на цялостен подход за получаване на оптимални резултати от комбинацията от няколко фактора.

 • Редовен аеробни упражнения, и (или) силова тренировка.
 • Увеличение на мускулна маса.
 • Загуба на мазнини, по-специално в рамките на корема (висцерална) мазнини. Излишната мазнина се натрупва в черния дроб и мускулите, като по този начин накърнява действието на инсулина.
 • По-добър контрол на нивата на кръвната захар, предотвратяване своите остри върхове.
 • Понижаването на нивата на циркулиращите триглицериди и свободни мастни киселини (мазнини в кръвта).
 • Намаляването на нивото на системно възпаление на тялото (чрез физическа активност и антиоксиданти).
 • Намалена психическо (тревожност, депресия) и / или физически (заболяване, пренапрежение и т.н.) стрес.
 • Намаляването на нивата на циркулиращия кортизол (хормона тялото отделя, когато физическо или умствено натоварване).
 • Повишаване на нивото на тестостерон при мъжете.
 • Консумация повече диетични фибри, по-малко транс-мазнини и по-малко силно рафинирани храни.
 • Ежедневната консумация на здравословна закуска.
 • Адекватна хранителния прием на важни витамини и минерали, особено магнезий.
 • Намаляването на приема на кофеин (съдържащ се в кафето и чая).
 • Адекватна сън (седем до осем часа на ден за повечето възрастни).
 • Ефективното лечение на сънна апнея.
 • Използването на инсулин-сенсибилизиращи орални препарати като розиглитазон (Avandia) или метформин (Glucophage).